U-140 KptLtn. Kophamela potápí u pobřeží USA americký tanker O. B. JENNINGS. Ztráty na životech jsou naštěstí malé. Ve stejné době operuje u amerického východního pobřeží ještě U-156 KptLtn. Feldta, která si připisuje během července a srpna kromě USS San Diego (největší americké válečné lodi ztracené za této války) dalších 35 lodí, především menších rybářských plavidel, a U-117 KptLtn. Dröschera, která potopí do konce září 17 lodí včetně velkého tankeru MIRLO (16. srpna).
K tomuto dni je vedena jako nezvěstná UB-107, která se z neznámých příčin potopila s celou posádkou 38 mužů u východního pobřeží Anglie.
Generálmajor Lionel Dunsterville se s 1 000 hlavým Britským expedičním sborem složeným z australských, britských, kanadských a novozélandských vojáků vydává na pomoc Centrální Kaspické vládě v Baku.
Britské síly obsazuji severoperské Enzeli (Bandar-e Anzali) a internují místní bolševickou vládu.
Novým vojenským guvernérem Ukrajiny se stává dosavadní velitelem 8. Armády generálplukovník Günther Emanuel von Kirchbach.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
- Přílohy
-
- 4.8b-kophamel_waldemar.jpg (15.27 KiB) Zobrazeno 702 krát
-
- 4.8d-Günther_Emanuel_von_Kirchbach_1850-1925.jpg (10.71 KiB) Zobrazeno 701 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.