Přemysl se po 194. dnech vzdává ruským vojenským jednotkám. Ty zajímají čtyři armádní sbory,9 generálů, 2 600 důstojníků, 126 000 rakousko-uherských vojáků a 700 těžkých zbraní. Tři ruské armádní sbory byly tímto uvolněny a mohly posílit ruská vojska v Karpatech.Dobový tisk o těchto událostech píše: „ Když 22. března časně ráno dán byl rozkaz zničiti tvrze, nedostávalo se doutnáků, takže každý mohl hořeti jen tři minuty, větší objekty zničeny byly 1 500kg ekrasitu. Strašlivost takových výbuchů pochopí se tím spíše, vzpomeneme-li, že pro železniční most stačí úplně 20 - 25 kg ekrasitu. Vojáci hlásili se sami dobrovolně k této smrtonosné službě. První výbuch udál se u severní tvrze XIa v 5 hodin ráno. Rusové zastavili ihned palbu, velice jsouce udiveni zemětřesením, jež všude vznikalo a mnozí z nich soudili, že masa těžkého dělostřelectva přiblížila se odněkud k zevní frontě, aby pevnost osvobodila. Nakonec přikročeno i k ničení, neb alespoň kažení děl, přičemž počato nejprve s moderními. Naposled střílelo se jen už z prastarých 61 děl. Naše 30,5 cm moždíře byly nabity při vodorovném postavení hlavně, před pumu dán však ekrasit a jícen děl sám zacpán byl pískem. Děla sama i vnější zařízení jich byla tím rozdrcena takřka v atomy. Všechny automobily a potom asi osm milionů v papírových penězích bylo spáleno. Ani jediná tvrz z celé pevnosti nebyla Rusy nikdy dobyta.
Na společné poradě námořního a armádního velení sil Dohody v Dardanelách, je rozhodnuto o odložení dalších operací do doby, než budou k dispozici
dostatečné pozemní síly. Ty, které k tomuto datu již připluly, je z důvodu zmatku při jejich přepravě nutno kompletně zreorganizovat.
Turecké jednotky útočí na spojenecké síly u El Kubri (Suez).
Francouzský exekuční soud potvrdil platnost zabavení lodi S.S. "Dacia".
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.