Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Bubi 2007 a neb moře Mezků
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109F Werner Molders JG51 1/72 FineMolds

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 srp 2006, 11:49

Nový foták fotí až moc detailně, takže se budu muset snažit. Zatím fotky co jsem udělal v pátek. Kompletně slepený a nastříkaný identifikační znaky žlutou RLM 04. Navíc ještě jako přídavek namalovaná figurka Molderse.(gesicht nic moc, ale co chcete stínovat na 1/72)
Přílohy
109stavba2.jpg
109stavba1.jpg
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 12 srp 2006, 11:52

Molderse bych sice nepoznal, ale jedeš jak dráha. Možná bys ale mohl fotit spíš ten model, než stůl. Je to nějaký rozostřený.
:?
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 srp 2006, 11:55

No ta figurka nepřipomíná Molderse, ale to je spíš chyba výrobce a měřítka. Jinak fotky modelu budou až bude co fotit.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 12 srp 2006, 12:52

A copak sis nakonec pořídil Filipe za foťák?
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 srp 2006, 13:06

Šel jsem si pro Olympus, ale náhoda tomu chtěla, že byl vyprodaný, tak jsem koupil Panasonic LZ5 a jsem unešen a spokojen. :shock: ;-I
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 srp 2006, 17:38

Tak čekám až uschne RLM76 abych mohl začít maskovat a stříkat vršek. Už jsem to zkoušel a vypadá to, že už uschla. Kéž by měla Agama dobrý i ty Akryláty abych nemusel čekat až uschne syntetika. :evil: No nic jdu na věc.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 srp 2006, 18:42

Už mám nastříkanou RLM 75 a budu maskovat a stříkat RLM74 a potom ještě podle Revi č.10 ještě šunkofleky RLM70.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 12 srp 2006, 18:45

:grin: :grin: :grin: člověče, aby si měl do vánoc co stavět :grin: :grin: :grin:
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 srp 2006, 23:52

HOTOVO

Tak se mi rozbila pistole, což jste si asi všimli na modelu. Nevím co stím je, musím se jí podívat na střeva. :? Dodělal jsem to štětcem, protože si nehodlám kazit výkend řešením pistole. Tak doufám, že i tak se povedla. Kamo je podle REVI č.10, protože jí mají FineMolds špatně.
Přílohy
109Fmolders4.jpg
109Fmolders3.jpg
109Fmolders2.jpg
109Fmolders1.jpg
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 15 srp 2006, 16:20

Odkdy je čumák Bf 109 od vrtule ke kabině jednobarevný??? (nemyslím pouštní kamo).

Můžeš nascanovat kamo z Revi č. 10, ať jej porovnám z fotkama, co mám k dispozici?? Pár věcí, se mi na tem nezdá.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 15 srp 2006, 17:50

Celý čumák až ke kabině byl RLM70 u týhle Moldersovi mašiny. Dokonce v Modeláři píše p. Zmeškal, který stavěl taky tuto kamo a byly mu poskytnuty fotografie od Hanilce, podle kterých kreslil bokorys. Mě tyhle zdroje stačí, já nemám takový přístup k dokumentaci a fotkám jako ti co píšou tyhle články, takže mi nezbývá než věřit.
Přílohy
molders2.jpg
molders1.jpg
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 15 srp 2006, 18:03

Filip Tomči píše:Celý čumák až ke kabině byl RLM70 u týhle Moldersovi mašiny. Dokonce v Modeláři píše p. Zmeškal, který stavěl taky tuto kamo a byly mu poskytnuty fotografie od Hanilce, podle kterých kreslil bokorys. Mě tyhle zdroje stačí, já nemám takový přístup k dokumentaci a fotkám jako ti co píšou tyhle články, takže mi nezbývá než věřit.

Mám to Revi i Modeláře. Ani v jednom z nich není napsáno, že by byl čumák až ke kuželu v RLM70, z fotky v titulku článku REVI i z fotografií modelu pana Zmeškala bych dokonce řekl, že byl dvoubarevný (jak originál, tak zmiňovaný model). Mimochodem, v tom Modeláři je postaven model Bf 109F-4. :roll:
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 15 srp 2006, 18:14

Pan Zmeškal postavil F-2 a né F-4 a má sice nejdřív nastříkaný model v základním schématu, tudíž čumák dvoubarevně, ale pak už má dostříkanou RLM70, tudíž čumák už celej RLM70.(Modelář č.10 říjen 2005) Z toho bokorysu i na fotce je jasně vidět RLM70, já si nemůžu pomoct. Takže kluci zbytečně kalíte vodu. Já normálně stavím skoro bez podkladů a nic neřeším(vždyt mě znáte jakej jsem střelec), ale když jste to chtěli štourat, tak jste si měli sehnat podklady a nedělat ze mě blbce.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kyli » 15 srp 2006, 20:15

A co říkáte na kamo v PKR č.19?
kyli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 15 srp 2006, 20:24

Kamufláže v PKR bych nebral moc vážně. Tam vařili z vody. I když na druhou stranu z čeho jinýho měli vařit, když i my víme houby jak to vypadalo ve skutečnosti. Takže je i celkem jedno jestli to mají správně nebo né.
Přílohy
molders4.jpg
molders3.jpg
Filip Tomči

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Bubi 2007 a neb moře Mezků