Francouzská pěchota obsazuje Deniecourt.
Ruské a Rumunské jednotky se v okolí Dobruji dostávají pod tlak německé-rakouských sil a jsou nuceny se stáhnout zpět k linii Rasova-Tuzla.
Ruské armádní síly podporované francouzskými jednotkami obsazují makedonskou Florinu, nepřátelské jednotky ustupují směrem na Monastiru.
Srbská pěchota 1. Armády obsazuje v probíhající bitvě část hory Kaymakchalan. Vytlačuje bulharské jednotky směrem na Marinovo. Během této bitvy trvající od 12. do 30. září se vlastnictví vrcholu hory ještě několikrát změní. V této bitvě o jeden vrchol bez větších strategického dopadu ztrácejí vítězné srbské jednotky 10 000 mužů, bulharské přibližně 7 000 mužů. Po válce byl na vrcholu hory postavený malý
kostel v němž jsou uloženy pozůstatky srbských vojáků a představuje dnes významné poutní místo.
Britské letectvo zvyšuje svoji aktivitu v jihozápadní Asii a v Egyptě. Podniká nálety na nepřátelská letiště v oblasti okolo Kut-el-Amara. Další nálet podnikají britské stroje na Birel Tawal ležící 30 mil od suezského El Kubri.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
- Přílohy
-
- 18.9-Bulgarian-troops-on-Kajmakcalan-1916.jpg (35.6 KiB) Zobrazeno 275 krát
-
- 18.9-Serbian-Officers-on-Kajmakcalan-1916.jpg (60.39 KiB) Zobrazeno 274 krát
-
- 18.9-Serbian-Soldiers-on-Kajmakcalan-1916.jpg (21.39 KiB) Zobrazeno 274 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.