Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2015
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

10/2015

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 10/2015

Příspěvekod koule84 » 24 říj 2015, 17:51

pistonleros píše:Tak nebrečte, něco postavte, průběžně foťte a napište k tomu smysluplný text. Každej má tu možnost!!! Jindra dá prostor každému, pokud bude mít úroveň a smysl.
To, že tu píšete proč tam je ten a proč tam není ten je k ničemu. Třeba to, že někdo ten článek prostě neumí napsat. Jinej zas umí psát a neumí stavět. Trošku se nad tím zamyslete.
A taky si připusťte třeba to, že dotyčnej prostě nechce nic psát.... Stačí mu MF nebo FB. Prostě jen nemá potřebu to cpát do Modeláře.
P.S a tvrdit, že Jindra otiskne článek jen "někomu" je totální píčovina.... :nuts:

Michale, když to může zkusit každej, tak mi vysvětli, proč do dnešního dne nemám jedinou odpověď od pana šéfredaktora na mnou odeslané emaily s fotkami a stručným popisem stavby o co se jedná? Stejně tak jsem nedostal jedinou odpověď na mnou poslané cd se všemi fotkami a psaným textem na 2 modely? Když fotky míchačky ukázal Honza Rosecký panu Štěrbáčkovi, tak se mu líbily s tím, že mám přepracovat text, udělal jsem a zase ticho po pěšině :( první mail jsem odesílal někdy o prázdniny a prý mu žádný nepřišel? :(

Honza
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 24 říj 2015, 17:57

To netuším..... Je fakt, že Jindra někdy odpovídá se zpožděním, ale odpověď se dostaví vždy. Napiš mu znova a uvidíš.
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 24 říj 2015, 18:02

Vědět co bych rád viděl ,neznamená že vím co je nejlepší :wink: a hlavně tím nikoho nechci posadit na prdel.
Jsem sic technikář ,i přeze vše bych rád viděl něco jiného...viz. mé předchozí příspěvky ,tudíž nelobuji pouze za jeden tým modelářu.
A mám být uražený z virtuální debaty ??
To že chceš jen letadla ,je tvuj ( předpojatý ) problém...já se spokojím i s mašinkou.. :P ,bo s pořááádnou plachetnicí a to stavim skoro jen techniku :(
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spirki » 24 říj 2015, 18:05

Tak vám teda neviem ale mne pripadá modelár od kedy ho kupujem (2013) stále rovnaký. Podivná zmeska súťaženia o to, kto dokáže na jeden model aplikovať čo najviac patinovacích postupov, blata, prachu, oleja a pod., kde často-krát chýba spojitosť s realitou a ozaj peknými modelmi, doplnené aj zaujímavými postupmi (viď posledný Demon, alebo dávnejšie Lancaster p. Jekla).
Tiež mi pripadajú niektoré čísla vyslovene nudné, ale je to skôr predlohami (mám fetiš na ruské dopraváky a bombardéri a tanky idú mimo mňa) ale na čom si "pošmáknem" skoro v každom čísle, sú diorámi, aj keď som v živote žiadnu nepostavil a viem, že ani nepostavím, tak táto zo ZOO je skvelá.
Možno, keby sa nesnažili mať v každom článku "pecku", ale hoci aj model s drobnými chybami, alebo krabičku ale zato atraktívnej a neopozeranej predlohy (spitfiri a BRDMka už dosť), bol by modelár menej nudný. Ale asi by to bolo móc "kyselo", alebo by mal niekto pocit že modelár spadne na úroveň noviniek, neviem ...
spirki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 24 říj 2015, 18:27

Tomas 77 píše:V
To že chceš jen letadla ,je tvuj ( předpojatý ) problém..

No vidíš, dostáváš se k jádru pudla. Samozřejmě že to je můj problém. Ale stejně tak je jen tvůj problém co tam chceš ty. Prostě brečení o tom, čeho má být v Modeláři víc či míň, je o ničem. Někdo radši holky, někdo vdolky.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 25 říj 2015, 07:43

O:) Podle znaleckých posudků z oboru psychiatrie, sexuologie a psychologie byl primitivní psychopat, amorální, asociální osobnost se schizoidními rysy a agresivními tendencemi....
Co se týče Modeláře tak jsem s ním skoro na 100% vždycky spokojený, :hurray: spíš jsme už přemlsaní a přežraní :( ...ten Supersabre je brko jako nožka...
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chory » 26 říj 2015, 18:30

Článek na Demona ležel v redakci více jak dva roky. Jiné jdou zase do následujícího čísla. Prostě až se to hodí, tak to pustí... 8-)
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 26 říj 2015, 23:01

Toto číslo nebudu komentovat,
měl bych však dotaz k BRDM-2: Existuje fotka jako podklad pro tento model ?

