Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2017
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jihočeský kapr - 25. 11. 2017

Přehled soutěží pro rok 2017
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Jihočeský kapr - 25. 11. 2017

Příspěvekod Martin Decarli » 26 lis 2017, 11:49

Kluci za mne -
OPET MOC DIK ZA PERFEKT AKCI
libi se mi e je to zameřený na mladý, aspon mám dojem ze modelařina snad nevyhyne

Uplne cucim co deti do 12ti dokážou udelat za nádherný modely!!!
A porovnávám napr s rokem 1980 kdy republika byla v Prostejove

Mám moc radost že pocet modelů rok od roku roste

Co mne mrzi - a nemá to nic spolecnýho s pořadateli
378 modelů - z toho asi 5 civilnich sportáků
ZA MNE SKODA

Ale preji vám kluci opet hodne elánu do 2018

PS A všimli ste si jedný veci, leta stejne? Tem pocet Migu 23...je videt že tj budejcké "krajské" letadlo
:-D
Martin Decarli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 26 lis 2017, 11:52

.......
Přílohy
DSC_0179.JPG
DSC_0189.JPG
DSC_0108.JPG
DSC_0330.JPG
DSC_0469.JPG
DSC_0470.JPG
DSC_0507.JPG
DSC_0528.JPG
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milos_cb » 26 lis 2017, 12:42

Pořadatelé se tímto chtějí omluvit za neúmyslné poškození modelu Martina Štrbáka z KPM Týn nad Vltavou. Né všichni návštěvníci si uvědomují, jak ti naši krasavci jsou křehcí :evil: :evil: :evil: .

Touto cestou by jsem chtěl požádat mládežníky (model byl na jejich stole) o navrácení nedopatřeně odvezeného modelu Pz.Kfw. II Flamengo, který patří pořádajícímu klubu :grin: :grin: :grin:, předem děkujeme.
Přílohy
IMGP1063 (3).jpg
Chci domů
milos_cb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 lis 2017, 15:05

IFP Publishing a Modelplac, zastoupené mnou, na soutěži Jihočeský kapr 2017 poskytli dohomady dvě sady knih Průvodce světem plastikového modeláře 1 - 4, zcela novou knihu Tank T-34 od Mariána Bunce a překlad knihy Wings původně od vydavatelství Canfora. Knihy jsem vybral z přihlášených a vystavených modelů na stolech výhradně z dětských kategoriích:

D. Pluhařová, 11 let (MD 500) - PSPM 1+2
J. Kobosil, 11 let (Hawk 75) - PSPM 1+2
V. Ouřada, 10 let (T-34/76 1943 early) - PSPM 3+4
V. Štefka, 10 let (LAV-25 AT) - PSPM 3+4
p. Sedlák, 14 let (Pz.Kpfw. II Ausf. G) - Tank T-34
p. Bříza, 13 let (Draken) - Křídla

A nyní můj velký povzdech. Bohužel dva modeláři z KPM Křížem-krážem z Prahy (V. Ouřada a V. Štefka) na místě osobně vůbec nebyli. V budoucnu budu ceny předávat výhradně modelářům, kteří budou na dané soutěži osobně přítomni.

ifp+mplac.jpg

mplac_ifp_kapr_1100_mf.jpg

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Modelářova matka :) » 27 lis 2017, 00:07

Dobrý den, myslím Jakube, že byste neměl být tak přísný.

Syn měl také model "jen v zastoupení". Když je modelářům pod 12 let, tak takový výlet znamená podřídit tomu program celé rodiny. A když máte víc dětí a v různém věku, není to nic jednoduchého. Syn navíc ve stejný den měl sportovní turnaj, který je vyvrcholením celé sezóny a rozhoduje o konečném pořadí. Tam, na rozdíl od modelu musel osobně.

Takže osobní neúčast vůbec není vyjádřením neúcty nebo nezájmu. Prostě to někdy nejde. A navíc každý kluk či holka nepochybně věnuje stavbě modelu mnoho hodin času a úsilí. Myslím, že to, že nakonec modelář nemůže přijet osobně, i když by hrozně rád, přeci nijak nebrání tomu, jeho úsilí ocenit.
Modelářova matka :)

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 27 lis 2017, 01:01

A to já si myslím opak....věnuje-li se dítko judu tak buď dojede a bude soutěžit případně nedojede a tím pádem nebude. Jiné volby není.

V minulosti byla v této branži běžná disciplína která na dnešních výstavách chybí....jednoduše obhajoba. Pak by se nemohlo stát, že by dítko soutěžilo s tatínkovo modelem. Nicméně výstava znamená vystavovat a soutěž soutěžit. Tedy obhajoba by měla byt povinná v případě ze jde o možné ocenění účastníka.

