Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2016
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PLASTIC MODEL ČAŇA 2016 9-10.4.

Přehled soutěží pro rok 2016
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: PLASTIC MODEL ČAŇA 2016 9-10.4.

Příspěvekod KANTA1955 » 07 bře 2016, 17:06

Je mi ľúto pán Slezák že ma vo svojom veku nepoznáte. Na Modelfóre, a mimo Modelfóra som dobre známy nielen medzi plastikovými modelármi, pretože KANTA1955 je moje skrátené meno, priezvisko a rok narodenia. Navyše za 40 rokov mojej modelárskej činnosti v plastikovom modelárstve ma plastikový modelári poznajú. Nie som žiadna excelencia či ako ste ma to nazvali. Som obyčajný človek, modelár, nie veľmi obľúbený, pretože hovorím pravdu priamo do očí aj keď je bolestivá ako v tomto prípade, a je mi jedno komu. Cítim, že som predchádzajúcim a týmto príspevkom asi stratil dvoch dlhoročných priateľov - plastikových modelárov, ktorých poznám cca.35 rokov a s ktorými som nespočetne krát spolupracoval. Vlada Drábika a Stanleyho Žoldáka. Obaja mi totiž v telefóne klamali keď som sa ich pred súťažou ZA MODEL pýtal ako to je s pravidlami, školením rozhodcov a tzv. majstrovstvami Slovenska v Čani. Jeden sa vyhováral na druhého, pravidlá nemajú, propozície súťaže majstrovstiev Slovenska nie sú, rozhodcovia nie sú vyškolení. Okrem Vlada Drábika, Stana Žoldáka, Mirka Libu a s privretými očami ešte Fera Andraščíka Slovenský modelársky zväz nemá žiadnych plastikových modelárov.
Ak niekto opíše skutočný skutkový stav veci, tomu vy hovoríte autoritatívne vystúpenie ?
A to, že majstrovstvá Slovenska sú zbožným želaním Štefana Andogu, na to sú písomné dokumenty, ktorými disponujem. Takže čo mi chcete povedať ? Že sa nepatrí nazývať veci pravými menami ? Navyše dobre poznáme aj to, prečo sa Slovenská asociácia raketových modelárov 23.augusta 2015 transformovala na Slovenský modelársky zväz. Je to z dôvodu účinnosti Zákona o športe ... č.440/2015 Zb. zák, ktorý od 1.januára 2016 zmenil podmienky pre registráciu Národných športových združení, s čím súvisí možnosť získania alebo nezískania štátnych dotácií. Ono to totiž vyzerá tak, že Miki Szabo nedostane na činnosť zrejme ani cent. Ale toto je na odbornú diskusiu so znalosťou akreditácie športových združení a získavania štátnych dotácií. To by vám vysvetlil Fero Chmelár, ak teda viete kto to je.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod espana » 07 bře 2016, 20:16

Takže ste stále v anonymite, prečo sa neviete podpísať plným menom? Mňa v mladosti učili základným slušnostiam, keď vystupujem na verejnosti, vás asi nie.
Boh s Vami.
Slezák
espana

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skmodels » 07 bře 2016, 20:43

Zdravím.
Nechcel som reagovať ,ale musím nakoľko sa tu rozvíja debata ktorá nemá nič spoločné s Plastic model Čaňa.
Žiadne Majstrovstvá Slovenska – Čaňa - plastikoví modelári v Čani nebudú.
To že niekto na nejakú web. stránku niečo dá a nevie sa k tomu vyjadriť ma nezaujíma a nech si tam dáva
čo chce . A už vôbec nebudem reagovať na to že niekto niečo uverejní na nejakej web. stránke a na základe
toho na nejakom akože modelárskom blogu začne niekto niekoho kritizovať a osočovať lebo ono o tom nevedel
a potom maže a prekrúca názory.
Prosím nechajte našu súťaž prebiehať tak ako uznáme my za vhodné , budeme sa snažiť vyhovieť a usporiadať suťaž
minimálne v duchu minulého ročníka.
Ďakujem.
Som Roman Tóth ,pre istotu ,pre tých čo ma nepoznajú (:)
skmodels

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanleyZoldak » 07 bře 2016, 22:58

