Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Diskuze k pravidlům používání Modelfora ze dne 19.4.2012

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Diskuze k pravidlům používání Modelfora ze dne 19.4.2012

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 03 črc 2012, 13:59

Věřím, že Monika se k tomu taky vyjádří, jakožto osoba která to téma viděla dřív než já.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 03 črc 2012, 15:36

pknotek píše:Já svůj dotaz nesměřoval na vás Martine, ale na adminy. Vy jste se jen první ozval. A u mne není problém se slušností, já byl na té druhé straně, která byla urážena. (jsem ta "nula") Proto mne zajímá přístup adminů jako "kolektivního šéfstva" a to právě proto, že jsem náhodou byl svědkem výměny názorů v kauze Oldy Homoly.

Citim nutnost se take vyjadrit.

Tema jsem zachytil a z pocatku se mi jevilo jako normalni verejna vymena nazoru na problemy typu "jedna pani povidala". I argumentace temto putkam odpovidala. Nebylo nutno do toho zasahovat. Ostatne alespon se nektere veci vyjasnily. Pozdeji Monika se snazila vyhlasenim bahenniho ringu tema uklidnit. Ale pres noc (a verte mi, ze obcas taky spim) doslo ke gradaci, ktera skoncila vymazanim tematu. Diskuse se totalne zvrhla az po prispevku v Črc 02, 2012 21:38.

Nechci zde obhajovat legalitu napadani a urazeni, naopak. Vulgarni slova take na MF moc nepatri. I kdyz mnohdy se jim nevyhneme. Je to stale jenom o lidech. A doufam, ze je lepsi modelarit, nez si nadavat. Spojovat toto s pripadem Oldy je ponekud nestastne a jak uz tu rekl Martin, u Oldy doslo k napadeni admina a nasledne reakci. S Oldou to bylo probrano a nasledne vyreseno. Zde se take snazime o napravu a prevenci, i kdyz to neni videt.

Pristup adminu jako kolektivniho vedeni je jednoduchy: Pokud mame rozpory, resime je mezi sebou. Ale na venek se presentujeme jako kolektivni vedeni.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 03 črc 2012, 16:17

Vyjádřím se:
doufala jsem ve zdravý rozum uživatelů, ale bohužel marně. A to tam padly horší výrazy, než jen ta "nula". Domnívat se, že tady člověk jedná s inteligentními a dospělými jedinci je bohužel špatné. A hodně mě to překvapí u lidí, kteří se dřív jevili jako rozumně uvažující. No ale každý si mohl udělat obrázek a názor, já taky.
Nechtěla jsem tady zase poslouchat kritiku, že máme na MF cenzuru, ale bohužel ji musíme mít, když se tu někteří neumí chovat a nedojde jim, že občas je mlčení zlato. Takže z toho vyplývá, že příště podobné téma poletí do koše hned, než se rozjede, pokec - nepokec. :wink:
Co se týče BANu Oldy, tak to už vysvětlil Petr.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 03 črc 2012, 18:21

Nikdo samozřejmě nečeká ani nechce, aby admini bděli nad fórem nepřetržitě 24 hodin (to Černoch a DeSnek). O ničem takovém jsem ani nepsal.

Jde mi jen o principy, abstrahuji se od vlastní osoby. Z této kauzy mi zatím vychází jen tato nešťastná situace:
- adminům se nikdy nesmí říci nic, neboť mají pravomoc dát ban. Stále se mi vrací na mysl případ Oldy Homoly, ač tvrdíte že šlo o něco jiného. Navíc on byl vyprovokován oním adminem, což bylo z jeho pohledu polehčující. Takže to už v tomto kontextu vůbec nechápu. Ale řešilo se to a rychle. Oba se omluvili.
- "profíci" můžou beztrestně (z pohledu veřejně dostupných informací) urážek kdekoho (viz. např. diskuze o Thudovi, v posledním případě byli terčem příslušníci IFOR, PČR, jiní diskutující kteří se ozvali s nesouhlasem apod.) Akceptovány jsou jen názory jiných "profíků" či známých. V tom nejlepším případě je jen diskuze promazána nebo vlákno zrušeno. Omluvy se nikdo nedočkal, o žádném trestu informace nejsou zveřejněny.
- "nuly" se nesmí ozývat, buď jsou ignorovány, nebo uráženy. Bez ohledu na to, co napsaly.

