Drazí kolegové, ještě dražší kolegyně. I já bych rád všem poděkoval, především za účast, bez toho by to nešlo, také za slova chvály, ty jsou pro nás odměnou a motivací, a díky i za kritiku, která nás směruje ke zlepšení A hned bych o jednom zlepšení věděl... ale pomoci nám s ním musí každý z Vás...
Když si prohlédnete přiloženou fotografii, co Vám na ní přijde zvláštní? Také jste si všimli těch prázdných stolů? A to je prosím foceno deset minut PŘED koncem soutěže... Byli bychom velice rádi, kdyby jste nám v příštím ročníku pomohli a spolu s námi zlepšili obraz soutěže udržením plných stolů skutečně až do závěru akce
Budeme opravdu rádi, když se nám to společně podaří... Spolu s tím bude totiž mít také ten správný efekt náš nový způsob vyhlašování výsledků. Jedním z jeho přínosů totiž má být možnost prohlédnout si vítězné modely přímo na výstavních stolech ještě v "obležení" konkurence.
A ještě bych přidal jedno vyjádření k frontě u předávání cen... jedna věc je, že nám na první pokus trochu nevyšlo časování a začali jsme o něco později, ale také nebylo nutné zůstávat ve frontě... myšlenka byla (a je), že když vidím frontu, prostě se otočím a přijdu znovu později... mám přece čas, akce končí až ve čtyři... Vidíte jak je to spojené s tím ponecháním modelů na stolech až do konce?
P.F.
Přílohy
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire
Byl jsem mezi posledními, kteří si šli pro cenu (stálo nás tam už asi jen pět) i pro modely, odjížděl po čtvrté a přesto jsem byl v půl šesté doma. Upřímně jsem se bavil marnou snahou pořadatelů přemluvit soutěžící, aby nechali modely ještě na stolech. Dopadlo to totiž přesně podle očekávání a mentality našeho národa: "Cenu jste mi nedali, tak jedu domů, hned ..." Opravdu by mě zajímalo, co by našince přimělo respektovat podmínky akce a nechat modely opravdu do čtvrté na stole. Až někdo přijde na nenásilné řešení, tak bych ho navrhl na Nobelovku... Jinak super akce, letos mi bohužel nevyšla afterparty.
Kvůli přespolním bych měl alternativní návrh změny času soutěže od 9.30 do 15.30. Byl jsem v Praze i malým dítětem a ono není zrovna jednoduché s ním vydržet celý den v březnu venku. A když člověk nechce chodit po obchoďácích, tak jsem byl rád, že to v 15 sbalíme a jedeme domů. A prosím nepište mi, že mám příště dítě nechat doma.
Byl jsem na tom jako Pavel, v klidu počkal až nebude fronta u cen a pak si pro ní šel a následně zabalil. Překvapilo mě že začalo promítání a už se balili první figurky a busty (co jsem měl v zorným poli) a pak další a další a žluté trika pořadatelský služby nikde. Z toho jsme usoudil že je povolen volný odběr, nicméně nikam se nehrnul a v klidu vyčkal až zmizí fronta na banány. . Pro příští rok dejte do propozic podmínku že model musí zůstat do určitý hodiny a je to. Kdo to poruší, dostane puntík a příští rok má smůlu, nevystaví si model. Že je to moc trvdý? Není to o nic horší než ti co vemou model ze stolu jakmile se dozví že nic nemají. Bohužel, naše povaha je v tomhle svinská. Je ale zajímavý že jakmile češi jedou za hranice, drží hubu a krok a dodržujou co pořadatel stanoví....... Dřívější odběr pouze se souhlasem ředitele souztěže.
Za PMC Praha moc děkujeme za velmi příjemnou sobotu. Soutěž má vysokou úrověň a doufáme, že ji kluci z Proseka udrží. Modelů mnoho a většina na špičkové úrovni. Prostě dalo se kolem stolů chodit celý den a stále bylo na co koukat.
Dovolte mi malé vyjádření k vyhlašování. Při velkém množství kategorií chápu, že zkoušený systém ušetří čas a mačkanici. Ovšem u speciálních cen, které vyhlašují kluby či jednotlivci by bylo určitě vhodné předání cen vyhlašovateli. Prostě vyhlásit třeba 15. minutovou část, kdy se tyto ceny předají a vyhlašovatelé potřesou výhercům rukou.
Workshop figurek přímo u vchodu do tělocvičny také nebyl vhodný. Byla tam neskutečná tlačenice.
Při této velikosti by bylo vhodné zapřemýšlet o uspořádání celé akce. Modelová zona a zona prodejní by byla vhodná. Prostě v tělocvične soutěž a SIGy, prodejci v jné části.
A ted k rychlému úprku modelářů. Z jídelny jsem se vrátil do tělocvičny chvilku po půl třetí. Chtěl jsem si prohlédnout vyhlídnuté modely. A nestačil jsem se divit. Stoly prázdné. Je to ostuda a neúcta k organizátorům. Poctivě jsem s balením modelů počkal do 16 h a připadal jsem si jako ufon. Všiml jsem si, že už okolo 15h začali modeláři uklízet. I tady je vidět, jak tento národ dbá na pravidla . Tím, že přihlásím modely do soutěže potvrzuji, že beru na vědomí pravidla organizátora a budu se jimy řídit. Je to stejné jako u MHD, s nájmem a podobně. Organizátoři nejsou policisté a nemohou hlídat dodržování těchto pravidel. Je to o slušnosti a ta zde stále bohužel zaostává.