Neříkám že se tak stalo ve vašem případě jen zmiňuji svůj pohled na věc před kterým neobstojí vaše řádky.

Kolega vyvezl svého svěřence 200km s požehnáním rodičů a to jen proto aby omladina měla možnost soutěžit se svým vrstevníkem.

A ve vašem případě soutěžil koleguv chlapec s kým? To mohl sedět doma a hrát po síti nejakou hru s klukem kterého taktéž nikdy neuvidí protože sedí třeba v Tokyiu.

Vyjadřuji zde svůj soukromý názor a podepisuji se pod to co napsal kolega z Modelplacu.

Ono pravě u jmenovaného klubu se nesou určité zákulisní informace, které sice nemusí být pravdou, ale o to víc by se klub měl snažit postupovat v souladu s dobrými mravy a tyto informace vyvracet transparentnim konáním.

S hlubokou poklonou Martin Mígl.
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 27 lis 2017, 05:34

Souhlasím s výše uvedeným - vedl jsem kroužek, má dcera taky kdysi lepila a soutěžila a vždy se tomu podřídila celá rodina a udělal se čas.
To dítě je pak po získání ocenění dost spokojené.
A o tom dole napsaném (Křížem krážem) se to line všude po celé ČR.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 27 lis 2017, 06:13

Tak to jsem zvedavej, jak se budete vyjadrovat u jinych soutezi, protoze na plno z nich jsem zazil,ze ceny prebiraji vedouci krouzku,protoze tam deti nejsou osobne. A to mluvim o tom,ze takovy zastupce tam jde za sve sverence nekolikrat. Budme radi,ze se takove deti jako chlapec o kterem je psano venuje i sportu,nez aby sedel doma jen u modelu, nebo se venoval koureni,popijeni a jine cinnosti,ktere se dnes mladez hojne venuje. Takze za sebe,takovou tragedii bych z toho nedelal.
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Modelářova matka :) » 27 lis 2017, 08:05

Hmm, zajímavé. O judu jsem nepsala. Koukám, že modelaření je asi svět sám pro sebe a když Vás tak čtu, tak velmi specifický a uzavřený, kde se asi hodně napovídá. Jsem ráda, že syn už čtyři roky věnuje judu a taky jsem byla ráda, že začal i modelařit, protože u něj rozvíjí zase jiné dovednosti. Myslím, že osmiletý kluk by měl dělat co nejvíc věcí a ne fanaticky propadnout jedné a té podřídit celý svůj život i život své rodiny.

Mimochodem judo je moc hezký sport a učí děti nejen bojovat, ale i prohrávat a učí je také respekt a úctu k soupeřům. Tohle moc ve Vašich řádcích nečtu. A také se v něm musí soupeřit podle jasně stanovených pravidel. A to snad platí i u modelaření, ne?
Pokud je tedy v pravidlech povolená možnost zastupování, pak by to měli soutěžící respektovat a nenapadat druhé, když to využijí.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 27 lis 2017, 08:42

Ani nevíte, jaké bylo milé, když mladá slečna Denisa Pluhařová osobně přebírala cenu. Zářily jí oči. To byl moc příjemný okamžik. Věřím, že si svou cenu do budoucna užije, stejně jako zbylí, osobně přítomní modeláříčci. Ti dva z Křížem krážem o tohle přišli a hlavně se bojím toho, že za pár dní najdou dvě sady PSPM 3-4 na nějakém aukčním portále :-(

Jinak se plně ztotožňuji s názorem Martina Mígla. Prostě to je tak, že pokud jedu někam modelařit, tak tam neposílám jen modely. V tom nevidím vůbec žádný důvod. Vždyť z toho ten modelář nemůže mít žádný požitek, žádný nový zážitek, prostě nic. Pak medajle s diplomem mají zcela nulovou hodnotu.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Modelářova matka :) » 27 lis 2017, 09:38

Rozumím, že máte radost, když vidíte nadšení oceněných dětí. A také je samozřejmě na Vás, komu se rozhodnete cenu udělit.

Jsem ale zklamaná, jak tu mnozí z Vás neváhají dětem, které vůbec neznají a neví proč nepřijely, podsouvat špatné motivy a špatné vlastnosti (z medaile nemohou mít radost, ceny prodaji na aukci, víkend stráví u počítače, model za něj stavěl tatínek...) a radit jak mají žít a co mají dělat, protože Vy jste to tak taky měli a jinak to přeci nejde. :(

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milos_cb » 27 lis 2017, 09:54

Nyní trochu s jiného soudku :) :) :)

Na Kaprovi byly vyhlášeny i speciální ceny, takže něco k nim. Mimo čertokapřích talířů vše hodnotili nečlenové pořádajícího klubu, takže byla zaručena nestrannost v jejich udělování =D> =D> =D>