Rád bych se s těmito závěry mýlil, ale je jen na vás adminech, jak budete své pravomoci uplatňovat (a to i veřejně) aby toto fórum nebylo divokým západem. Pro mnohé mladé modeláře, kteří zde hledají inspiraci a poučení, to asi nebude s takovou do budoucna dobré prostředí. Mně to může být celkem jedno, nebojuji za sebe, ale za celkové prostředí. Uživatelé nemají moc možností se bránit, to ovzduší zde mohou čistit právě jen moderátoři a admini. Pokud děláte nějaké kroky k nápravě nevhodného chování, asi by bylo dobré na to nějak upozorňovat, informovat, i to může mít preventivní účinek.
Jen namátkou pro ilustraci jsem právě narazil na toto téma: viewtopic.php?f=334&t=44539&start=180
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 03 črc 2012, 19:23

Pavel sem dal jedno téma jako odstrašující příklad toho, o čem se tu diskutuje. To je v pořádku.
Ale, všimnul si někdo, kdy naposled chudák julo přidal příspěvek k tomu, o čem je tam řeč a pro co bylo to téma založeno, tedy ke stavbě? Asi né.
Teď budu mluvit za sebe, já, když kliknu na nějaké téma o stavbě, očekávám, ža tam uvidím onu stavbu, obrázky, rady a věcné poznámky k onomu. To poslední, co tam chci, nebo chtěl bych, je číst nějaké útoky, osobní urážky atd. A těm se tímto nejde vyhnout, protože když se začtu do příspěvků, musím na ně notně narazit. Já nejsem žádný bůhvíjaký modelář a tady čerpám rady a připomínky, "ten dělá to takhle, hmm, taky to zkusím" a tak, jestli rozumíte.
Každý jsme nějaký a máme různou povahu. V onom mázlém tématu jsem četl a jen kroutil hlavou. Monika, jako vysoce inteligentní člověk se to snažila urovnat způsobem sobě vlastním, tedy klidem a rozvahou, jako slušný člověk. Bohužel, nebyla pochopena.
Dobrá, tak to udělejme takto: za a) Jak navrhla Monika - bahno :grin:
a nebo za b) Založte si své vlastní téma, nazvěte ho třeba "kdo dá větší ránu" dejte k tomu hvězdičku a tam se můžete vyřádit.
Já budu vědět(zase mluvím za sebe) že tam neuvidím nic, co mě zajímá a vyhnu se tématu obloukem. Kdo bude chtít, ať si tam počte. To je za mě. Omlouvám se, původně jsem ani nechtěl vstupovat ale sotva jedna bitka skončila, je tu druhá, jinde a trochu je mi líto zakladatele tématu, který nevěděl, co na to říct tak tam v dobrém úmyslu přihodil obrázek. Toť vše. Příjemný večer všem.
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 03 črc 2012, 19:34

Pokusim se odpovedet bod za bodem:

pknotek píše:Nikdo samozřejmě nečeká ani nechce, aby admini bděli nad fórem nepřetržitě 24 hodin (to Černoch a DeSnek). O ničem takovém jsem ani nepsal.

Bylo by to idealni, ale neni to technicky mozne. Jinak diky za pochopeni.

pknotek píše:Jde mi jen o principy, abstrahuji se od vlastní osoby. Z této kauzy mi zatím vychází jen tato nešťastná situace:
- adminům se nikdy nesmí říci nic, neboť mají pravomoc dát ban. Stále se mi vrací na mysl případ Oldy Homoly, ač tvrdíte že šlo o něco jiného. Navíc on byl vyprovokován oním adminem, což bylo z jeho pohledu polehčující. Takže to už v tomto kontextu vůbec nechápu. Ale řešilo se to a rychle. Oba se omluvili.

