Francouzské síly obsazují Ribecourt ležící severně od Oise.
Tři německé dvoumístné stroje jsou přiznány Lt. Fonckovi jako sestřelené mezi Roye a Chaulnes. Německá strana potvrdila ztrátu letounu posádky Arnold/ Friedrich od FlAbt 232. Francouzský pilot má k tomuto dni na kontě rovných 60 vítězství.
Lt. Nungesser, bojující v řadách Esc. Spa 65, si v tento den připisuje při dvou letech 4 pozorovací balóny.
Německé námořnictvo utrpí v tento den těžkou ztrátu, když se v minovém poli u holandského pobřeží potápějí s celými posádkami ponorky UB-103 a UB-57. Na palubě první z nich umírá KptLtn. Paul Hundius, nositel Pour le Mérite a ponorkové eso s 100000 BRT na kontě. Na UB-57 umírá další nositel nejvyššího německého vyznamenání ObLtn.z.S. Johannes Lohs, který si připsal dokonce 150000 BRT potopeného lodního prostoru.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
- Přílohy
-
- 14.8cc hundius_paul.jpg (18.5 KiB) Zobrazeno 705 krát
-
- 14.8cc lohs_johannes.jpg (18.58 KiB) Zobrazeno 706 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.