Rád bych si ji prohlédl.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sobi » 27 říj 2015, 12:02

asi něco v tomto stylu
Přílohy
brdm_poljski.jpg
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 27 říj 2015, 12:03

O:) Co mne opravdu povzneslo,je recenze na Rám Fw 189 od HpH,napsaná Mistrem nad Mistry Mudr. Zdeňkem Šebestou .Něco málo o resinu vím a firma HpH je pro mne fenomén,je jenom málo světových výrobců,kteří tuto technologii zvládají tak profesionálně,jako je naše česká HpH ,stavebnice má navíc Doplňky opět kompletně od českých firem a Rám není jednoduché létadlo a to prosklení je smrtonosné... :o Proto díky všem Zúčastněným za tuhle krásnou záležitost. =D> [-o< http://www.hphmodels.cz/index.php/en/ne ... 2-roll-out
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 27 říj 2015, 16:18

Chory píše:Článek na Demona ležel v redakci více jak dva roky. Jiné jdou zase do následujícího čísla. Prostě až se to hodí, tak to pustí... 8-)

Chory, já to chápu, že ne vždy se to hodí. Ale čekal jsem alespoň nějakou reakci. Těch emailů jsem poslal několik a na žádný dodnes nepřišla jediná reakce a pak si přečtu, že to může zkusit každej, že nejsou lidi na články, a proto jsou v Modeláři cizí autoři. Napsat pár slov do jednoho emailu snad nezabere tolik času, alespoň ze slušnosti :(

Honza
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 27 říj 2015, 19:47

Chjo...napsat svuj nazor ,neznamená hned že brečím :cry: ,ty jsi to pořád nepochopil ,mě je uplně jedno co tam ted je ,či bude ,nekupuji ho (_!_) !!
Protože..jak píše Duch ,jsem též namlsanej...a už mě nepřekvapí jinou předlohou ,než li jsou tanky ,letadla a zase tanky a pak možná ledadla..
Je přeci logické zduvodnit proč...již nekupuji ,či neužívám daný produkt.Ok...Weathering Magazine jsem též přestal kupovat z podobných duvodu...a ted to vykřičím do světa !!!
Není to stížnost...jen píši svuj názor...ten kdo ho chápe ,na něj nebude reágovat ,kdo ne...mě označí za ubrečeného modeláříčka :nuts: !!
Momentálně kupuji Pošli recept =;
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 30 říj 2015, 21:05

Takže vyjádření k tomuto číslu - za většinu plastiko-modelářské obce:
Hmmmmmmmmm :oops:

Teď za sebe:
kdysi jsem byl napaden, že jsem napsal: "O kom se nemluví (nepíše), jako by nebyl (nežil)", :P

tady - po vydání dalšího čísla časopisu (kromě "Novinek", asi jednoho z prioritních časopisů v rámci plastikového modelářství, tedy, možná asi se o to pokoušejících :D ) týden po vydání "neštěkl" ani pes .....

Tak, jak na to, vlastně redaktore ????
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 31 říj 2015, 00:29

Modelář 10/15, FT-17 to můžu, HUN zajímací, éra nemusím ale na HUNA se rád mrknu, BRDM pěkný, nepostavené mam doma, tohle bude zajímavá předloha pro stavbu, dík za přihozené foto předlohy v tomto vláknu. Martin Maryland, zajímavé éro a nudná kamo, může za to pan Vacek, redaktor nebo uživatel? Vítejte v ZOO, dobrý, pár nápadu se bude hodit. Jagdpanzer IV, němec, nuda, nezájem ale vzhledem k zájmu ostatních o plečky okupantu ? Roll Out a Žižkovská pavlač, nemam čas dennodenně sedět na netu a hledat co je nového. Takže se to dá. Pro kamarády co nemají net a přístup k zahraničním česákům je Modelář stále prodejný. V případě že do tří měsíců tenhle časák nezaujme 99 % modelářů, požádám redaktora o spáchání sepuky, nebo jak se tomu nadává a začnu kupovat Vlastu, Psychologa, mamku, na kafíčko nebo betynku.
Čest práci.
J. K.

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2015