Probíhá bitva o Falklandy. Flotila Admirál von Spee utrpí zdrcující porážku, a je v podstatě zničena. Křižníky "Scharnhorst", "Gneisenau", "Leipzig" a "Nürnberg" jsou potopeny. Umírá i velitel flotily Maximilian von Spee. Uniknout se podaří pouze křižníku "Dresden".
1200 rebelů se vzdává vládě Jihoafrické unie. Povstání končí porážkou proněmeckých sil.
Francouzský velvyslanec Paleologue posílá z Petrohradu znepokojivé zprávy. Ruské armádě dochází zbraně a střelivo. Také popisuje silnou depresi a obavy z války v salonech, klubech, veřejných kanceláří, obchodů i mezi lidmi v ulicích.
Velkovévoda Nikolai Nikolajevič vydává kvůli stále rostoucímu nepořádku na železnici a v zásobování rozkaz o osobní odpovědnosti vedoucích pracovníků, ve kterém jim dává maximálně patnáct dnů na nápravu stavu.
Za pomoc děkuji ing. Jiřímu Žákovi
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.