Ahojte, modelári! Nebudem reagovať na predchádzajúce príspevky, urobil to už Roman. Budem sa venovať iba našej súťaži. Aj v tomto roku udelíme Cenu Janka Oreského na počesť nášho kamaráta a vynikajúceho modelára, ktorý nás opustil pred 2 rokmi. Vzhľadom na Jankove modelárske zameranie cena bude udelená za model vrtuľového lietadla z obdobia 2. sv. vojny v mierke 1/48. Ďalšie doplnenia a informácie o súťaži budeme dopĺňať priebežne. Stano
StanleyZoldak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 08 bře 2016, 00:30

Pán Slezák, ako som muž napísal tu na fóre je moje meno známe. Ak to chcete vidieť tak, že som pre vás v anonymite, tak potom som. Veď nakoniec, spýtajte sa Vlada Drábika, on vám rád moje meno povie.

Stano a Roman. Nikto Vám nejde haniť Vašu súťaž PLASTIC MODEL ČAŇA. Naopak. Vašej súťaži patrí podpora. Nakoniec, s Vami obidvomi som už minulý týždeň o tejto veci telefonoval a svoje sme si o tom povedali. Čiže viete, že proti Vašej súťaži z mojej strany nie sú žiadne výhrady. A Roman, Tebe som predsa jasne povedal, keď som sa dozvedel o Tvoje neúčasti na ZA MODEL, že ma veľmi mrzí ak sa tam neuvidíme. Vysvetlil som iba situáciu okolo SMoZ a tzv. Majstrovstiev Slovenska.

To že Majstrovstvá Slovenska sú zbožné želania Vlada Drábika a Štefana Andogu je jasné každému kto si prečíta zápis zo septembrového zasadnutia výkonného výboru, kde v bode 5. výkonný výbor odporúča každej komisii odbornosti usporiadať otvorené majstrovstvá SR a Európy, a novembrového zasadnutia výkonného výboru, kde toto odporúčanie je v bode 4.

No a perlu všetkých perál obsahuje Zápisnica zo zasadania Rady SMoZ (rozumej rady odborností Slovenského modelárskeho zväzu) dňa 23.januára 2016 v Žiline.
Zasadnutie viedol osobne predseda ZMoS MUDr. Vladimír Drábik, ktorý je zároveň predsedom rady odborností.

Hneď v úvode zápisnice sa konštatuje, že sú ospravedlnení jeden člen výkonného výboru, predseda komisie železničných modelárov a predseda komisie plastikových modelárov Stano Žoldák. (To je OK.)

V bode 3. Schválenie národného športového kalendára SMoZ 2016 je v predposlednom riadku zapísané : " 11.04.2016 - Majstrovstvá Slovenska – Čaňa - plastikoví modelári". (Tento dátum už niekto, kto má oprávnenie spravovať internetovú stránku SMoZ, zosúladil s termínom konania PLASTIC MODEL ČAŇA, t. j. 9. a 10.apríla 2016)

V bode 4. Súťažné pravidlá jednotlivých komisií odborností SMoZ sa konštatuje, že prítomní predsedovia odborných komisií predložili na schválenie návrh súťažných a stavebných pravidiel svojich odborností. Zároveň im bola uložená úloha aby ich elektronicky zaslali generálnemu manažérovi aby ich zverejnil(Ten je mimochodom utajený lepšie ako pani Colombová, lebo všade sa o ňom píše, všade je prítomný, ale nikde, ani v organizačnej štruktúre jeho meno nenájdete).

A teraz to príde (ako hovorí aj Stano Štepka), teraz to príde !
8. bod zápisnice je Uznesenie zo zasadnutia Rady SMoZ, kde Rada pod písmenom b./ SCHVAĽUJE doplnený národný športový kalendár 2016 (viď bod 3.) zapísané v druhom riadku a pravidlá komisií: leteckých, raketových, plastikových, lodných, ponorkových, RC tankových modelárov SMoZ (viď bod 4.) , zapísané v treťom a štvrtom riadku bodu 8., písm. b./.

pod písmenom c./ potom ešte Rada ukladá predsedom odborných komisií pripraviť podklady ku školeniu rozhodcov.

Potom už nasledujú len formálne a procedurálne náležitosti.

Zápisnicu, čo do správnosti zápisu overil predseda SMoZ MUDr. Vladimír Drábik.

