Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2016
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PLASTIC SHOCK 2016 MALACKY

Přehled soutěží pro rok 2016
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: PLASTIC SHOCK 2016 MALACKY

Příspěvekod Martin Michalovič » 27 úno 2016, 18:39

Mne sa v Malackách páčilo, hodnotenie a oceňovanie je len vecou organizátorov. Vždy a na každej akcii sa nájde niekto, kto bude vysmiaty a iný zase bude len "pindať"... To sa nezmení.

Ešte jedna prosba:

Až teraz, po príchode domov som zistil, že som na stoloch nechal podložky pod modely.
Ak ich nejaká dobrá duša má a je ochotná ich vrátiť, budem rád. Obidve sú čierne, jedna väčšia, druhá menšia a boli pod modelmi v kategórii kolesovej techniky.
Dohodli by sme sa na odovzdaní na nejakej zo súťaží čo bude počas roka.
Martin Michalovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 27 úno 2016, 19:44

Za mňa palec hore. Bol som milo prekvapený promptnou reakciou rozdelenia, kategórie "O". V skratke nejde ale aj mne je čudné mať spolu lode, ponorky, autá, motorky, scifi... Bez urážky chalani... Ja robím kamiony a z môjho pohladu nevidím rozdiel medzi lietadlom 1/48 alebo 1/35...povedané po lopate, len pre vysvetlenie. Však obidve lietajú vo vzduchu...opakujem len pre vysvetlenie som uviedol takýto príklad. Co sa týka organizacie.... Nie som v žiadnom klube ale nemam problem z pomocou v našom meste, a keď treba udelím v našej kategórii aj cenu a za vlastné, kto ma pozná vie o čom píšem... A tak to hodlám robiť aj do budúcna. Za mňa Malacky o.k.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dexi » 27 úno 2016, 19:53

Velká pochvala organizátorom!
Dovidenia o rok!
Si vis pacem, para bellum.
Dexi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Blaschke » 27 úno 2016, 20:01

Ďakujem organizátorom za peknú akciu.
Modely pekné, len už mojimi očami nevidím detaily - to aby som ešte aj na výstavy nosil čelovkovú lupu :grin:
Ale aspoň som si u obchodníkov nakúpil, čo potrebujem.
Ešte raz vďaka.
A-300 vacu, Praga XE-55, Š.4, SARO, B.34
Robert Blaschke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mangi » 27 úno 2016, 20:02

Martin Michalovič píše:Mne sa v Malackách páčilo, hodnotenie a oceňovanie je len vecou organizátorov. Vždy a na každej akcii sa nájde niekto, kto bude vysmiaty a iný zase bude len "pindať"... To sa nezmení.

Ešte jedna prosba:

Až teraz, po príchode domov som zistil, že som na stoloch nechal podložky pod modely.
Ak ich nejaká dobrá duša má a je ochotná ich vrátiť, budem rád. Obidve sú čierne, jedna väčšia, druhá menšia a boli pod modelmi v kategórii kolesovej techniky.
Dohodli by sme sa na odovzdaní na nejakej zo súťaží čo bude počas roka.

Podložky máme treba sa ozvať na tel.0904604481
Erik Mangera KPM MA
mangi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 27 úno 2016, 20:07

Uz tradicne skvele otvorenie modelarskej sezony.
Sutaz na ktorej stretnem vzdy tolko znamych tvari ze sa s vacsinou ludi stihnem akurat pozdravit a potriast rukou.
Sutaz si uz dlhodobo drzi velmi slusny standart a pre mna rozhodne poctom a kvalitou sutaznych modelov ( neratam klubove a tematicke vystavy)
ovela zaujimavejsia sutaz, ako viedenska Go Modeling, ktora bude o dva tyzdne.

Este k tu prebiehajucej debate.
Myslim ze obe strany "sporu" maju pravdu.
Na jednej strane chapem organizatorov a sam si velmi dobre uvedomujem, ako bytostne dolezite su financie pre organizaovanie akehokolvek podujatia.
Na druhej strane suhlasim s nazorom, ze kategorie by chcelo postupne rozsirovat.
Napriklad tento rok bolo v Malackach dokonca az 9 modelov v 1/32 a neboli nakoniec vyhlasene samostane, co je podla mna velmi velka skoda.
Kto chodi po sutaziach na Slovensku ci v Cechach, velmi dobre vie, ze 9 modelov v 1/32 si len tak nepozrie ani v Prahe na Panthers Cupe, ani na Plastikovej zime v BA
a o mensich sutaziach uz ani nehovorim. Proste Malacky z mojho pohladu v 1/32 trhli minimalne slovensky rekord za poslednych x rokov.
No a teraz ako bolo motivovanych tych devat modelarov co priniesli tie 32-ky do dalsieho rocnika...???
Celkovo malo ktora sutaz oddeluje 32-ky od 48-ciek a 144-ky od 72-jok a potom sa cudujeme, ze je v tychto mierkach na stoloch tak malo modelov.
Cize bolo by fajn postupne pridavat tie kategorie, kde je na to opodstatnenie a mat v zalohe nejake pohare
( tak ako sa to stalo i dnes a co velmi kvitujem, len sa cudujem, ze to neboli prave tie 32-ky ) pre pripadne rozsirenie kategorii pocas samotnej sutaze.

