Z-3.
U ostrovů Scilly potápí německá. U-55 ruskou plachetnici EDEN. Přestože se její posádce podaří dostat do záchranných člunů, v podmínkách severního Atlantiku nemají šanci přežít.
V Biskajském zálivu potápí téhož dne ponorka UC-16 norský parník YMER. Německý velitel opět odmítá poskytnout trosečníkům pomoc a 18 z nich umírá ve člunech, pouze 7 lidí přežije. Zemřelo i 6 francouzských záchranářů, kteří se jim vydávají na pomoc v záchranném člunu z Concarneau.
Sestřel číslo 17 Ltn. Richthofena: FE8, Serial 6388, od No.40 Sqn RFC, 2/Lt Hay zabit v akci.
V boji s BE2c od No.4 Sqn RFC umírá Ltn. Hans Imelmann, eso se 6 sestřely a člen Jasta 2. Ani jemu ještě nebylo ani 20 let.
Ve stejný den vstoupuje dvěma sestřely mezi letecká esa i Ltn. Walter von Bülow- Bothkamp od Jasta 18.
Německé jednotky podnikají další z protiútoků na ruské síly u jezera Babit. Tentokrát je útok úspěšný, německá pěchota prolamuje ruskou obrannou linii a zatlačuje je hluboko do defenzívy.
Bulharské pěchotě se nedaří udržet pozice u Tulčy, a je donucena se stáhnout na zpět na druhý břeh Dunaje.
- Přílohy
-
- 23.1.a hms simoom.jpg (12.25 KiB) Zobrazeno 432 krát
-
- 23.1.aa Max-Schultz-Korvettenkapitan-.jpg (8.9 KiB) Zobrazeno 434 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.