Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Forum

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1352 • Stránka 43 z 91 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 91
  • Odpovědět s citací

Re: Forum

Příspěvekod Anton » 25 dub 2011, 09:24

Nemívám ve zvyku vstupovat do šarvátek ostatních, ale pane Benko, pokud tu někdo předvádí zaujatost a nekompetentnost neodpovídající potřebě kvalit spojené s Vaší funkcí, pak jste to právě vy!

Pokud napíšete cituji: "Nemohu v tuhle chvili toto smazani posoudit, protoze nevim, jestli ten inzerat odpovidal kodexu.
K dolinovu inzeratu, pokud jsi mel pocit, ze se nic nedeje, mohl jsi klidne napsat primo mne a ja bych to obratem poresil. Nemam s tim problem, casto nereaguju okamzite, protoze tu nevisim zas az tak casto."

Přiznáváte tímto že diskuse nečtete, nepracujete s nimi, pokud ano, pak zaujatě a nekompetentně. O časté přítomnosti ani nemluvě..

Potom by jste se měl funkce vzdát pro nekompetentnost a nemožnost diskuse číst a redigovat. Každy by měl dělat jen to, na co stačí, nemyslíte??

Anton Šalanský
Obrázek
Anton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 25 dub 2011, 09:30

Jsem rad, ze jsem pod takovym drobnohledem.

Priznavam, ze nectu vsechny prispevky a pokud za to by se mela odebirat funkce moderatora, nebyl by tu zadny. Prave proto je tu funkce upozorneni a dost uzivatelu se ji neboji pouzit.

Pokud mate pocit, ze byste delal moderatora lepe, nezli ostatni, urcite vam nic nebrani v tom se u M8 prihlasit.

Jako moderator jsem par chyb udelal a nemel jsem problem to priznat. Uz jsem parkrat rikal, ze mi staci prijit s konkretnim pripadem a pak to urcite budu resit. Obecna zvolani maji informacni hodnotu 0.

M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 25 dub 2011, 09:40

...
Naposledy upravil pufo dne 08 zář 2011, 09:05, celkově upraveno 1
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Anton » 25 dub 2011, 09:45

Již pro modelweb pracuji, takže díky, Vaší nabídku k moderování musím žel odmítnout.., ovšem přesto bych Vám pane Benko doporučil citlivější práci s přispěvateli, jde přece o koníček a né prostředek k upevňování ega..

Anton.
Obrázek
Anton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 25 dub 2011, 09:53

Tak,tak, Anton má naprostou pravdu, to že si spousta moderátorů hraje na Bohy je jedna věc, druhá věc je ta, že spousta lidí lepí pro radost, né proto, aby hrála před ostatními masírku. Tímhle způsobem, to půjde tak, že se všichni z M8 budou plácat po zádech a 95% fóra bude mít strach sem něco napsat!
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 25 dub 2011, 09:57

to Pufo: Jestli ti někdo smazal příspěvek, měl k tomu asi pádný důvod.Pokud ne, předpokládám, že ses dotyčného zeptal, proč to udělal :-k
Naposledy upravil novis dne 25 dub 2011, 10:25, celkově upraveno 1
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Pavel » 25 dub 2011, 10:02

No myslím, že by bylo načase ukončit tuto never ending diskusi ohledně jednoho smazaného a jednoho nesmazaného inzerátu. Kodex o podobě inzerátu je jasný a jestli došlo k nějakému pochybení, bylo to způsobeno jen lidským faktorem. Není v silách kohokoliv číst všechny příspěvky, které se tu objeví a proto jsou tu ony možnosti nahlásit nějaký nevhodný příspěvek. To nemá nic společného s udáváním, jak si někdo myslí. Prostě jak si to tu uděláte, takové to tu bude. Jestli si někdo myslí, že je mu bylo ukřivděno, ať se obrátí na adminy. A to i v pripade, že se jedná o práci někoho z "barevných ", jsme holt jen lidi. Prosím tedy o ukončení této, z mého pohledu , nesmyslné debaty. Řešme tu jen konkrétní věci.
http://www.modelari.org
Luboš Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 2Pix » 29 dub 2011, 03:50

imho to neni o "jednom promazanym prispevku"

za posledni stranku sem se tu docetl nasledujici veci, ktery tu nikdo nedokazal rozumne osvetlit:

1) kritika se tu nosi/nenosi. Oznacovat nekomu modely a vysledek jeho prace jako "hnus a hruzu" (s cim sem se taky setkal) neni zrovna koser :)
2) prispevek o tom ze "nejaky" moderator vyhrozuje v SZ BANem v pripade pokracovani reseni problematiky verejne
3) zvyhodnovani a naopak demonizace nekterych existenci. Chapu ze se tu hromada lidi zna a jednoho tu nikdo ani nechce znat, ale tohle je uz i na mne dost drsny (teda ne tak drsny jako forum kde sem pusobil driv, tam je to hotova sborova onanie pro blaho pana nejvyssiho a jeho podkurevcat)
Tritt nie auf einen grünen Steín, denn es könnt ein Grennie sein!
Hart wie Kruppstahl, schwarz wie Neger .. Das sind unsere Fallschirmjäger!
Er ist kein Mensch, er ist kein Tier, er ist ein Panzergrenadier...
2Pix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 29 dub 2011, 05:46

