Selhává zoufalý rakouský výpad z obklíčeného Přemyšlu. Velitel posádky města generál Hermann Kusmanek poté zvažuje možnost vzdání se.
Velkovévoda Nikolai Nikolajevič formuluje strategii dalších bojů ruských armád. Zatímco na severní části fronty by ruské jednotky měly pokračovat v útocích ne celé frontě, na jižní frontě by se aktivity armád měly soustředit pouze na udržení karpatských průsmyku s hlavní síly by se měly pohybovat pouze směrem na Budapešť.
Přes utrpěné ztráty a s nedostatkem informací o škodách na straně nepřítele chce de Robeck pokračovat v pokusech o průlom loďstvem, ale bezprostředně mu v tom spolu s nepřízní počasí zabraňuje nedostatek munice a opotřebení lodí, hlavně lodního dělostřelectva, rozhodnutí o dalším postupu je odloženo na 22.3. Mezitím mají do Dardanel dorazit posily v podobě čtyř starších bitevních lodí z domácích vod a francouzská "Henri IV".
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.