Rakousko-uherské jednotky obsazují haličský Tarnow. Německá 11. armáda překračuje řeku Wisłoku a postupuje na Jaslo a Frysztak.
Gibraltarem proplouvá do Středozemního moře německá U 21. Je zpozorována a neúspěšně na ni zaútočí torpédový člun TB.92. U 21 se tak stává první německou ponorkou v tomto moři a pro lodě Dohody nastávají těžké časy.
Začíná druhá bitva Krithii, součást Dardanelské operace. Spojený útok britských, australských, novozélandských a francouzských jednotek začal po půlhodinové palebné přípravě, útoky byly vedeny na čtyři cíle "Gully", "Fir Tree", "Krithii" a "Kereves". Přístupové cesty k nim se nacházely v oddělených roklích shora bráněných dobře opevněnými tureckými jednotkami. Jednotky které se pokoušely opevnění obejít se ztrácely v neznámém pouštním terénu. Pod palbou tureckého dělostřelectva a kulometných baterií se nakonec spojenecký postup zastavil.
Za pomoc děkuji ing. Josefu Žákovi
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.