Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Klub 32
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Klub 1/32

Odeslat odpověď
Příspěvků: 766 • Stránka 24 z 52 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52
  • Odpovědět s citací

Re: Klub 1/32

Příspěvekod Zdeněk Š » 27 srp 2014, 22:34

Ještě poznámka k povrchu modelů HpH. Nový MiG-15 mám na stole a pro ilustraci jsem napustil povrch křídla bez surfu černým kontrastním washem k ukázce detailů.Nepříjde mi vůbec špatný ani trapný. Dovolím si tvrdit,že bych to sám ani lépe neonýtoval.Navíc na masteru je každý nýt vytvořen vpichem jehlou dle šablony a je opravdu kruhový a ne hranatý jako u nýtových řad provedených většinou nýtovacích koleček. Jsem rád ,když to výrobce udělá za mne. Aerodynamické plůtky jsou tenké z leptu a mají naznačeno nýtování z obou stran .Zdeněk Šebesta

MIG-15 křídlo 1.jpg

MIG-15 křídlo 2.jpg

Zdeněk Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan_K » 28 srp 2014, 09:46

Zdeněk Š píše:Ještě poznámka k povrchu modelů HpH. Nový MiG-15 mám na stole a pro ilustraci jsem napustil povrch křídla bez surfu černým kontrastním washem k ukázce detailů.Nepříjde mi vůbec špatný ani trapný. Dovolím si tvrdit,že bych to sám ani lépe neonýtoval.Navíc na masteru je každý nýt vytvořen vpichem jehlou dle šablony a je opravdu kruhový a ne hranatý jako u nýtových řad provedených většinou nýtovacích koleček. Jsem rád ,když to výrobce udělá za mne. Aerodynamické plůtky jsou tenké z leptu a mají naznačeno nýtování z obou stran .Zdeněk Šebesta

Ty fotky vydají za tunu keců.... Díky
=D> =D> =D>
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 28 srp 2014, 10:02

Kecy mám a mít budu... a jestli jsou tohle pro vás rovnoměrný nýty, tak pohoda... Nemluvě o tom, že tohle je snad poslení jejich model, ty starší sou na tom hůř.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZK76 » 28 srp 2014, 10:11

Povrch si myslím, že je OK, akorát ty ceny modelů to je raketa. Myslím, že za tu cenu si to moc lidí nekoupí, navíc i ten vnitřek má řadu nepřesností a zasloužil by si bohatší výbavu místo bočních panelů v podobě leptů atd. Třeba spolupráce s Airesem by kvalitu zlepšila. Řekl bych, že i marketing společnosti je mizerný v porovnání třeba s Eduardem, kde z každé kraviny dělají téměř bombastickou věc. Ten model je pěkný, ale myslím, že odpovídající cena je tak kolem 2,5 tisíce...
ZK76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 28 srp 2014, 10:53

Ale HPH jsou striktně limitovaný edice, navíc odlejvaný, s leptama, maskama, soustruženejma zbraněma a návodem s dokumentací na CD...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 srp 2014, 11:13

Kontrolní otázka soudruzi: když se takového odlévaného modelu prodá kolem dvou stovek kusů, kolik je třeba, aby stál, pokud se má zaplatit master, výroba, kompletace a nějaká ta strava a nájem pro majitele firmy, aby neumřel hlady nebo nemusel spát pod mostem? Je to prostě specialita, která není pro každého. A Walruse, Horneta nebo Š-328 asi hned tak někdo v 1/32 neudělá...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 28 srp 2014, 11:24

Richarde myslíš výpočet s dotací nebo bez ?
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZK76 » 28 srp 2014, 11:51

Já nevím, jak moc jsou tyhle typy atraktivní (pro mně teda vůbec) a kolik se jich prodává, ale nevěřím tomu, že ta cena je přiměřená. Myslím, že mnohem atraktivnější typy by byly třeba Mig-21, 23 atd. To, že tam je malá čokoládka nebo návod na cd...nevím jestli bych se bez toho neobešel. Jám mám teda pouze tři modely (delfin, albik a mig-15) a soustružené zbraně jsou jen u miginy, ale zase, jedná se jen o dva nebo tři kousky. Původní delfin stal dva a pul a patnactka uz čtyři litry... nevidím v té kvalitě rozdíl tak velký jako v ceně. A když už se bavíme o ceně, neprodalo by se třeba víc kusů za rozumnější cenu?
ZK76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Š » 28 srp 2014, 13:17

