Německé útočné jednotky znovu obsazují Thiaumont poblíž Verdunu.
Posádka Stojsavljevič / Friedrich od Flik 16 sestřeluje nad Malborghettem it. Farman. Pro oba letce to je první úspěch, oba dosáhnou do konce války statutu esa.
Generál Lesch, velitel 8. ruské armády pokračuje v postupu na řece Styr. Překračují její tok u Kolki a Rafalovky, a zatlačují Rakousko-uherské jednotky na Stokhold.
První sestřel z celkových šesti si připisuje nad Rižským zálivem Alexandr Nikolajevič Prokofjev de Seversky, příslušník letectva ruského Baltského loďstva. Krátce před bolševickou revolucí bude jmenován námořním attaché ve Washingtonu, kam po revoluci také emigruje. Mezi válkami založí vlastní leteckou továrnu, která v r. 1939 dá vzniknout Republic Aircraft Co.
Italské jednotky jsou i nadále úspěšné v bojích u Trentina.
Bitevní křižník SMS Goeben ostřeluje přístav v Tuapse, kde potápí starý ruský pasažérský parník "KŇAZ OBOLENSKIJ" (spuštěný na vodu už roku 1847 jako kolesový parník VILLE DE BRUGES). Ve stejné době útočí SMS Breslau na Soči, kde potápí parník REZVYJ.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.