A keďže Stano Žoldák na tomto zasadnutí nebol a ako mi povedal pravidlá síce má ale nikomu ich zatiaľ nedal, kladiem si otázky :
1. Ako mohli byť schválené súťažné a stavebné pravidlá plastikových modelárov ?
2. Na základe čoho teda Rada SMoZ rozhodla bez prítomnosti predsedu odbornosti plastikových modelárov že v Čani budú Majstrovstvá Slovenska ?

Keď som telefonoval s Vladom Drábikom, tak mi tvrdil že to je len nesprávne pochopené a zle interpretované. To sa vraj muselo dostať do zápisu omylom.
Nechám na každom, kto si toto prečíta, aby si urobil svoj vlastný úsudok.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol.Novotný » 14 bře 2016, 08:41

Na tejto stránke je PROPOZÍCIA súťaže.
Rovnako v nej nájdete i REGISTRAČNÝ FORMULÁR.....odkaz je vyznačený červenou farbou. Stačí stisnúť klávesnicu Ctrl a kliknúť na link.
Pavol.Novotný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol.Novotný » 14 bře 2016, 08:45

Pavol.Novotný píše:Na tejto stránke je PROPOZÍCIA súťaže.
Rovnako v nej nájdete i REGISTRAČNÝ FORMULÁR.....odkaz je vyznačený červenou farbou. Stačí stisnúť klávesnicu Ctrl a kliknúť na link.

Mám na mysli prílohu k podujatiu/ vo formáte Word/, zverejnenú Stanom Žoldákom - na predchádzajúcej strane tohto vlákna, 25.2.2016.
Pavol.Novotný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skmodels » 16 bře 2016, 18:18

23.jpg

skmodels

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ferost » 20 bře 2016, 11:11

Dopyt bezpredmetný ( vybavený).
Naposledy upravil ferost dne 30 bře 2016, 20:03, celkově upraveno 1
ferost

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skmodels » 21 bře 2016, 14:52

Info o predajcoch :

V prípade že máte záujem o produkty týchto predajcov ,môžete im zaslať obj.

http://www.kovozavody.cz/
(pri tomto výrobcovi obj. na info@skmodels.sk ,do predmetu „obj.kp-az.cana“ , do prílohy pokial je to možné v Excely číslo produktu ,meno a kontakt , prevzatie obj. v Čani s min. 10% zľavou na všetky produkty , objednávky prijímam najneskôr do 2.4.2016)
vase meno obj.kp.az.xls
(33.5 KiB) 10 krát

http://www.azmodel.cz/
(pri tomto výrobcovi obj. na info@skmodels.sk ,do predmetu „obj.kp-az.cana“ , do prílohy pokial je to možné v Excely číslo produktu ,meno a kontakt , prevzatie obj. v Čani s min. 10% zľavou na všetky produkty , objednávky prijímam najneskôr do 2.4.2016)
vase meno obj.kp.az.xls
(33.5 KiB) 10 krát

http://rsmodels.cz/

http://automakett.hu/

http://www.phk.sk/

http://www.dioramamodel.sk/

http://www.kovovemodely.sk/

http://web.t-online.hu/markor/airforcea ... /index.htm

http://www.kpmpresov.sk/

modelworld-modelworld@wp.pl –lepty ABER ,literatúra , http://www.modelhobby.pl/ , https://sklep.kagero.pl/

http://skmodels.sk/

V prípade že máte záujem o súkromnú burzu alebo prezentačné klubové stoly ,prosím info na mkcana55@gmail.com.
skmodels

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CIVOLAM » 25 bře 2016, 18:10

MK ZOBOR sa teší na skoré stretnutie v Čani :crazy: :cool: :lol: :hurray:
CIVOLAM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanleyZoldak » 27 bře 2016, 22:42

Ahojte chlapi! Aj my sa tešíme na Vás! Samozrejme, že na všetkých dobrých ľudí, ktorí sa chystajú prísť k nám. Akciu nerobíme iba my, ale všetci čo sa jej aktívne zúčastnia. Už tradične bude možnosť navštíviť (zadarmo) vojenské letecké múzeum v Košiciach. Stano
StanleyZoldak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skmodels » 29 bře 2016, 17:37