Druha stranka veci su peniaze a tych nikdy nie je nazvys.
Neviem presne ako je dotovana a organizovana sutaz v Malackach, ale mozno by slo sklbit podporu vojska s peniazmi od nejakych sponzorov.
Nasa sutaz je cela postavena vyhradne na podpore sponzorov a zatial to funguje vyborne.
Bolo by fajn hodit rec s velitelom utvaru, ci je tato alternativa priechodna, pretoze sutaz v Malackach ma podla mna ovela vacsi potencial
a myslim ze momentalne fici tak na 60%.
Ved dnes k Vam prisli ludia z Rimavskej Soboty,Dunajskej Stredy, Nitry, Trnavy, tusim aj z Handlovej a dokonca z Madarska !!!
Svojou skvelou polohou mate potencial oslovit modelarov z Moravy, Madarska, Rakuska o slovenskych minimalne zo zapadneho a stredneho Slovenska snad ani nemusim hovorit.
Chce to len trosku poriesit financie, propagaciu, postupne rozsirovat kategorie a vysledok sa dostavi...
No takze tolko, nejake moje postrehy... :-D
dnes bolo super a tesim sa na dalsi rocnik... ;-I
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Šebo » 27 úno 2016, 20:40

Za MK ZOBOR Nitra môžem napísať len že sme sa zúčastnili na veľmi príjemnej akcii, pokochali sa krásnymi modelmi, postretali starých známych a dačo aj nakúpili.
Organizátorom ďakujeme za príjemne strávenú sobotu a tešíme sa na ďalší ročník.
Marek Šebo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod majos » 27 úno 2016, 21:06

Aj mne sa pacilo, modely, ludia, obcerstvenie, nakupy, vsetko bolo vyborne. Ale bol som pri hodnoteni "rozhodcov" (mam papierom potvrdene extra-dobre usi:)) a teda ak prinesiem model, tak len do nesutaznej kategorie, bude sa dat? Nejak som si vybavil Jiriho Scucku v nedavnom rozhovore, a je skoda odbit tolko prace na vystave laxnym pristupom k hodnoteniu modelov.

My sme v davnej minulosti ( a to bolo treba mat papier na rozhodcu) kazdy model aspon poriadne pozreli, paci-nepaci vzniklo povodne pre hodnotiacu verejnost.

Kazdopadne, pridem aj dalsi rok, M
https://www.aktuality.sk/clanok/304587/ ... ka-armada/
majos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tonislav » 28 úno 2016, 00:00

To majos: chcel by som sa spýtať, akú nesúťažnú kategóriu máte na mysli? Hodnotia sa len kategórie, ktoré sú v propozíciach súťažnej výstavy. Model môžete priniesť a vystaviť bez registrácie, ale nebude hodnotený.
Ak sa Vám nepáči rozhodovanie rozhodcov, ktorých ste tak trefne dali dal do úvodzoviek, tak prečo počúvate ich reči? Nie je to aj trochu neslušné? A nejde o to, o čom sa ľudia rozprávajú...
Len mimochodom, títo ľudia v nedávnej minulosti mali preukazy rozhodcov, aj keď len pre modelárske výstavy a súťaže v rezorte Ministerstva obrany, ale keďže armáda nič neinvestuje, ani nejako nepodporuje rozvoj modelárstva a záujmovej činnosti, platnosti preukazov po čase "padli".
Zaujímalo by ma, či sa dožadujete papierov od rozhodcov aj v Ivanke pri Dunaji, Bratislave, Handlovej, Košiciach, Poprade, alebo niekde v Čechách atď. Mnoho ľudí to robí z entuziazmu a bez nejakého finančného ohodnotenia.
Systém "páči - nepáči" je z dôvodu, aby sa na jednu stranu sa vylúčila manipulácia s modelmi, ktoré by mohli dôjsť nejakej prípadnej újme a urýchlilo sa hodnotenie.
Preto sú tam min. 3-4 ľudia (podľa Vás nie rozhodcovia...), ale členovia klubu a prizvaní modelári, aby bola aspoň nejaká objektivita, resp. subjektivita. A verím, že sa snažia byť objektívni.
Nejde vždy vyhovieť názoru všetkých modelárov.