BEST of SHOW
model č.90 JA-37 Viggen Jakuba Vilingra

Nejlepší model ruské techniky:
model č.25 BM-13 Katyusha Jana Nožičky

Cena fm. PlusModel:
model č.244 P-40E Miroslava Knížka

Cena klubu Veselý lepič:
model č.168 Hurricane Mk.I Ondřeje Suchana
model č. 309 P-40 Jana Kobasila
model č.227 Opel Blitz Martina Suchana

Cena klubu Pekelní kocouři:
model č.235 Aero L-29 Delfín Miloše Břížka
model č.273 Pz.Kpfw Tiger I Hybrid Marka Ningera
model č.166 I-153 Čajka Milana Maška

Cena aviatika Kudličky:
model č. 4 Lloyd C.V Jana Šimona

Takže za mě dobrý :grin: :grin: :grin: a celkovou výsledkovku zde dáme do konce týdne
milos_cb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 27 lis 2017, 10:10

Modelářova matka :) píše:Rozumím, že máte radost, když vidíte nadšení oceněných dětí. A také je samozřejmě na Vás, komu se rozhodnete cenu udělit.

Jsem ale zklamaná, jak tu mnozí z Vás neváhají dětem, které vůbec neznají a neví proč nepřijely, podsouvat špatné motivy a špatné vlastnosti (z medaile nemohou mít radost, ceny prodaji na aukci, víkend stráví u počítače, model za něj stavěl tatínek...) a radit jak mají žít a co mají dělat, protože Vy jste to tak taky měli a jinak to přeci nejde. :(

To nechápete tak úplně správně. Nikdo vám ani synovi nepodsouvá špatný motiv. Lidé, kteří tu mají problém s účastí v zastoupení, ho mají kvůli špatné zkušenosti, kterou s jedním modelářem udělali. To, že se jim proxy nezdá, není namířené proti vám osobně.
Naposledy upravil Robert Horáček dne 27 lis 2017, 13:26, celkově upraveno 1
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Slupler » 27 lis 2017, 11:50

Zdravíme na modelfóru

Již několik let vedeme klub plastikového modeláře s poměrně početnou základnou mladých modelářů. Tak jen několik postřehů z naší strany. V dnešní době je skutečně velký problém dostat děti na nějakou soutěž, přesně jak psala modelářova matka, děti jsou velmi vytížené jinými zájmovými činnostmi především pak sportem. Máme v kroužku hned několik fotbalistů a většinou v sobotu mají nějaký ten zápas a nebo turnaj, což vzhledem k tomu, že se jedná o kolektivní sport není možné aby tam chyběli. Pak samozřejmě nezbývá nic jiného než hold vzít model tohoto modeláře a zúčastnit se soutěže v zastoupení. Myslíme si, že to není nic proti snižování úrovně soutěží a hlavně by jsme se měli v dnešní době zamyslet nad tím kolik modelů v žákovských kategoriích by jste bez možnosti zastoupení měli! Co na to pánové MOLOKO A JAKUBE!? Myslíme, že na řadě soutěží by jste pak mohli žákovské kategorie zcela zrušit.
Co se týče obhajob, to co tady zaznělo, že se kdysi muselo na soutěžích obhajovat je pravda tak na půl. Povinností to bylo na mistrovství a to je zachované do dnes. Jinak si nepamatujeme z našeho mládí, že by se někde dělali obhajoby.
Co se týče toho, že dítě soutěží s tatínkovým modelem, tomu se bohužel nedá zabránit ani osobní účastí dítěte na soutěži, zde by každý měl zpovídat svoje svědomí , jestli je schopný a ochotný udělat takovou prasárnu.
Co se týče účasti dětí na soutěžích, měli by jste se zamyslet především nad tím proč většina děti nechtějí na soutěže jezdit. Trochu se vžijte do role malého dítěte který je nucené brzy ráno vstát, pak absolvovat nezáživnou cestu někdy i několik stovek kilometrů autem a co je největším kamenem úrazu absence doprovodného programu pro děti na soutěžích. Modely mají prohlédnuté tak za hodinu a zbytek dne je už jen o čekání na závěr soutěže. Dětem pak stačí zažít takovou nudu, tak dvakrát do roka.
Závěrem, plně schvalujeme rozhodnutí Jakuba, udělovat věcné ceny jen přítomným dětem a rozšířil bych to i na ceny od pořadatelů, děti pak budou mít třeba větší motivaci k osobní účasti.

KPM Velký Beranov.
Slupler

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Nezbeda » 27 lis 2017, 15:05

Díky pořadatelům za krásnou soutěž, modelů bylo hodně, prostě paráda..... =D> =D> =D>
KPM Jindřichův Hradec
Libor Nezbeda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2017