Začíná bitva o Sanok a Rzeszow.
Německé síly pod velením generála von Lauensteina obsazují přístav v Libavě.
V Baltském moři najíždí německý torpédoborec V.107 do minového pole. Těžce poškozená loď není schopna další plavby. Na německé loďstvo také neúspěšně útočí britské ponorky E 1 (LtCdr. Lawrence) a E 9 (LtCdr. Horton).
Ruské jednotky v Haliči stále ustupují.
Končí druhá bitva o Krithii. Ze začátku to sice vypadá pro spojence nadějně, australská 2.brigáda rychle postupuje otevřeným terénem k britským předním liniím. Spojuje se s novozélandskými jednotkami a společně s Brity se připravují k závěrečnému útoku na Krythii a Fir Tree. Útok však selhává díky nedostatečné podpoře vyčerpaných francouzských jednotek. Nastává zakopání spojeneckých jednotek, a pokus o jejich konsolidaci. Pokračují pouze sporadické potyčky mezi oběma stranami a granátové útoky. Australané v přední linii trpí útoky tureckých ostřelovačů, zaměřujících se na důstojníky. Obětí ostřelovače se stává i velitel 1. divize , generálmajor William Bridges , který je zraněn při kontrole 1. Light Horse pluku, a na následky zranění umírá 18.května na nemocniční lodi Gascon.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.