Bohužel ,jsou to ručně vyráběné modely, navíc v malých sériích, počtem zcela nesrovnatelných s lisovanými modely.Odlévané modely jsou obecně výrazně dražší a závisí to i na vybavení stavebnice dalšími komponentami / lepty , pásy , soustružené díly .../ Jen pro srovnání - dvaatřicetina Boomerangu od firmy Alley Cat stojí u Hannanta 125 liber / což je při dnešním kurzu 4500 Kč/. Je to model původně od polského Montexu.Ti ,kdo tento model znáte mi možná dáte za pravdu ,že svým provedením a výbavou doplňky zdaleka nedosahuje úrovně modelů HpH.
Zdeněk Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 srp 2014, 13:41

Podle mě je Zdeňku problém, že se třeba kolega ZK76 moc neorientuje v tom, co to nebo ono stojí, jaké jsou celkové náklady na to, aby model vznikl a kolik se toho dá reálně prodat. Podle mě je kvalitou s MpM srovnatelný třeba Silver Wings - ovšem hodnotím jen podle jejich I-153, ta je vážně pěkná. No a srovnatelné jsou s HpH samozřejmě i ceny, přestože i tady je výbava modelu horší...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZK76 » 28 srp 2014, 14:17

Ne v tom pane kolego problem není, chápu, že jsou tyto stavebnice dražší a jsou limitované, jen jaksi nechápu ten velký cenový rozdíl mezi delfínem a mig-15....jsou to srovnatelné modely, navíc delfin má o kabinu více.... a propo i pár lidí přímo z HPH bylo taky překvapeno cenou. Dál to rozebírat nebudu, najde se dost lidí co souhlasit bude stejnětak i naopak.
ZK76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 srp 2014, 07:29

Pánové, prosím přestaňte používat naprosto zbytečně citace při odpovídání na příspěvek ze stejné stránky, zbytečně to natahuje stránku.
Díky.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 29 srp 2014, 10:44

ZK76: Já bych si tipl, že prostě zjistili, že si s těmi původními cenami na živobytí moc nevydělají. Když si to spočítáš, tak po odečtení všeho, DPH počínaje a zaplacením práce za kompletaci modelu konče, zjistíš, že výrobci jako čistý zisk z ceny okolo 2500 Kč zbude míň než tisícovka. A protože se toho prodají jen stovky kusů ročně, tak je odpověď, proč je to dražší, asi nasnadě. Samo, taky bych to chtěl levnější, v tom ti rozumím, kvůli aktuálním cenám doma nemám Š-16 ani Š-328, i když bych je móc chtěl. Ale beru to jako fakt a právo výrobce stanovit si cenu. Firmě HpH fandím, mám teď na stole jejich Horneta, a i když to není dokonalé (interiér se moc nepovedl), tak je to pěkný a parádně vybavený model.
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirage1 » 29 srp 2014, 16:21

Já bych se teda zastal HpH - mám doma třeba odlévaný Typhoon od MDC a při srovnatelné ceně je ten model o dvě třídy níž. Mám i několik starších modelů od Silver Wings (Gladiator, Fiaty CR32 a 42) a podle mě nedosahují kvality HpH. A pokud měl někdo v ruce odlévaný Henschel 129 od Grey Matter Figures, který vyjde na 120 liber tak je to Trabant versus Mercedes :)
Mě ta cena přijde naprosto přiměřená.

PS. Takový Trumpeter vybavený doplňky vyjde nakonec na stejno nebo i dráž.
mirage1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrCz » 31 srp 2014, 18:00

Tak na LSP spekulujou,že Revell bude příští rok dělat He-177 1/32 :shock:
http://forum.largescaleplanes.com/index ... opic=52278
-God bless this mess-
PetrCz

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 766 • Stránka 24 z 52 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 52

Zpět na Klub 32