Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Méně známá letectva
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PORTUGALSKO: A-7P Corsair II

Pravidla fóra
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

PORTUGALSKO: A-7P Corsair II

Příspěvekod spitak » 14 bře 2015, 09:29

Na pákistánské Mirage IIIEP zrají spoje a čeká mě ladění povrchu, aby řeč nestála, vytáhl jsem stavebnici A-7A od Hasegawy. Portugalské A-7P byly původně áčka s vestavěným novým motorem a avionikou z éček/déček (zdroj: Al Adcock, A-7 Corsair II In Action, Squadron signal publications 120, s. 19, resp. wiki), takžé áčková Hasegawa bude perfektním výchozím materiálem. A ano, vím, že je tu Hobby Boss s portugalskými dekály, ale když už mám "na skladě" Gawu...

Cílem by měla být některá portugalská olétaná mašina, zatím mi padla do oka 15512. To je ještě daleko, zatím mám přeryté hlavní díly. Něco málo asi vrazím do kokpitu, který je v modelu trestuhodně nevybavený...
Přílohy
15512c.jpg
15512b.jpg
15512e.jpg
15512d.jpg
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

"Ve světě šílenců jsou blázni ti zdraví."- Philip Kindred Dick
spitak

• Odpovědět s citací

Re: Portugalsko: A-7P Corsair II

Příspěvekod spitak » 14 bře 2015, 15:59

Jelikož v interiéru není doslova nic, zkusil jsem něco naznačit. Že je interiér originálu nad "svažitou" podlahou, tvořenou vstupem vzduchu, mi nevadí. Překryt bude zavřený, vidět bude jedině sedačka - ta ze stavebnice je neakceptovatelná, tak jsem ji zkusil nahradit. Jde o pokus o znázornění Douglas Escapac. Zároveň jsem začal předělávat přední šachtu, protože ta modelová není pouze mělká - ona je neexistující.

Všechno je v syrovém stavu, budu to ještě upravovat.
Přílohy
a7e.jpg
corsair 006.jpg
corsair 007.jpg
Honza "spitak" Ivanega
něco z dokončených: CF-104, Hasegawa, F-5E Tiger II, HB, Folland Gnat T.1, Airfix.
rozestavěno: 2×Supermarine (Spitfire Mk.VIII, Seafire Mk.II), Mitchell Mk.II, Frog. Vše 1:72. A k tomu C-160 Transall 1:250.

spitak

• Odpovědět s citací

Re: PORTUGALSKO: A-7P Corsair II

Příspěvekod spitak » 06 dub 2015, 19:20

Mám hrubou stavbu hotovou, v týdnu budu stříkat první surf (v závislosti na časových možnostech, snad ve středu). Komplet vyfocený nemám, zatím aspoň fotky kokpitu před zavřením. Palubka by měla být černá, v dekálech je ale jenom černá kontura přístrojů, tak jsem ji stříkl šedou, aby bylo něco vidět.
Přílohy
Clipboard01.jpg
oproti původnímu řešení snad lepší, i když vzhledem k reálu je pořád co dohánět. je to ale můj první pokus o scratch sedačky, další snad budou lepší. Nahoře uprostřed interpretace sesle podle Hasegawy.
Honza "spitak" Ivanega

spitak

Odeslat odpověď

Zpět na Méně známá letectva