Dovolím si taky drobný komentář k ukončení, kdy podpořím předřečníky. Na soutěži jsem byl ráno, kdy jsem donesl modely a vrátil se chvilku po třetí, že v klidu doprohlédnu co jsem nestihl a zůstanu do konce. V tělocvičně to skoro vypadalo, že už je po všem... co mě zarazilo:
1) že lidi houfně balili modely (o tom viz výše, důvody jsou různé, chápu všelijaké situace, ale zpravidla to funguje tak, že když to někdo začne, tak se pak utrhne lavina... navíc u stolů nebyl nikdo, kdo by v tom modelářům bránil nebo je upozorňoval, že je to proti pravidlům a pak se zvedne takové davové šílenství téměř...) 2) Balit začali už prodejci, což jen podpoří bod 1) a vede k dojmu, že soutěž už je u konce nemá smysl tam dál zůstávat... 3) Nikdo nehlídal, kdo si co ze stolů bere. Je to asi založeno na cti modelářů, ale sbalit model a odkráčet bylo jednoduché a docela by mě zajímalo, jak by se řešilo, kdyby nějaký model takhle zmizel...
Já modely odnesl až kolem čtvrté a byl jsem mezi posledními (výhodou bylo, že se lidi nemačkali a zmenšilo se riziko, že mi do toho někdo drkne). Vyhlašování asi fajn, musí si to sednout. Zase čekat hodinu a půl než dojde na moji kategorii je někdy otrava... Těžko říct, co je ideální řešení. Jak to dělají v cizině?
Akce jinak moc pěkná, jako prosecký patriot dorazím samozřejmě i příště.
Ahoj všem i za mě díky za super akci na kterou se vždy moc těším. Co se týká nové organizace při rozdávání cen je podle mého nešťastné to, že se to odehrávalo ve stejném sále, kde byly vystavené modely. Určitě bych viděl tuto činnost v sále kde byly SIGY, protože bude lepší kontrola v sále s modely a tak nějak to asi svádělo k tomu, že rozdáváním cen to končí a tak to pochopili tak, že si mohou modely brát.... Rozhodně by bylo vhodné, aby pořadatelé případné nedočkavce na balení modelů upozornili, že konec je později, což půjde rozhodně lépe, když v sále bude o jednu ucpanou uličku méně.... Ivan Gruncl
Za jihlaváky velká poklona a obdiv všem, kteří něco takového jako Panthers Cup uspořádali.
Nedá mi, abych nepřispěl svou troškou do mlýna k předchozí diskusi.
Pokud mohu mluvit za svou osobu, tak sobota na Proseku neměla žádný slušný konec. Prostě se to nějak rozplizlo a najednou nikde nebyl nikdo. Samozřejmě na tom má velký podíl výše popsaná česká mentalita. Já jsem balil modely až před čtvrtou a byl jsem tam za exota. Nicméně poměrně nejasné označení v propozicích "16:00 - ukončení soutěže" se dá vysvětlit velmi různým způsobem. Většina z nás si to vysvětlila tak, že v 16:00 už má být úplně prázdná škola (a uznejte, že se to nedá stihnout za 5 minut ).
Navíc nějaké drobné poděkování všem účastníkům od pořadatelů a pozvání na další ročník je také milé a nějak mi to chybělo. Asi jsem příliš ješitný - sorry.
A ještě jedna věc - na Panthers Cup (nebo dříve na Prosek) jezdím už skoro 10 let a soutěž to byla a je vždy špičková po všech stránkách. Vše má ale také svůj vývoj a podle mého názoru nazrál čas na to, aby se hledali a našli důstojnější a hlavně větší prostory. Už slyším, že je to problém. ANO. Je to problém, sami organizujeme soutěž v Jihlavě a víme, co to je za šílenost. Přesto si myslím, že minimálně o tom uvažovat by bylo na místě. Prostory jsou rok od roku stísněnější (a podle kuolárních zpráv se opět zmenší) a modelů a lidí je čím dál víc. Tahle rovnice v delším časovém horizontu nemá řešení. Pokud by se Vám to podařilo, pak vězte, že modeláři za Vámi velmi rádi dojedou kamkoliv.
V každém případě máte můj velký obdiv za energii a čas, který Panthers Cupu věnujete. (A věřte, že vím, o čem mluvím....)
Za rok na 120% opět u Vás.
http://www.kpmjihlava.estranky.cz Dokončeno: Arado Ar 234B/N - Dragon 1/72 Na stole: Opel Blitz Maultier - Roden 1/72, Messerschmitt Bf 110D - Eduard 1/72 V přípravě: Focke-Wulf Fw 58C - Special Hobby 1/72, 3,7cm FlaK 43 - MACO 1/72
tak kuloárové informace o zmenšení prostor mohu označit za zaručeně nepravdivé
ba naopak, vypadá to, že by příští rok mohl znamenat posun k lepšímu.
Pokud jde o jiné místo, tak v Praze je to téměř nereálné... respektive, "za peníze v Praze dům"... kdo z modelářů by byl ale ochoten platit o řád vyšší startovné? Kolik lidí by se přišlo podívat při o řád vyšším vstupném?
není to tak snadné, jak se to nabízí...
a také ta stále stoupající účast bohužel není úplně pravdivá... letos se tedy opravdu dařilo (děkujeme), ale předchozí léta byla ve znamení pravidelného a ne úplně malého úbytku...
to jen tak na okraj, k doplnění informací...
byl to první pokus, a sami víme, že nebyl bohužel zdaleka stoprocentní... Pokud ale můžeme hodnotit, zdá se, že nesmyslný systém to není, takže .... načerpali jsme zkušenosti, a za rok uvídíte!!!
ale vážně... myslíme, že to jako celek nebylo špatné, že je to životaschopné, takže budeme hledat cesty jak to vylepšit, různá škobrtnutí napravit....