Mno, v tomto je to hodne slozite. Ano Olda slovne napadnul admina. Admin zareagoval. Cela kauza vyustila v reseni M4. Vic nemam co k tomu dodat.

pknotek píše:- "profíci" můžou beztrestně (z pohledu veřejně dostupných informací) urážek kdekoho (viz. např. diskuze o Thudovi, v posledním případě byli terčem příslušníci IFOR, PČR, jiní diskutující kteří se ozvali s nesouhlasem apod.) Akceptovány jsou jen názory jiných "profíků" či známých. V tom nejlepším případě je jen diskuze promazána nebo vlákno zrušeno. Omluvy se nikdo nedočkal, o žádném trestu informace nejsou zveřejněny.

Nidko, ani admin by nemel beztrestne urazet kohokoliv na ModelForu. ModelForum neni misto pro ukazovani atletickych svalu, ci jine silne stranky. ModelForum je zde (alespon podle meho nejlepsiho svedomi), aby modelari meli moznost si vymenovat zkusenosti, nazory a rady na svou praci. Bohuzel jsou zde jedinci, jejichz slava se pomalu nebes dotyka a hlavne nemaji radi nastupujici konkurenci, ktera je schopna za kratsi dobu a lepeji vytvorit ten samy model. A pak zacne peklo ... tzv. pruuuda. Tohle spatne, tohle je jinak, tohle ma byt jiny odstin a tak dale.

Zvlaste diskuse o pouzitych barvach mne osobne (ted mluvim jako DeSnek a ne M4) privadi do zachvatu smichu. Mam k tomu nekolik duvodu a to hlavne, KAZDY vididime jinak. Kazdy odstin je pro kazdeho jiny. Nekalibrovane monitory a nevyvazene fotky to je proste legrace na druhou a k tomu spatne svetelne podminky. Beru jedine srovnavacku na soutezich ale i tak, kazdy z nas to proste citi jinak. A pak ty vecne spory o krytky ... ze ma byt o dva mm vlevo nebo vpravo. Osobne radeji dodelam 3 modely, tak jak je vyrobce stvoril, nez jeden super presny. Uz tak pri mem vytizeni a rychlosti stavby by to znamenalo jeden jediny dokonceny model do me vecne smrti.

Ale zpet k problemu, pokud to lze, snazime se jako admini a moderatori problem resit pres SZ. Tedy v klidu. Uprimne nemame zajem na tom, aby se tu rozdavaly kosiky tropickeho ovoce, to je totiz strasne snadne.

pknotek píše:- "nuly" se nesmí ozývat, buď jsou ignorovány, nebo uráženy. Bez ohledu na to, co napsaly.

Zd ebych byl rad, aby jsi se mylil ... Tu neni NULA ... tu je kazdy modelar a kazdy by se tu mel snazit pomahat, nebot nevi, kdy sam bude potrebovat pomoci. Pokud se neco takoveho deje, je tu moznost upozorneni nektereho z moderatoru nebo z adminu. A jak uz jsem psal nejenom ja, nestihame vsechno.

pknotek píše:Rád bych se s těmito závěry mýlil, ale je jen na vás adminech, jak budete své pravomoci uplatňovat (a to i veřejně) aby toto fórum nebylo divokým západem. Pro mnohé mladé modeláře, kteří zde hledají inspiraci a poučení, to asi nebude s takovou do budoucna dobré prostředí. Mně to může být celkem jedno, nebojuji za sebe, ale za celkové prostředí. Uživatelé nemají moc možností se bránit, to ovzduší zde mohou čistit právě jen moderátoři a admini. Pokud děláte nějaké kroky k nápravě nevhodného chování, asi by bylo dobré na to nějak upozorňovat, informovat, i to může mít preventivní účinek.

