šesti týdnů po 12. červenci bylo 19 000 britských vojáků zasaženo hořčičným plynem, z nichž mnozí byli oslepeni a 649 zemřelo během týdne nebo deseti dnů po útoku.
V boji s Jasta 8 nad Rumbekke padá velitel Esc.N3 Cne. Alfred Auger. Jeho přemožitelem se stává Vzfw. Rudolf Francke. V boji padne rovněž velitel německé letky Hauptmann Gustav Stenzel.
Britská RFC podniká další nálety na německé vojenské cíle v Belgii.
Před Zeebrugge najíždí při zkušební plavbě na minu německá UB-20. Umírá všech 13 námořníků přítomných na palubě.
U-30 KptLtn. Grünerta potápí torpédem uprostřed Atlantiku čtyřstěžňový bark ATLAS. Celá jeho posádka zahyne.
Zhroucená ruská fronta již neklade v podstatě žádný odpor postupujícím Německým a Rakousko-uherským vojskům. Ty dosahují ruských hranic.
Pokračuje frontální Rumunský útok na pozice Centrálních mocností vedené generálem Mackensenem v Moldávii. Po zhroucení ruské armády tak zůstává Rumunsko jediným spojencem dohody bojujícím na
východní frontě.
Královským rozkazem jsou odděleny tankové jednotky britské armády od Royal Armoured Corps (RAC- královských motorizovaných sborů) a jsou zařazeny jako samostatná jednotka britské armády Royal
Tank Regiment. Jedná se o první vzniklou samostatnou tankovou armádu historie.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
- Přílohy
-
- 28.7.a gas attack2.jpg (10.16 KiB) Zobrazeno 584 krát
-
- 28.7.c auger.jpg (69.06 KiB) Zobrazeno 584 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.