S pozdravom

Anton Mešo

člen spomínaného klubu
Anton MEŠO

Working on: Tornado GR.1 1/48, Eduard
Future projects: F-16D Block 70 Slovak Air Force, 1/48 Kinetic, UH-60M Blackhawk, 1/48, Italeri, P-51 Mustang Red Tails & Co., Eduard,
Recently finished: oprava kamuláže F/A-18F Diamondback
tonislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 28 úno 2016, 06:27

Fotogaléria aj u nás

http://www.eastmodels.sk/clanky/157/pod ... leria.html

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tonislav » 28 úno 2016, 11:08

neophyte píše:Za mňa palec hore. Bol som milo prekvapený promptnou reakciou rozdelenia, kategórie "O". V skratke nejde ale aj mne je čudné mať spolu lode, ponorky, autá, motorky, scifi... Bez urážky chalani... Ja robím kamiony a z môjho pohladu nevidím rozdiel medzi lietadlom 1/48 alebo 1/35...povedané po lopate, len pre vysvetlenie. Však obidve lietajú vo vzduchu...opakujem len pre vysvetlenie som uviedol takýto príklad. Co sa týka organizacie.... Nie som v žiadnom klube ale nemam problem z pomocou v našom meste, a keď treba udelím v našej kategórii aj cenu a za vlastné, kto ma pozná vie o čom píšem... A tak to hodlám robiť aj do budúcna. Za mňa Malacky o.k.

Ďakujeme všetkým za pozitívne (a aj tie negatívne...) reakcie.
K tvojmu príspevku: tiež mám ten náhľad, ale z opačnej strany. Čiže "O" ako ostatné je aj pre mňa ostatné, pretože preferujem napr. letecké kategórie.
Tým ale samozrejme nechcem znevažovať prácu a výsledky ľudí, ktorí sa zaoberajú stavbami ponoriek, lodí, SCI-FI, áut, kamiónov a ďalšieho...
V minulosti sme začínali prioritne s kategóriami lietadiel a techniky v základných mierkach. Postupným pridávaním kategórii sme sa snažili prispôsobiť sa potrebám modelárov, ktorí napr. priniesli buď techniku do výstavy, ale aj napr. loď či iné... Tak sa vyvinula kategória "O", ktorá, ako spomínal mangi, podmienená výškou pridelených fin. prostriedkov. Preto je mnoho druhov, ktoré na iných výstavách majú samostatnú kategóriu, u nás zahrnuté do jednej. Keďže v armáde sponzoring neexistuje, nesmieme príjmať akékoľvek finančné príspevky, pretože nie sme schopní ich zahrnúť do našej agendy.
A keď chceš udeliť niekedy v budúcnosti cenu, stačí sa dohodnúť s usporiadateľom, my ti brániť nebudeme. Len budeme radi, že bude ocenených ľudí viac...
Anton MEŠO

Working on: Tornado GR.1 1/48, Eduard
Future projects: F-16D Block 70 Slovak Air Force, 1/48 Kinetic, UH-60M Blackhawk, 1/48, Italeri, P-51 Mustang Red Tails & Co., Eduard,
Recently finished: oprava kamuláže F/A-18F Diamondback
tonislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidSK » 28 úno 2016, 12:34

dakujem organizatorom za vybornu sobotu =D> =D>
nech vam to vydrzi ;-I
davidSK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitfire6779 » 28 úno 2016, 18:06

Pridavam sa k dakovacom a tlieskacom, velmi sa mi u vas pacilo. Len skoda, ze som musel odist skor.
Spitfire
BA/SK
_____________________________________________________________________________________________________
spitfire6779

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Vrána » 28 úno 2016, 19:11

Díky organizátorům za dobře strávenou sobotu. Hodinka cesty z CZ je zanedbatelná. Modely perfektní, organizace na vysoké úrovni. Ještě jednou dík za otevření modelářské sezony.
Jarda "Havran" Vrána Model Klub Křenovice
po roce dokončeno:F4U-1A Corsair, Tamiya
na dlouho rozestavěno:Airacobra P-39 (AH636, s/n.206343)
Jarda Vrána

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter_K » 29 úno 2016, 07:50

Veľmi dobrá akcia. Ďakujem všetkým, že som mal kde a čo očumovať.
A tiež šantiť s foťákom: album picasa
Naposledy upravil Peter_K dne 29 úno 2016, 08:57, celkově upraveno 2
Peter_K

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2016