Těžké boje probíhají v okolí Osovyets.
Rakousko-uherské vojenské síly se pokoušení o útok na karpatský Baligród. Jejich snaha je však opět neúspěšná.
Spojenecké síly činí pokus o zničení Dardanelských pevností palbou zblízka: do Úžiny postupně vplouvají jednotlivé eskadry a palbou zblízka se pokoušejí umlčet pevnosti i polní
děla tak, aby minolovky mohly vyčistit průjezd. Výsledkem je ovšem jen vážné poškození HMS "Lord Nelson" driftující minou. Navíc se ukazuje, že francouzské trawlery nemají dostatečný výkon, aby se včas dostaly proti proudu do Úžiny a mohly po proudu tralovat.
Royal navy se daří umlčet několik pobřežních baterií u Smyrny.
Ruské Černomořské loďstvo bombarduje uhelné přístavy Zonguldak, Koslu a Kilimli. Kromě přístavních zařízení ničí osm parníků a velkou plachetnici.Akce jsou podporovány ponorkou Nerpa, pro kterou je to její první válečná akce.
Řecká vládá žádá po britské diplomacii vysvětlení britské okupace Lemnosu.
Za pomoc děkuji ing. Josefu Žákovi
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.