Původně jsem to chtěl vložit do předchozí úvahy, ale myslím si že to zaslouží samostatné téma.
Na soutěž se dá jet v zásadě:
1. jen soutěž, celý den jsem na soutěži a odpoledne/večer jedu domů
2. účast na soutěži beru zároveň i jako vhodný důvod na výlet.
Musím se přiznat, že jsem dlouho patřil ke kategorii 1. ale časem jsem přešel k bodu 2. Smyslem dalšího textu není přesvědčovat modeláře, kteří se těší jen a jen na soutěž, aby se z nich stali turisté, ale je mnoho nás takových co máme děti a partnery kteří s námi rádi cestují, ale režim: vstávat ráno v sobotu v 5:00 pak se někam řítit aby se stihla prezentace... celý den kroužit kolem modelů k obědu si dát párek a ve 4 odpoledne vše sbalit a řítit se zase domů....., to je prostě neosloví.
Kdo kdy vzal s sebou manželku zažil jak byla pak otrávená, kdo kdy vzal s sebou děti zažil jak je to už za hodinu nebavilo, jak zlobili a výsledek byl že si řekl : tohle už nikdy...
Před pár lety jsem poprvé vzal s sebou partnerku ale včas jsem si řekl že bylo chyba "realizovat výlet" jak jsem právě popsal. Naštěstí mě "osvítil" a lá včas přes portál Slevo.... (nebudu dělat reklamu) včas v dotyčném městě objednal dvoudenní pobyt.. v pátek pohoda příjezd... večeře při svíčkách, ráno jsme se v pohodě vyspali a donesli modely na výstavu, popovídali se známými, paaak obídek procházka městem, kavárnička, a uvolněni jsme došli na vyhlášení, sbalení modelů a zatím co se ostatní řítili tmou my měli wellness program, v neděli ráno bazén a po obědě jsme v pohodě dojeli domů
Pokud se akce vydaří, věřte že po vás bude lepší polovička časem chtít:
"Kdy zase někam pojedem"
"Nevím. nemám hotový žádný nový model..."
"Hmm, tak běž honem lepit"
a drahá polovička hned plánuje kam pojedeme nebo jak skloubit nějaký výlet s modely.... a věřte že pak modely a jejich lepení doma už tolik nepřekáží, nesmrdí, nepráší se na ně...
Možná někdo namítne že na soutěže jezdí proto aby si od dětí, manželek a partnerek odpočinul... No, já nikomu nic nevnucuji, je to jen k zamyšlení...
Řada měst, kde se pořádají modelářské akce má co nabídnout "přespolním", možná to místním ani tak nepřijde, stejně asi lidem z blízkého okolí. Ale když pojedu někam stovky kilometrů do města kde jsem třeba nikdy nebyl, rád se něco dovím a něco uvidím.
Myslím že by pořadatelé mohli nabídnout kromě vlastních propozic soutěže :
1. pár tipů na ubytování ( od ubytovna až po kvalitu) ( zařizovaní a obstarávání se asi možná už někomu vymstilo, ale hodit pár adres a nikomu neublíží)
2. pár tipů co je možné u nich vidět.. (muzea, hrady, zámky, aquaparky...) kam lze "odložit" rodinly
3. Ideální je když jsou navíc organizované nějaké netradiční prohlídky.
Teď zrovna posunul P.Němec téma "mošoň" a napadl mě postřeh:
Mošoň a e-day jsou obě dvoudenní akce. Všimněte si že s dvojdenností Mošoně nikdo nemá problém, s e-day hodně ano. Nechme stranou kvalitu modelářské soutěže a podívejme co nám mohou města jako Mošoň a Praha nabídnout. Vždyť ta Mošoň je opravdu "díra", kde je k vidění jen "jedna ulice" a termální lázně, když si dnes neobjednáte bydlení za měsíc ho už neseženete..... někdo jezdí na steaky, někdo jezdí na halzslé.... takže shrnu: modely, termály, žrádlo...
Co si vybavíte při e-day .... modely. nákupy, ????? a pak nic ..... místo toho pořadatel čelí evergreenové kritice prostor... přitom si myslím že Praha má co nabídnout...
Jde právě o to že i v malém lze něco nabídnout, na co nalákat a lidé to pak podvědomě vnímají a těší se na to....
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
http://www.zskopan.cz