Nasi snahou je vest MF pokud mozno v klidu. Toto neni ani divoky zapad ani totalni totalita. ModelForum je misto virtualniho setkani mnoha lidi s mnoha ruznorodymi zajmy, tedy misto, kde se lide budou setkavat a to i s rozdilnymi nazory. Ale jako v kazde spolecnosti plati jista psana i nepsana pravidla a jejich vyklady. Priznam to na rovinu, ano nestihame vsechno, ale je to i na Vas ostatnich, ukazte na nepravosti.

pknotek píše:Jen namátkou pro ilustraci jsem právě narazil na toto téma: viewtopic.php?f=334&t=44539&start=180

Mno, ze mne - asi jsem liberalni moc, ale nevidim tam nic, co by se mi pricilo. Kdyz se dva dohaduji, obcas to skripe, vylozene urazky tam nevidim. Ale mohu byt otrkany. S nazorem na prilisne hledani prilisnych detailu. Priznam se, ze mne napada, pokud nekdo zada GPS koordinaty, presny cas a jsou zachovana METEO data, pak se muze dohadovat. Ale z principu, staci 20 km vedle a je to uplne o necem jinem, takze je to zase jenom brzdo-ustareni a nikdo z nas tam nebyl a tedy hodnovernost je tak na tom, co si myslime.

Za mne (za DeSneka) jedno jedine: MODELARINA JE ZABAVA, a kdo ji dotahl do stavu umeni, tomu pocty, ale nesnazme se o normalizaci ... Ne kazdy na to ma a ne kazdy to dokaze pochopit.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 03 črc 2012, 20:38

Děkuji za vyjádření, jsem rád, že to M4 mají pod dohledem a že se to prostředí snaží nějak řešit. Také bych tu rád četl hlavně o zábavě, modelaření, prostě pohodě a odpočinku. Poslední dobou ale asi více narážím na ty horší situace, střety ega, agresivitu. Snad to po dnešním úplňku trochu opadne.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 04 črc 2012, 08:21

Mě spíš přijde jako chyba to že jsou zde lidé kterým vadí některé témata z důvodu obsahu a místo toho aby si je prostě nečetli tak mají nutkání na ně upozorňovat a témata podle nich závadná hlásit,obvykle se odvolávají na to že je pohoršují a nebo že modelforum upadá a podobné nepravdy. Pokud je tu téma volný pokec tak si představím volné témata kde je volný pokec, pokud se tam objeví lidé kteří se budou navzájem urážet tak je třeba se zamyslet nad tím v jaké souvislosti. pokud je téma založené jako "pikantní" tak se nějaký osobních útoků a urážek asi nevyhneme a toto téma je pak známo že s modelařinou toho moc společného nemá a už po letmém pohledu je na každém svobodmyslném člověku zda se diskuze zúčastní,nebo ho bude sledovat a zda tak neučiní. Ale hlásit "závadná témata" která neporušují zákony ČR a jsou jen dejme tomu trochu peprnější ? kde to jsme ? Bělorusko,nebo snad Čína ? Pokud to autorovi topicu vadí tak proč ne,ať si to nahlásí a topic bude promazán a je to.

add2 MonikaM

Inteligence a rozum neznamenají že člověk bude na vše říkat ano pane,ne pane,bude chodit ve smokingu a motýlku a když bude mít volno veme si legrační klobouček. Reagovat na něčí příspěvek,stupňovat tlak a argumentovat ostřeji a bránit sám sebe,nebo ostatní a to i za použití výrazů poněkud kořeněných přece neznamená že je člověk nerozumný a neinteligentní,každý má potřebu svoje vyjadřování někdy změnit,jako když se bouchnete kladivem do palce,to co z vás vyleze by jste třeba normálně neřekl,stejna tak anonymní forum + něčí reakce + peprný topic + vy jako zachránce všech....

