na netu jsem ve vyhledávači našel tuto diskusi a nemohl jsem jinak, než se sem zaregistrovat
Jsem, dá se říci, modelářský amatér a mám jednu velkou prosbu. Doma mám přesně ten samý model, jako se chystáš stavět Ty, a zatím jsem se neodvážil do něj pustit, protože mi nejsou jasná barevná schémata uvedená v návodu.
Barvy od Revellu kupovat nechci (mj. je nechci složitě míchat), ale nedokážu určit o jaké odstíny barev se jedná. Od Revellu mám také Me 262 A-1a 1/72 a tam je u každé namíchané barvy uvedené RLM číslo, což zde chybí. Z internetu vím, že luftwaffe používala pro stíhače v létech 1944-45 mimo jiné barvy RLM 76, 81, 82, 83. Nemám ale takovou barevnou představivost, abych zjistil, jaký odstín vznikne namícháním uvedených barev od Revellu. Hlavně mi dělá problém ta hnědá, protože u toho Me 262 je hnědá RLM 81 míchaná jinak (a podle níže uvedených stránek se v té době jiná hnědá neužívala).
Nekupuj barvy Revell...já mám Extracolor a musím, říct, že jsou super včetně odstínů(podle mě) Jinak si projdi tady forum o letadlech a myslím, že třeba Jakub Vilingr píše jaké používá barvy a nebo jak je míchá.
Sorry za spam.
Tady u té G10 budeš mít, ač je to pěkný model i jiné starosti - kužel, vrtule. Něco s tvarem boulí je také v nepořádku, ale nevím přesně. Také jsem jej ještě nedělal.
podle rady jsem koukl na některé odkazy Jakuba Vilingra a je tam toho opravdu dost. U mě ani není tak problém zjistit, které barvy luftwaffe užívala, jako je problém to, jaké barvy použít na tento konkrétní model.
Moc se ve zerzích Bf 109 nevyznám, je ale pravda, že pro verzi G mi obecně ten tvar boulí připadá nějaký zvláštní. Nejsem si jistý, jestli u verze G-10 byl již tvar takový, jaký bych jej čekal u verze K, nebo jestli ty "boule" byly takové měnší ale výraznější, jako např u verze G-6.
Stavím pro radost a postavené schovávám, aby se mi nikdo nesmál. To víte, jenom se štetcem to asi nikdy nebude tak hezké jako s pistolí
To s boulemi u G6 nemá nic společnýho, tam boule krejou zbraně, tady je to zvětšený kvůli turbu. Projdi si tu témata nebo se poptej někde v sekci Luftwaffe, já jej postavím normálně a hotovo.
Mohu ti doporučit koupit k tomu modelu lept Extratech,dobrá cena, využitelnost skoro 100%. Kabinka S kit, by měla také pasovat. nejsem letadýlkář, tak možná neřeším věci tak detailně jako jiný machři na toto letectvo. Tak tě nechci nějak mystifikovat.