jednotkami Britského XVII.sboru odrážejí německý útok u Arrasu na Vimy Ridge.
Německý letecký nálet na pobřežní oblasti Kentu si vyžádal materiální škody a tři zraněné civilisty.
Těžké boje na východní frontě probíhají ve Volyni a v Haliči.
Společné Bulharsko-německé jednotky obsazují a opevňují se v Makedonském Monastiru.
Generálmajor W. Peyton nahrazuje generálmajora A. Wallace na pozici vrchního velitele vojenských sil Dohody v Egyptě.
Britské dělové čluny Toutou, Mimi a Fifi (ex-německý Kingani) pod velením LtCdr Spicer-Simsona potopily na jezeře Tanganyika německý dělový člun Hedwig von Wissman a zajistily si tak nadvládu nad jezerem. Němcům zůstala jediná lod’, SS Graf von Götzen, se kterou se neodvažovali opustit přístav Kigoma.
Poprvé vzlétá prototyp jedné z ikon Velké války letoun Sopwith Scout. Pokud je vám toho jméno neznámé, vězte že se jedná pouze o oficiální název letounu, známého pod přezdívkou Pup. Ta nesměla být používána oficiálně, protože ji velení letectva považovalo za ponižující. Letounu se vyrobilo 1770 kusů létal jak v RFC, tak i v RNAS, po nahrazení typem Camel, byl stažen z první linie a předán jednotkám Home Defence, které jej využívaly k obraně proti německým bombardovacím letounům a vzducholodím. V roce 1917 se Pup stal prvním letounem, který přistál na letadlové lodi.
Řecko opět formálně potvrzuje svoji neutralitu.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
- Přílohy
-
- 9.2. Peyton.jpg (16.6 KiB) Zobrazeno 391 krát
-
- 9.2. simson_2.jpg (15.56 KiB) Zobrazeno 391 krát
Naposledy upravil Hellboy dne 09 úno 2016, 15:03, celkově upraveno 1
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.