Elektronická registrácia modelov: http://goo.gl/forms/VgOg7KRYuW

Propozície:
Súťažné a vekové kategórie:
Žiaci:
L1 – Lietadlá vrtuľové 1/144, 1/72
L2 – Lietadlá prúdové 1/144, 1/72
L3 – Lietadlá vrtuľové + prúdové 1/48, 1/32
V1 – Vrtuľníky bez rozdielu mierky
T1 – Bojová technika 1/72
T2 – Bojová technika 1/48 + 1/35
C1 – Civilné vozidlá bez rozdielu mierky

Seniori + Juniori:
L4 – Lietadlá vrtuľové 1/144, 1/72
L5 – Lietadlá prúdové 1/144, 1/72
L6 – Lietadlá vrtuľové 1/48, 1/32
L7 – Lietadlá prúdové 1/48, 1/32
V2 – Vrtuľníky bez rozdielu mierky
T3 – Bojová technika 1/72
T4 – Bojová technika 1/48
T5 – Bojová technika kolesová 1/35
T6 - Bojová technika pásová 1/35
C2 – Civilné vozidlá bez rozdielu mierky

Spoločné kategórie :
D – Diorámy bez rozdielu mierky
F – figúrky bez rozdielu mierky
B1 – Lode bez rozdielu mierky
B2 – Ponorky bez rozdielu mierky
P – Papierové modely bez rozdielu mierky i zamerania
ŠCL – športové a civilné lietadlá bez rozdielu mierky

Súčasťou podujatia bude aj výstava nesúťažných modelov
Špeciálne ceny:
hlavný sponzor odmení pohárom a vecnou cenou vybraný model v žiackych kategóriach
- starosta obce odmení pohárom vybraný model postavený juniorom
- riaditeľ súťaže odmení pohárom najlepšie vypracovaný model z nesúťažných vystavovaných modelov
- cena divákov – pohár udelený na základe výsledkov hlasovania divákov

Sprievodné programy: Premietanie filmov s vojenskou tematikou, návšteva letiska v Bidovciach, leteckého múzea v Košiciach, skanzenu boj. techniky v Skároši

Podmienky účasti na súťaži:
1. súťažiaci môže súťažiť s ľubovoľným počtom modelov, vyhodnotený v každej kategórii bude iba najlepší z nich
2. Zastúpenie je dovolené
3. Štartovné: Seniori: 2,- E, Juniori 1,- E , Žiaci 0 E
4. Každý účastník súťaže obdrží pamätný odznak

Časový harmonogram súťaže:
9. apríl 2015
08 00 – 12 00 Preberanie modelov do súťaže a výstavy
11 00 – 11 30 Slávnostné otvorenie súťaže
11 30 – otvorenie 24 - hodinovky
12 00 – 18 00 Návšteva leteckého múzea, prehliadka modelov, sprievodné programy, burza modelov
18 00 – 21 00 Hodnotenie modelov
10. apríl 2015
08 00 – 11 30 Sprievodné akcie, burza modelov, návšteva letiska v Bidovciach, skanzenu boj. techniky v Skároši, zverejnenie výsledkov v jednotlivých kategóriach
11 30 – 12 00 - ukončenie 24 – hodinovky, stanovenie výsledkov a vystavenie stavaných modelov
12 00 – 13 00 - Vyhodnotenie súťaže, udelenie cien
Hodnotenie:
Porota rozhodcov bude vybraná priamo na súťaži zo skúsených modelárov. Hodnotí sa podľa hodnotiaceho systému KPM Čaňa. Vyhodnotí 3 najlepšie modely v každej kategórii. Dokumentácia nie je potrebná.
skmodels

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol.Novotný » 29 bře 2016, 21:33

Este raz by som rad pripomenul....kedze tu uz Roman opatovne vyvesil zoznam sutaznych kategorii, ze zaregistrovat svoje modely mozete velmi jednoducho: Otvorte si prilohu/ na predchadzajucej strane tohto vlakna, zverejnenu Stanom Zoldakom/, a po stlaceni klavesnice Ctrl kliknite na - cervenou farbou oznaceny - link. Dostanete sa priamo na prihlasovaci formular. Tesime sa na stretnutie. (:)
Pavol.Novotný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skmodels » 30 bře 2016, 13:39

Zdravim.
Ubytovanie zo strany MK Čaňa je obsadené ,
tak už len po vlastnej osi , v okolí je ubytovania dostatok.
R.
skmodels

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2016