Kvůli stále se zvyšujícímu počtu srbských uprchlíků francouzská armáda formálně přebírá vojenskou kontrolu nad ostrovem Korfu. Ostrov se stává i sídlem exilové srbské vlády.Vyvolává to silnou nesouhlasnou reakci řeckých oficiálních kruhů i veřejnosti.
Rakousko-uherská armáda postupuje dále Černou horou, obsazuje město Cetinje a dostává srbské obránce do těžké defenzívy.
Německá "pirátská" minolovka SMS Möwe je spatřena v Atlantiku. Hned její první mise je úspěšná, daří se jí zajmout a později potopit britské parníky CORBRIDGE a FARRINGFORD. Tato loď se plaví pod neutrální vlajkou jako nákladní parník, klade minová pole poblíž spojeneckých přístavů a tras spojeneckých lodí, a potápí nic netušící plavidla. Za svoji "kariéru potápí 40 lodí, a stává se tak nejúspěšnějím německým plavidlem provozujícím tento poněkud podivný způsob vedení námořní války.
Začíná útok ruských jednotek na turecký Erzurum.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.