Boje pokračují i jižně od Sommy, německé jednotky se pokouší o ovládnutí Biaches a La Maisonette, jsou však francouzskými obránci odraženi.
Pátým sestřelem se zařazuje mezi letecká esa Sergent Noël Hugues de Rochefort od Esc.N26, jedno z pozapomenutých es fr. letectva z první poloviny Velké války. Padne v boji 15. 9. 1916.
Esem se v tento den stává i Oberleutnant Franz Walz od Kampfstaffel 2.
Prvního sestřelu dosahuje Adjudant Tarascon od Esc.N31. Paul Tarascon byl pilotem už před válkou a z pilotního výcviku si přinesl i handicap, protézu místo pravé nohy, o kterou přišel při letecké nehodě roku 1911. Válku zakončuje s 12 vítězstvími.
Ve stejný den poprvé skóruje i Sous Lieutenant George Lachmann od Esc.N57. Lachmann, eso s 9 sestřely, velel v hodnosti Capitaine, resp. kapitán letectva, v roce 1919 jednotce Bré 590 v bojích na jižním Slovensku.
Ruské loďstvo společně s dělostřelci podporuje palbou boje pozemních jednotek poblíž Rigy. Těm se daří postupovat kupředu v bojích u Kemmern.
Royal Navy ztrácí na Jadranu první ponorku, HMSub H-3, která se potápí s celou posádkou před Bokou Kotorskou.
Vojáci carského Ruska pod vedením generála Judeniče postupují kupředu i v bojích severozápadně od Mush, obsazují arménský Baiburt.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.