Z udávání lidí kteří mají potřebu chránit svět před výměnou argumentů(přijde mi že tito lidé prostě nemůžou spát protože existuje topic který se jim nelíbí), z mazání těchto topiců aby bylo těmto lidem zadostiučiněno a hlavně škatulkování lidí a měření jejich míry inteligence a rozumu na základě interfernetové diskuze mám větší strach než z 10ti Thundů :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Korbas » 04 črc 2012, 10:03

Za mně bych se chtěl teda omluvit,že jsem zašvíkal to téma několika příspěvky,ale to se prostě nedalo vydržet.Nechci nějak Hammera urážet,to rozhodně ne,ale mně přijde,že sám osobně prošel všema válkama a teď se snaží ztvárnit to,co v nich zažil.Já jsem na tyhle lidi alergickej,ale rozhodně nechci bejt škodolibej a třídit modeláře do kast-to je kravina přeci :shock: . Já jsem jen obyčejný mladý cucák,který se jen snaží věnovat se svému hobby naplno.
Jak píše Šnek,modelařina je zábava,ale někteří nám to tu bohužel kazí :( Takže jestli si někdo o mně začal myslet něco nepěknýho,tak se teda ještě jednou omlouvám :)
Korbas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 04 črc 2012, 11:59

Radek3057 píše:add2 MonikaM

Inteligence a rozum neznamenají že člověk bude na vše říkat ano pane,ne pane,bude chodit ve smokingu a motýlku a když bude mít volno veme si legrační klobouček. Reagovat na něčí příspěvek,stupňovat tlak a argumentovat ostřeji a bránit sám sebe,nebo ostatní a to i za použití výrazů poněkud kořeněných přece neznamená že je člověk nerozumný a neinteligentní,každý má potřebu svoje vyjadřování někdy změnit,jako když se bouchnete kladivem do palce,to co z vás vyleze by jste třeba normálně neřekl,stejna tak anonymní forum + něčí reakce + peprný topic + vy jako zachránce všech....

Z udávání lidí kteří mají potřebu chránit svět před výměnou argumentů(přijde mi že tito lidé prostě nemůžou spát protože existuje topic který se jim nelíbí), z mazání těchto topiců aby bylo těmto lidem zadostiučiněno a hlavně škatulkování lidí a měření jejich míry inteligence a rozumu na základě interfernetové diskuze mám větší strach než z 10ti Thundů :)

Nechci tady zase rozdmýchávat další diskuze a původně jsem si říkala, že už nebudu po Korbasovi vůbec reagovat, ale pokusím se a dál už tu smazanou diskuzi fakt řešit nebudu. Myslím, že většina lidí, co se tam projevili, uvítala, když to celé zmizelo a Korbas to hezky uzavřel :) :

