Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Editácia vlastných príspevkov

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Editácia vlastných príspevkov

Příspěvekod Jakub Vilingr » 29 bře 2013, 11:12

Díky Raptore ;-I
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 29 bře 2013, 11:13

Rádo se stalo.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 29 bře 2013, 11:21

Zastal bych se v této výměně Kuby. Je rozdíl, když si na primadonu někdo jen hraje, nebo jí někdo opravu je, případně se k ní blíží.

Můj názor je, že někteří "siláci" tady mají napřed předvést, že umí a dokáží alespoň to co on. Urážky a zesměšňování není nikdo povinný snášet a každý má právo na obranu i na zastání od toho, kdo tomu tady šéfuje. Podle pravidel, daných M4 to jsou admini, kteří tady mají stát s tou plenkou za zády a umravňovat ty, které rodiče slušnému chování nenaučili, právě proto, aby nebyli slušní uživatelé napadáni a uráženi. Myslím si, že kdybych já, jako modelářská nula, napsal Martinovi Černému jen z poloviny toho, co si tu občas někteří dovolí vůči jiným, dostanu přes hubu i na dálku a BAN navěky. Admin by neměl zohledňovat osobní sympatie či antipatie vůči účastníkovi, ale jen objetivně posoudit, zda došlo či nedošlo k porušení závazných pravidel. Jako příklad mi opět napadá Olda Homola a jeho BAN, i když mi to Martin už několikrát vymluvil, že šlo o něco jiného. Tolik můj názor.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 29 bře 2013, 11:24

Za sebe (a snažím se vyjádřit věcně): raději bych se vrátil k možnosti editace, ale k nemožnosti vymazat celé téma. Prodloužení doby editace neřeší možnost doplnit po několika týdnech stavby do nadpisu v sekci Rozestavěno slovo "Hotovo". Jako příklad. Mnohem méně mi vadí, že někdo promazal svá témata, také vím osobně jen o asi dvou případech a nepřijde mi to zase až taková škoda. Ušetřilo by se i místo - někdo přefotí model, tj. odstraní staré horší fotky a nahradí novými, takhle musí připojit úplně nové přílohy navíc. Pokud jsem někdy chtěl téma vymazat, požádal jsem moderátora a on ho třeba zamkl. Těch pár mazačů, kteří se tu diskutují, to udělalo ve zkratu, ale vedla k tomu dlouhá vyhrocená debata, kde se dalo dávno zasáhnout a preventivně ji zarazit. Jenže to všechny bavilo jako bulvár, až to skončilo takhle.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 bře 2013, 11:46

Jirko ono je složité nastavit pevnou linii pro všechny stejně. Já nikdy nezastíral že jsem člověk, který nejde daleko k ostřejšímu slovu a také že jsem v rámci M4 více tolerantní k ostřejší debatě. Dokud nepadají přímo oslovení pohlavních orgánů a další podobných věcí tak mě nějaké slovo jdi do... tak mě to zas tolik nevadí. Občas takové taky schytám a nehroutím se z toho, nebo nejdu žalovat. Buď to ustojím a vypořádám se s problémem sám jako dospělej , nebo holt musím stáhnout ocas a nepsat nic. Pokud to opravdu nepřesáhne určitou hranici tak chodit za adminem je dle mě zbytečné . Každej z nás zde prezentuje nějaký názory, každej z nás se asi občas zamotá do nějaký debaty a taky by se z ní měl umět vymotat. Admin je až poslední záchrana. Před náma jsou tu ještě moderátoři. Proč nevyužívájí uživatelé jich k řešení takových problémů? Nejsou tu jen na to , sem tam něco odmazat, přesunout, opravit název, ale právě aby případně zasáhli když je problém. Neustále slyším M4 neřeší, M4 je to asi jedno, M4 má svoje oblíbence atd. Na to řikam jen jedno- blbost , nemůžem řešit všechno z časových důvodů. M4 je sice svrchovaným správcem, ale má taky svoje lidi kteří mohou řešit třeba takovéto konflikty . Stačí se na ně obrátit, jako se obracíte na nás. Já se odpovědnosti nezříkám, já jen nemám čas hlídat všechno. Pokud narazím na problém který zrovna vidím a vyhodnotím to jako závadné tak konám. Někdy ale schválně počkám jak se celá situace vyvrbí , abych nedělal zbytečně unáhlené ukony. Podle někoho je to špatně, podle mě dobře, aspon vidím jak se někteří lidi vybarví. Každá zkušenost je cenná do budoucna.

