Rakousko-uherské jednotky odrážejí útok ruské pěchoty u Zolochiva v severovýchodní Haliči.
Stále pokračují těžké boje v karpatské části Moldávie. Ruským vojskům se daří několik úspěšných protiútoků na bulharsko-německé pozice jihovýchodně od Focsani.
Prvního sestřelu dosahuje Ivan Vasiljevič Smirnov od 19. Aviaotrjada na Nieuportu X. Později přesedlá na jednomístné stíhačky a válku dokončí s 11 vítězstvími. Po bolševické revoluci emigruje a krátce bude sloužit i v RAF. Od roku 1922 se stane pilotem létajícím u KLM. V dobrodružném životě bude pokračovat i v druhé světové válce.V březnu 1942 se bude podílet na evakuaci Holandské Východní Indie, přičemž bude ve svém jeho DC-3 PK- AFV sestřelen Zery přičemž bude zraněn. Do odchodu do důchodu v r.1949 nalétá 28 750 hodin.
Boje neustále pokračují i v dobružském Macinu.
SMS Möwe dostihuje uprostřed Atlantiku další obět’, francouzský bark ASNIÈRES, plující z Bahía Blanca do Pauillac s nákladem obilí.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.