Francouzské jednotky znovu obsazují přístav Steinbach v Alsasku.
Spojené Německo- rakouské armády v Polsku a Haliči jsou na ústupu před ruskými vojenskými silami.
Rakousko-uherské síly připravují další invazi do Srbska
Ztráty pruských vojenských sil se k dnešnímu dni odhadují na 753 000 mužů.
Indické expediční síly "C" se stávají součástí expedičních sil "B".
Přes vojenské úspěchy konce roku 1914 začíná být situace v Rusku čím dál tím více kritická. V zemi stále více ovlivňují politickou situaci německé tajné služby, které cíleně rozeštvávají obyvatelstvo i vojenské jednotky na frontě. Důsledkem toho jsou četné stávky (od října do prosince stávkovalo více než 100 000 dělníků), dezerce v armádě a celkově špatná situace státní správy. Tu prohlubuje i všudypřítomná korupce a byrokracie.
Armádní velení postrádá strategické schopnosti a koncepci vedení války. Řadoví vojáci jsou v podřízeném postavení ve společnosti, nesmějí cestovat v první a druhé třídě ve vlacích, v lodní dopravě musí cestovat pouze v podpalubí. Nesmějí navštěvovat kavárny ani divadla. Přesným opakem je chování společnosti k carským důstojníkům, kteří mají nekritickou úctu u nejvyšších důstojníku a cara občas hraničící se zbožňováním. To vše jen dále zhoršuje nálady a rozpory v ruské společnosti.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.