První vítězství zaznamenává Leutnant Manfred Freiherr von Richthofen, když sestřeluje RAF FE2b, Serial 7018, od No.11 Sqn RFC.
Adjudant Paul Tarascon od Esc.N62, l’as la jambe de bois, dosahuje svého pátého sestřelu.
Britský SS-BELLVIEW svádí úspěšný dělostřelecký souboj s neidentifikovanou německou ponorkou. Poté, co se zasekne jeho 15-pdr palubní dělo, použije ke střelbě lehká děla z motorových člunů, které veze jako palubní náklad z Malty do Alexandrie. Jeho kapitán James Churchill je za tento čin vyznamenán DSC.
Rumunská vojska pokračují v obsazování západní Transylvánie obsazují oblast mezi Petrozseny a Hastszegem.
Další obětí ruských min se stává u Bosporu dělový člun Malatya, který je jednou z nich neopravitelně poškozen.
Britské expediční síly podnikají útok na turecké jednotky a obsazují Mazar ležící v severní části Sinajského poloostrova. Turecké jednotky oblast opouští a stahují se do El Arish.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.