Neposuzuju inteligenci lidí podle internetové diskuze (i bez toho fernetu). Spoustu lidí tady znám osobně, takže vím, s kým mám tu čest. Jen jsem apelovala na jejich inteligenci, protože je znám a vím, že jsou to úplně rozumní a milí lidé, kteří se na soutěžích normálně baví a nenadávají si. Chtěla jsem, ať si sami uvědomí, že to vzájemné osočování, ke kterému to téma bylo zneužito, je k ničemu. Rozhodně jsem nechtěla bránit žádné výměně argumentů (argumentů, ne urážek - to je rozdíl). Jinak bych to téma smázla už o dvě stránky dřív.
Zachráncem všech teda nejsem, to bych musela být Superman (Superwoman), ale z funkce admina mám nějakou tu zodpovědnost a povinnost. A jde hodně o formu té výměny "argumentů", protože zrovna v internetové diskuzi si člověk musí 2x dávat pozor na pusu a nejednat v afektu. Ta slova si totiž každý může přeložit různě. Říct někomu urážku v hospodě u piva je něco jiného, než tady. Buď by třeba nebyla brána jako urážka (stačí intonace hlasu a řeč těla) nebo by se dotyčný ani neodvážil tak ostrého výrazu použít, protože by mohl dostat půllitrem do palice (a hned by měli "pejáci" co řešit :) ). A navíc si tady každý příspěvek přečtou tisíce lidí, takže si můžou udělat naprosto mylnou představu o autorovi příspěvku. Napsat tady někomu v plamenné obhajobě PČR, že "mele h*vna" například může svědčit o kultuře vyjadřování příslušníků policie. Tím pádem už má každý představu, k tomu stačí pár afér, které dnes a denně řeší Gibsoni a to vše dohromady si člověk poskládá do nepříliš lichotivého a v 99% i nepravdivého obrázku.
K tomu udávání - hezký totalitní výraz, který může třeba taky někoho urazit, pokud si ho vztáhne na sebe. Když tady někdo třeba nahlásí nevhodný příspěvek, určitě to není žádné udávání. Adminů a moderátorů je tu na počet příspěvků opravdu málo, takže jsme vděční, když nás někdo upozorní, že je někde něco špatně.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 04 črc 2012, 12:10

Jen dodám bonzovat se nemá, ale hlásit se to musi. :)
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 04 črc 2012, 12:23

mě jen vrtá hlavou že když Pepa urazí Karla a naopak a potom se do toho přimotá Lucie s Michalem a urazí Karla i Pepu tak komu jinému krom Pepy,Karla,Honzy,Lucii a Michalovi vznikne "škoda" aby se to muselo mazat a nebo co je komu potom aby to musel někde hlásit aby to někdo řešil,když se zákony neporušují a co se týče nějakých vulgarit tak nevím že by se to tam nějak zvrhlo.

za slovo hov*a jsem se hned následující příspěvek omluvil protože to bylo z mé strany špatně pochopeno,ale to beru jako svojí chybu a selhání i když i policajti jsou lidi a bohužel ne vždy vše řešit s úsměvem :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 črc 2012, 12:45

Vulgaritami se porušují se pravidla Radku....

Chovejte se slušně, jste zde na návštěvě. Zakázány jsou vulgarity, urážky a útočné chování. Vyhněte se tedy napadání, osobnímu osočování, nadávkám, včetně nábožensky či národnostně motivovaným urážkám. Při porušení těchto pravidel budete po napomenutí vyloučeni stejně jako případní provokatéři ("co jako první model").
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 04 črc 2012, 13:23

Nevím, nebylo by lépe to tady prostě s rozumem ukončit, jak říká Monika, příště si dávat větší pozor na to, co kdo řekne, spíš víc modelařit a chlubit se výtvorama než silnýma a urážlivýma řečma tu zbytečně plnit stránky, který jsou věnovaný hlavně modelařině..... myslím, že na světě je dost zla, proč si ho tedy ještě zbytečně dělat někde, kde to máme rádi a baví nás to, při modelařině......?
Možná se pletu ale jen můj názor.............
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 04 črc 2012, 20:36

kajda64 píše:Nevím, nebylo by lépe to tady prostě s rozumem ukončit

jsi idealista 8-)
Jestli vím něco naprosto jistě, tak je to fakt, že blbci se prostě vyskytují napříč celým lidským pokolením. Bez rozdílů ras, pohlaví či věku. Blbci jsou mezi motorkáři, tiráky i normálními autíčkáři, jsou mezi svařeči, kuchaři, policisty. Blbci jsou mezi politiky i bezdomovci, mezi sportovci, mezi sběrateli škeblí. Žádná skupina lidí není blbuprostá a bylo by bláhové si myslet, že modeláři jsou vyjímkou.
Blbost je přitom věčná a vymýtit ji nejde. Vždycky někde vystrčí růžek. Na adminech potom je, aby tuto blbost udrželi v přijatelných mezích.
Nezáviděníhodný úkol 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Modelforum