To 2 Pix
ad1) kritika se tu nosi ale tzv konstruktivni a slusna...slovyo hrozny/hruza problem neni kdyz napises proc, hnus nevim tam kde to hlidam prioritne se tohle slovo nepouziva a rozhodne bych ho smazal

ad2) nezamenuj upozorneni za vyhrozovani...konkretna pan Curahee mel problem a byl upozornen a nechtel pochopit. Takze nejdriv upozorneni o BANu pride soukrome ale neni problem to napsat do prislusne diskuze. Na druhou stranu proc bychom to delali (osobne jsem to uz udelal tusim 3x) je to vec mezi adminem (majitelem) a uzivatelem a nic do toho nikomu neni

ad3)mas nejakej konkretni priklad kdy byl nekdo zvyhodnen a koho tu demonizuji (admini a moderatori)..jak to ctu vsecko to je z ranku zprav JPP ale nic konkretne

Netvrdim ze chyba se nestane, nikdo se o forum nestara na full-time a tak tu neni permanentni dozor. Kazdy z nas nekde pracuje a nekdy se na forum nedostane po nejaky cas. Pokud se nekomu neco nelibi muze pres SZ upozornit admina nebo moderatora (lepsi je napsat aspon 2 lidem kdyby jeden z nich nebyl zrovna "online"). Osobne vetsinu zasahu co sem kdy na foru proved bylo po upozorneni od uzivatelu. A pokud sem problem vyhodnotil jako "v pohode" dal sem to stezovateli vedet.

A na zaver. Otevrene to rikam uz po x-te. Nikdo nikoho nenuti sem chodit. Modelforum neni povinne, je to o konicku a pohode.
Mam zkuseneost ze Ti co maji problem s tim jak to tu funguje odejdou ale ostatni uzivatele (pres 90 procent) zadnej problem nema. Asi chapou kodex.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 dub 2011, 06:24

Je mi jasný, že dohled nad forem nemůže být 24 hod., ale snad na případné upozornění, že něco je nesprávně je tu toto téma a pokud se nikdo z "barevných" na toto téma nepodívá 3 dny, je dost zarážející. Ty 3 dny před rozjetou diskuzí jsem zde upozornil na určitou nesrovnalost. Pokud by se o to někdo z "barevných" zajímal a nebylo mu to jasné, mohl poslat SZ s žádostí o vysvětlení.
A pochybuji, že 90% členstva zná Etický kodex. Mnohokrát jsem upozornil na nedodržení kodexu a dostal za to ještě vynadáno.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 29 dub 2011, 07:40

Marder píše:Je mi jasný, že dohled nad forem nemůže být 24 hod., ale snad na případné upozornění, že něco je nesprávně je tu toto téma a pokud se nikdo z "barevných" na toto téma nepodívá 3 dny, je dost zarážející. Ty 3 dny před rozjetou diskuzí jsem zde upozornil na určitou nesrovnalost. Pokud by se o to někdo z "barevných" zajímal a nebylo mu to jasné, mohl poslat SZ s žádostí o vysvětlení.
A pochybuji, že 90% členstva zná Etický kodex. Mnohokrát jsem upozornil na nedodržení kodexu a dostal za to ještě vynadáno.

Viděl jsme co si napsal viz

"""Docela by mě zajímalo, jak to s těmi pravidly je nebo se tu zastává pravidlo, že někdo má nárok a někdo ne :?: """

Z toho textu se můžu jen domnívat o co jde. Je dost velký rozdíl mezi timhle a tím co napsal 2Pix. Takže já nemám potřebu a ostatní také ne, reagovat na tyhle nekonkrétní dotazy. Dotazovatel by se měl vyjádřit jasně, jinak není co řešit. To že někdo nezná kodex je jeho věc a jeho chyba. I tak pro něj platí a je zajímavé že většina lidí se podle něj chová. Asi normální lidská slušnost.
A jestli Tě někdo za vyžadování napadá můžeš, to ohlásit. Udělal jsi to? A pokud nějaký problém opravdu "hoří" tak máme SZ.

PS co se týká té rozjeté diskuze - bylo to mlácení prázdné slámy.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 dub 2011, 07:47

Glocku, a znáš vůbec Etický kodex :?:
- Nepoužívejte prosím zbytečné citace předchozích příspěvků. Každému je jasné na co reagujete, píšete–li bezprostředně, nebo krátce po příspěvku. Citace je vhodná při reakci na starší příspěvek, kde už by logické navázání myšlenky nebylo jasné, nebo na příspěvek, který je třeba už na předchozí stránce.

Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 29 dub 2011, 09:45

Marder píše:Glocku, a znáš vůbec Etický kodex :?:
- Nepoužívejte prosím zbytečné citace předchozích příspěvků. Každému je jasné na co reagujete, píšete–li bezprostředně, nebo krátce po příspěvku. Citace je vhodná při reakci na starší příspěvek, kde už by logické navázání myšlenky nebylo jasné, nebo na příspěvek, který je třeba už na předchozí stránce.

