Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ Handl Model Accessories
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tiskneme obtisky...

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: esa na Bf 109G-6

Příspěvekod reserve_22 » 26 zář 2014, 08:05

Ten Stamp je :P uz aby bol 1:48.Par otazok na vas pan Handl:
1:nerozmyslate vydat obtisky pristrojov na pristrojove dosky ktore sa budu dat aplikovat jednotlivo+ rozne vyrobne stitky.Nikto to nerobi v Cechach ani na Slovensku iba za tazke peniaze zo zahranicia.
2:Obtisky cisto iba jednotlive znaky jednotiek Jg54 Jg300 atd?
3:Oznacenie lietadiel vinkle vlnovky atd.
4:Symboli zostrelov?
Dakujem za odpoved.
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 26 zář 2014, 08:17

Merline...tohle se přece dá seskládat, na tom stroji není nic zvláštního ke kreslení. Řady čísel se dělají a znaky také.Hlavně jsi nespecifikoval měřítko. Třeba ještě v nějaké limitce od AZ bude a dělá jej HB u verze G2.
Přílohy
Art-Messerschmitt-Bf-109G2-6.JG52-Yellow-5-Walter-Krupinski-based-in-Maykop-Russia-Oct-1942.jpg
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Handl » 26 zář 2014, 09:16

reserve_22 píše:Ten Stamp je :P uz aby bol 1:48.Par otazok na vas pan Handl:
1:nerozmyslate vydat obtisky pristrojov na pristrojove dosky ktore sa budu dat aplikovat jednotlivo+ rozne vyrobne stitky.Nikto to nerobi v Cechach ani na Slovensku iba za tazke peniaze zo zahranicia.
2:Obtisky cisto iba jednotlive znaky jednotiek Jg54 Jg300 atd?
3:Oznacenie lietadiel vinkle vlnovky atd.
4:Symboli zostrelov?
Dakujem za odpoved.

V případě tisku "univerzálních" obtisků:
ad 1) Přístroje jsou rozkresleny a zatím byly odloženy kvůli obtiskům Bf 109G. Jsou unifikovány, není problém vytvořit "univerzální obtisk"
ad 2) Nevím, jak moc se individuálně lišily rozměry na jednotlivých letadlech.
ad 3) Tak tady je trochu problém, jak jsem zjistil z podkladů, tak co letadlo to, originál jak rozměrově tak i např. v úhlu "vinglů"
ad 4) I zde jsou sice odchylky, ale sestřely by se daly lépe "unifikovat"

Ale co je důležité k bodům ad 2) až ad 4). Kresby jsou v digitální podobě a dají se jakkoli zvětšovat čí zmenšovat, rozměrově poupravit. Tiskárna umožňuje tisk i jedno jediného obtisku (cena je stejná za jeden obtisk, ať se jich tiskne kolik chce). Z toho tedy jednoznačně plyne, že obtisk je opravdu možné individuálně upravit podle rozměrů. Není tedy důvod vytvářet univerzální obtisky, tak kde není "unifikace".

Vytvořím tedy něco jako "katalog" a při objednání si vyberete tvar a do objednávky přidáte rozměry podle konkrétního stroje. A právě v tom je "síla" téhle technologie, co obtisk, to klidně originál. :-D
Obrázek Obrázek
Pepa Handl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Handl » 26 zář 2014, 09:21

Merlin píše:Krupinskeho nikto nema rad :cry:

Pokud jde o Krupinského co je výše od Honzy Pavlíka, tak Vám ho, jestli chcete, nakreslím a vytisku. V jakém měřítku? Pokud jedete o tomto víkendu na Eday a rozměry (měřítko) mně pošlete do cca 18.00, tak Vám obtisk do Prahy přivezu.
Obrázek Obrázek
Pepa Handl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 26 zář 2014, 09:28

Vdaka za odpovede hlavne na tie pristroje sa tesim.Objednavky zo SR sa realizuju ako?Mate Slovensky ucet?
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Handl » 26 zář 2014, 09:53

reserve_22 píše:Vdaka za odpovede hlavne na tie pristroje sa tesim.Objednavky zo SR sa realizuju ako?Mate Slovensky ucet?

Zatím Slovenský účet nemám, ale jelikož využívám služeb FIO banky, která je i u Vás, tak by to problém neměl být. Zjistím podrobnosti a účet založím.
Obrázek Obrázek
Pepa Handl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 26 zář 2014, 10:01

Pepo, Honzo, krásná práce!!! [-o< =D> =D> =D>

Jinak mohu potvrdit to, že práce s obtisky od firmy HaG je naprosto bezproblémová!!!

Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 26 zář 2014, 10:21

Vdaka za info [-o<
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Handl » 26 zář 2014, 12:47

Eurový účet pro platby ze Slovenska je zařízen. Info na webových stránkách: http://www.handl.biz/kontakt
Naposledy upravil Pepa Handl dne 02 lis 2015, 12:17, celkově upraveno 1
Obrázek Obrázek
Pepa Handl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 26 zář 2014, 21:17

Aka je cena toho Stampa 1:48 aj s postou?Prosim sz Dakujem [-o<
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Re: MI - 2

Příspěvekod Pepa Handl » 29 zář 2014, 13:38

RBF Models je další nová firma ze Znojma, Zabývá výrobou masek (tak nějak se nám ve Znojmě ty firmy poslední dobou rodí jako houby po dešti). V tuto chvíli nabízí masku na Mi-2 1/78 doporučenou na model od Aeroplastu. Samostatně lze masku objednat na e-mailu rbfmodels(at)gmail.com. V případě objednání i s obtisky na "papouška" je možné se obrátit přímo na mě.
Naposledy upravil Pepa Handl dne 29 zář 2014, 13:39, celkově upraveno 1
Obrázek Obrázek
Pepa Handl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 01 říj 2014, 14:16

Jan Pavlik píše:Michale jakou odpověď bys rád slyšel....ano jsme si 100% jistí, že naše barva je správně,protože to maloval můj dědeček a ještě si schoval pixlu s barvou,takže jsme to podle toho namíchali.... :)

Vychází se z podkladů, které jsou k dispozici a zpracovali je jiní.Z těch je čerpáno...co víc by člověk měl udělat, než využít práce větších odborníků, kteří se s tím léta zabývají.Koukni se do Revi nebo jiných časopisů.Z černobílé fotky to prostě nevykoukám.

Co se týče obtisku, tak je to zatím nejlepší znak JG 51 co jsem viděl.

Ahoj Honzo,

nebyl to útok, jen mě zajímalo, zda má p. Handl nějaké jiné podklady než černobílé. Znak včetně mnou zmiňované barvy se mi líbí. Oba piloty od JG 51, co zatím jsou v nabídce si určitě koupím.

Pepa Handl píše:
Michal Vyparina píše:Pane Handle,

chválím, výrobu obtisků z jednotky JG 51 "Molders" Chtěl jsem se zeptat, zda jste si jistí barvou okolo sokola ve znaku eskadry?? Zatím každý výrobce, který tento znak dělal, měl jinou barvu než ostatní. Zajímá mě, která je ta správná barva.Mám doma znaky od stříbrno-modrého okolí do modrého okolí. Dle fotek to vypadá na velice detailního sokola v 1/72. Což klobouk dolů.

Děkuji za odpověď.

Michal Vyparina

Dobrý den,

na otázku již odpověděl Honza Pavlík a naprosto s Vámi souhlasím, že je spousta různých barevných mutací. Zatím komu jsem tento náhled ukazoval, každý říkal, že barva je jiná, než na obtisku. Bohužel ani dva kolegové se neshodli na odstínu. Jen pro zajímavost, takto vypadá sokol ze stroje Rudolfa Nielingera (jen podotýkám, že nejsem odborník na německé jednotky).

RN_03.PNG

Jsem rád, že se znak líbí. Kupodivu šel kreslit relativně rychle. Větší "piplačka" byl tenhle tygr (nebo co to je).

Stamp_04.PNG

Pokud zavítáte na Eday, můžete se zastavit. Honza Pavlík bude všechny stroje vystavovat a já se budu toulat okolo klubového stolu KPM Znojmo.

Bohužel na E-day jsem z rodinných důvodů nebyl. Neuvažujete o návštěvě Kopřivnických pohárů??? Prosím i o jiné piloty, co létali u JG 51 a nemusí to být nutně Bf 109G-6.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Handl » 01 říj 2014, 19:23

V tuto chvíli ještě nevím, zda se do Kopřivnice vydám. Co se týká dalších pilotů z JG 51, nebráním se nakreslit obtisky, ale.... V tuto chvíli dělám obtisky pro pana Schinckeho na trolejbusy (tady je o jeho trolejbusech zajímavý článek: http://rajmmodel.webnode.cz/jeden-clove ... en-pribeh/ ). Kvůli Eday na ně čeká už 14 dnů. Honza (Hoenny) dodělal dočku (viewtopic.php?f=7&p=1651073#p1651073) a já mu slíbil další obtisky. Kromě toho bych rád už konečně dodělal obtisky na 109ky (viz modely od Honzy Pavlíka) včetně kamuflážních schémat. No a jako spousta jiných jsem na Eday neodolal pytlíkovému přebalu Vampira MK.5 od Special Hobby a jelikož je bez obtisků, budu si na něj kreslit novozélandské obtisky.Takže prolízám kde co a dávám do kupy popisky. Takže další piloti z JG 51 ano, ale až později.
Obrázek Obrázek
Pepa Handl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 01 říj 2014, 19:51

Pane Handle,

rád si počkám, hlavně, když budou.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

vrtule na Letov Š 16 - obtisk dřeva

Příspěvekod Pepa Handl » 01 říj 2014, 22:34

Pár kamarádů si na eday zakoupilo Letov Š-16 od Brengunu a nechce se jim olejovkou fládrovat dřevo. Tak jim dělám obtisk. Pokud se zadaří udělat obtisk tak, aby se dal na vrtuli nanést ze všech stran, bude k dispozici i pro další případné zájemce.
vrtule.PNG

Obrázek Obrázek
Pepa Handl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Handl Model Accessories