Německá 8. armáda a nově vzniklá 10. armáda zahajují ofenzívu proti ruské 10. armádě u Mazurských jezer.Německé jednotky se tímto pokoušejí o překvapivý útok na levém křídle východopruské fronty. Prorážejí ji a postupují cca 40km směrem na Johanisburg. Oslepující sněhové bouře a poryvy větru znemožňují použití letectva. Německé letecké jednotky v oblasti se skládaly ze šesti Feldfliegerabteilung s celkovým počtem 36 letadel.
Ruská 10. armáda, s velitelstvím v Grodnu, pod vedením generála F.V.Siverse, dostává posily a skládá se z III, XX, XXVI a III sibiřského sboru.
Těžké boje probíhají poblíž Kosziowa severovýchodně od Tucholka průsmyku. Rakousko-uherské síly postupují vpřed a dosahují Suczavského údolí v Horní Bukovině.
Britské ministerstvo zahraničí vydává oficiální prohlášení, ve kterém odůvodňuje použití neutrální vlajky na moři.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.