Jo znám a myslím že tady to zbytečné neni. Protože sem tim uvodil to na co se v tomto odkazoval (o několik stran dříve). Pokud máš opravdu nějaký závažný problém tak mi pošli SZ. Nechci tady zase mlátit prázdnou slámu. Od toho toto téma není. 8-)
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 2Pix » 29 dub 2011, 17:20

Mirku "Glocku",

ok, ad2 rozumim, to sem potreboval vedet :)

ad1 a ad3 tak trochu spolu souvisi.
Nebudu chodit kolem horky kase a je to hlavne pripad Thud. U nej se nejedna snad ani o kritiku, jako o vysmech. Vzhledem k tomu ze sem tu par tejdnu a cetl snad vsechno (pro mne zajimavy) zpetne do roku 2009, tak na tema Thud sem tu dostal pouze dvakrat receno "kdyby si tu byl driv". Vzhledem k tomu ze z jeho psani mam pocit ze povahove i pristupem je mi blizko, tak mi vrta hlavou jeho demonizace spolu s verejnym vysmechem. At uz Thud udelal cokoliv, tak az na par jedincu to bylo vzdycky "na to ze tu sbiras info rok, tak ses teda nepredvedl". Kdyz to stahnu na sebe, taky sem se tu ptal na ocividny ptakoviny a zatim se tu toula vsehovsudy dve fotky rozdelany litajici plechovky a jedna fotka zmrvenyho Jagdpanthera, ale i kdyz mam vsechny modely nafoceny v keloika fazich atd. nemam touhu je zverejnovat at uz z dostatku sebekritiky, tak z obav, ze kdyz se tu na neco ptam, tak schytam "na to ze ses tolik ptal, tak ses moc nepredvedl" a myslim si ze nejsem jedinnej kdo tu radsi nic moc neukazuje at uz z impulsu kterej sem tu napsal, nebo z vlastnich impulzu (kazdej si vsimne neceho jinyho, nekde jinde, napsanyho nekym jinym). Kolikrat bych i napsal kritiku nejakyho modelu, ale protoze je tu viditelna skupina "oberguru" tak ocekavam reakci "tak se pochlub ty" apod. Ale neni to tahle krizova vyprava proti Thudovy co mne vrtala hlavou, do chvile nez sem si docetl prispevek kde se pravdepodobne zacinajici modelar (nebo "znovunavrativsi ovecka") na neco pta a dostala hnedka tafku takovym zpusobem ze mne bejt rekneme 12 (ale i trebas 40 a bejt nad veci), tak bych si to vzal k srdci a uz sem ani nepachl (mluvim z vlastni zkusenosti, ja sem na audiforu dokazal znechutit pobyt nekolika lidem a ted uz vim ze to nebylo zrovna dobre). Ano, chapu ze v kazdy spolecnosti musi bejt kasta tech lepsich co zije na foru i spolecensky, nejenom spolecnym zajmem. To je jen muj nazor na vec...
Tritt nie auf einen grünen Steín, denn es könnt ein Grennie sein!
Hart wie Kruppstahl, schwarz wie Neger .. Das sind unsere Fallschirmjäger!
Er ist kein Mensch, er ist kein Tier, er ist ein Panzergrenadier...
2Pix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 29 dub 2011, 18:02

To 2Pix

ad Thud. Thud je sveho druhu "fenomen" nejen tohoto fora. Nic proti nemu ale chova se nekdy jako brouk pytlik a nekdy jako provokater. Tak trochu je grafoman. To je muj oficialni nazor. Na druhou stranu sem si nevsim ze by se do nekoho navez, byl hrubej a tak. To vsechno nektere lidi irituje a napisu to klidne otevrene, vyzev at ho smaznem sem uz dostal vic nez dost.
Probirali sme to v M8 a banovat ho nebudem (dokud neudela neco na BAN). Ale tim ze tolik publikuje se vystavuje reakcim a pokud je to v mezich neni duvod pro nejakou ochranu...Takze tak.

Takze nemej straxch cokoliv uverejnit, na neco se zeptat (ale nezapomen zkusit hledat a i kdyz vyhledavac neni ideal najit se dost veci da, hlavne kdyz je nazev tematu aspon trochu rozumnej).

A jestli si videl nejakou drsnou tavku mels si to dat vedet. Ale pozor drsna ale slusna a vecna kritika neni nic, cim se budu (budem) zabejvat. Hrubosti a sproste osobni utoky jsou jina a kdyz mas dojem ze hranice byla prekrocena posli odkaz jak sem psal vyse pres SZ a mrknem se na to. A nejaky kasty? Ze tu jsou lepsi modelari to je fakt ale nevim o zadnym co by to daval najevo. Takze bud v poho neboj se publikovat i ptat.
PS Ramena delaj vetsinou neumetelove.
Mirek glock Říha

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1352 • Stránka 43 z 91 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 91

Zpět na Modelforum