Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Ostatní modely ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

LO vz. 37 A-180, FORT models, 1/72

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

LO vz. 37 A-180, FORT models, 1/72

Příspěvekod Batman » 19 říj 2012, 05:45

Nedávno jsem se zatoulal k opevnění v Darkovičkách a neodolal jsem a koupil jsem si řopík. Lepím sice letadla, ale náš předválečný systém opevnění mě fascinuje.
"Betonovou" barvu jsem zkoušel několikrát, tohle je na 5. pokus. Krajina- karton + polystyren, vyříz jsem zákop, vybrousil cestu a řopík "utopil" do výřezu. Z polystyrenovýho špalíku jsem vymodeloval zához na čele a celý to doladil ňákým tmelem na dřevo, je vodou ředitelnej a dělá se s ním moc dobře. I z něj je pár terénních vlnek. Největší pakárna byly prasečáky, ale i ty šly docela rychle. Nepatrně jsem naznačil stečeniny rzi od kovových prvků. Na závěr jsem nasel trávu do herkulesu, přilepil kamínek z výletu a zasadil břízku.
Nebejt toho, že mi barva vyžrala kus cesty a musel jsem to přetmelit, šlo to docela rychle a stavbu jsem si užil.
Model samotný není úplně symetrický a nejdelši strana je trochu vypouklá.
Asi není úplně dobře tráva na stropě, "zemina" by asi měla bejt do úrovně rantlu a tráva ještě nad, ale už to nechám, musely by se zřejmě ještě nastavit periskopy.
Teď ještě ňákej náš tank... :)
Přílohy
P1180214.JPG
P1180213.JPG
P1180212.JPG
P1180211.JPG
P1180210.JPG
Batman

• Odpovědět s citací

Re: LO vz. 37 A-180, FORT models, 1/72

Příspěvekod Vojtěch Zourek » 04 lis 2012, 17:15

Každý model řopíku určitě potěší, ale pro příště bych si s tím trochu víc vyhrál. Třeba povrch zeminy nevypadá dobře, pokud je takto hladký, příště bych tu vrstvu tmelu posypal třeba sušenou a přesytou hlínou, pískem, rašelinou apod, teprve potom bych to barvil hnědou a posypával trávou. Moc se mně nelíbí i ten kámen z výletu, chtělo by to menší, víc kusů a rozprostřít je po podložce. Co by se dalo eště změnit je barva střílen, už ve slévárně se natíraly (černou nebo zelenou) a ikdyž vlastní bunkr neměl provedený kamuflážní nátěr nebo i omítku (jako tvůj model), střílna byla vždycky ňák nabarvená. A hlavně bych přetřel (třeba na černo) ten bílý a zamazaný okraj podložky. Sice to teď zní jak tvrdá kritika nepovedenýho modelu, ale chtěl jsem jenom poradit, když nikdo další nereagoval. Není to vůbec špatný, pokud by sis víc vyhrál s tím terénem, byl by to docela hezký model :)
Vojtěch Zourek

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů