Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Zvířátka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-63A Kingcobra MPM 1/72 - HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 26 říj 2006, 09:12

Michale díky za info. Seženu si ten nýťák. Že bych se po Vánocích pustil do čtvrtky? :grin: Ona ta MPM není špatná, ale naštěstí spousta věcí jde použít z Eduardí Kobry, co si vzpominám tak jsem do modelu přendal 4 listou vrtuly, výfuky,něco do kokpitu i kabinka pujde částečně použít. kouknu se na kola čemu odpovídají, nádrže a závěsníky jsem ukradl Hanzelkovi z Mustanga :lol: tak snad jí dám dohromady.Nejhorší bude udělat nový šachty a předělat celej kokpit, MPM má strašný reziny :?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 26 říj 2006, 18:37

Takže zase o kus dál. Ovšem přišlo rozčarování. Mám strašně zaprášenou kabinu zevnitř. Vůbec mě nenapadá co s tím. Tak trochu jsem se toho bál měl jsem proč. :evil: Ještě chybí dotahat antény, dodělat semafor, drybrush, nějaký další drobnosti ale hlavně vyčistit tu kabinu. Fotky jsou teď večer focený s bleskem, takže přesvětlený. :(
Přílohy
251_5185.jpg
251_5184.jpg
251_5178.jpg
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 26 říj 2006, 19:30

Moc pěkný z toho šrotu, jak jsi to udělal. :P
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 říj 2006, 05:58

Michale včera jsem trošku přemýšlel. Neměla náhodou Kingkobra laminární křídla? Pak by křídlo mělo být asi tmelené. Co ty na to?
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 27 říj 2006, 06:45

Tak s tim sajrajtem na skle zevnitř bojuju co svět světem stojí - v momentě kdy se dobrušuje a je nalepená kabinka je osud zpečetěn. Podle mě tam nateče voda z broušení s pilinama - vyschne a piliny se přilepí zevnitř na sklo.
U mě je to teda i problém kokpitu - zůstává mi bílý prach v zákoutích a u výstupků ...... Estli má někdo nějakou radu tak by to bylo prima - ale popravde nevim co by na to šlo vymyslet.
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 říj 2006, 06:53

Fidoo píše:Tak s tim sajrajtem na skle zevnitř bojuju co svět světem stojí - v momentě kdy se dobrušuje a je nalepená kabinka je osud zpečetěn. Podle mě tam nateče voda z broušení s pilinama - vyschne a piliny se přilepí zevnitř na sklo.
U mě je to teda i problém kokpitu - zůstává mi bílý prach v zákoutích a u výstupků ...... Estli má někdo nějakou radu tak by to bylo prima - ale popravde nevim co by na to šlo vymyslet.

Rada je jednoduchá a jednoznačná, zalep pořádně páskou spáry kolem kabinky a bruš tak a dávej tolik vody aby se ti nedostala ke kabince.
Naposledy upravil Martin Černý 'Černoch' dne 27 říj 2006, 06:55, celkově upraveno 1
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 říj 2006, 06:55

Pavel Š píše:Černochu, máš bodyguardy? Takovýhle poznámky, když je model skoro hotovej... :grin:

Já Pavle? Já si vystačím sám, ale snad se Michal moc nenaštve =; O:)
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 27 říj 2006, 07:53

Jo ten bordel vevnitř v kabince je důvod, proč se zcela zavřeným skleníkům bráním seč můžu. Někdy se podaří soustředěnými ráznými údery sklepat ten bordel někam na podlahu a pak se pokusit model nepřevracet, ale někdy to statika drží a drží, mrcha. :evil: Nešlo by někde nějakou škvírou (třeba po vyjmutí vrtule) udělat v kokpitu průvan?
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 27 říj 2006, 08:53

:-D Já se nenaštvu, stejně bych s tím moh dělat kulový. :) Černochu, zatím ti nemůžu dát jednoznačnou odpověď. Koukám na fotky a není to nijak jasný. Rytí tam někdy vidět je, někdy ne, ale to je i na trupu. Takže fakt nevim. Ještě zkusím odpoledne pročíst textovou část. Abych pravdu řek, vůbec jsem něco takovýho nepředpokládal. U Mustangů je to profláklý, ale u Kingkober :roll: Co se týče prachu v kabině tohle není po broušení kolem kabiny. Spíš bych řek, že se tam dostal vstupama vzduchu v křídlech. Průvan buhužel udělat nejde, resp. už jsem zkoušel. Že bych jí zkusil vypláchnout vodou? To se mi v ní zase pak bude srážet pára co? Asi si udělám plachtu, kterou zpevním Herkulesem a kdybych jí někdy vzal do světa tak jí na tu kabinu položim. Do vitríny jí zase sundam. :-D
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 říj 2006, 09:17

Když jí vykoupeš ve vodě a pak necháš pořádně vyschnout poblíž topení(ale zase ne moc blízko :grin: ) tak se ti pára potom už dělat nebude. jakmile vyschne voda mělo by to být OK. Počítej ,že to může taky vysychat třeba týden.
K tomu křídlu, našel jsem na webu že křídlo bylo konstruováno jako laminární. Nejsem v tomto oboru moc zběhlej ale tušim že pololaminární křídlo na P-51 má největší tlouštku v 1/3 hloubky křídla od náběžky , a laminární by mělo být v 1/2 hloubky křídla od náběžky ?? Nevim, nebijte mě, ale podle fotky na křídlo P-63 od koncového oblouku má Kingcobra největší tloušťku křídla právě v 1/2 hloubky křídla. To odpovídá laminárnímu profilu, pokud jsem si to vyštudoval dobře. Pokud ne ať mě někdo opraví.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 27 říj 2006, 09:23

To, ze je kridlo s laminarnym profilom este neznamena, ze muselo byt tmelene. Co zase nevylucuje, ze nemohlo.

:lol: :lol: :lol:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 říj 2006, 10:18

Martine já se nehádám, jen vycházím z faktu že když měl P-51 pololaminár a bylo při výrobě nařízené tmelení, tak u lamináru bych to předpokládal o to víc. Nicméně máš pravdu, mohlo být i nemuselo. Asi to vyřeším při stavbě tak, že to onýtuju, pak to obrousím smirkem aby po nástřiku byly nýty skoro neznatelný. :D
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 27 říj 2006, 12:54

Pokud to budes vymyvat, tak doporucuju destilovanou vodu... ja to tady jednou umyl v normalni vode a mel sem krasne mapy...nastesti sem tim neumyval uzavrenou kabinu....
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 27 říj 2006, 13:26

Černochu a když to onýtuješ, vyfotíš a vytmelíš úplně do ztracena tak budeš větší borec :grin:
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 říj 2006, 13:33

PaKlo píše:Černochu a když to onýtuješ, vyfotíš a vytmelíš úplně do ztracena tak budeš větší borec :grin:

Pavle a já mluvil o onýtování , vyfocení a následném vytmelení?? Nějak si nepamatuju. Tak by jsi se měl naučit číst. A jestli budu větší borec , to nech na mě.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Zvířátka