Celej problém se zde točí dokola- EDITACE. Já nejsem IT a tak neznám přesně nastavení tohoto fora, co lze a nelze dělat. Stručně jsem se informoval co obnáší nastavení různých druhů editace pro různé podskupiny, a bylo mě řečeno že to jde, ale za cenu dřiny. Otázkou pak je jestli vynaložená námaha by odpovídala výsledku, nebo by se zvedla nová nevole kvůli další poupravený editaci. Pak je zbytečný něco dělat.

Já slibuju že po velikonocích otevřu v M4 diskuzi na tohle téma, ale nemůžu slíbit že bude vše jak dřív.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 29 bře 2013, 12:40

Martine, já to chápu. Mně nějaké to poslání do pr.. taky nerozhází - je to potřeba rozlišit v kontextu a třeba dle zkušeností či věku, vůči komu to kdo píše. O tom žádná, a tady se projeví i lidské a jazykové kvality (vč. taktu) diskutujících. Moderátory beru v potaz taky, ti do toho taky mají co mluvit. A co se týká těch vyhrocených vztahovačných debat, plných invektiv, většinou se právě jedná o tytéž lidi. Já osobně s tím problém nemám, kdyby jo, jako první se ozvu sám, než bych někomu "žaloval". Opravdu jde spíše o ty editace, než o nějaké to špičkování. :)
KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod josee » 29 bře 2013, 15:13

A sakra. To som vôbec nečakal, že sa to tu tak rozbehne. Len ma to utvrdilo, že nie som sám čo sa mi nepáči na tomto fóre. Vedenie tohto fóra praktizuje staré komunistické praktiky a cenzúru - kto nesúhlasí s nami je proti nám a tým pádom tu nemá čo robiť. A ako to tu chodí, tak nepotrvá dlho a celé toto téma sa vymaže, lebo títo uplakaní a ješitní páni neznesú pravdivú kritiku o ich neschopnosti viesť toto fórum.
http://www.jokmodel.wbl.sk

Nemám problém s alkoholom, ale mám problém bez neho.
josee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 29 bře 2013, 15:32

Zas tak bych to nehrotil. Buďme rádi, že fórum máme a že se o něj někdo stará. Určitě není cílem nikoho z provozovatelů či moderátorů bezdůvodně někoho buzerovat. Prostě jen není jednoduché nastavit taková pravidla, která by vyhovovala většině. Právě takové příspěvky zbytečně rozdmýchávají emoce. Nebo by sis troufl vést to celé daleko schopněji? Já rozhodně ne.
josee píše:A sakra. To som vôbec nečakal, že sa to tu tak rozbehne. Len ma to utvrdilo, že nie som sám čo sa mi nepáči na tomto fóre. Vedenie tohto fóra praktizuje staré komunistické praktiky a cenzúru - kto nesúhlasí s nami je proti nám a tým pádom tu nemá čo robiť. A ako to tu chodí, tak nepotrvá dlho a celé toto téma sa vymaže, lebo títo uplakaní a ješitní páni neznesú pravdivú kritiku o ich neschopnosti viesť toto fórum.

KPM Apolo Kopřivnice
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 29 bře 2013, 18:39

Jakub Vilingr píše:To je přesně to, o čem jsem mluvil. Jakmile si kopne jeden silák, tak se hned vyrojí x dalších siláků a přidají si. Tohle je důvod toho proč jsem smazal některé SVÉ názory.

Máš zde několik tisíc příspěvků a teď nám chceš tvrdit že jsi si nevšiml že se tady znehodnocování starších vláken mazáním řešilo před pár týdny?? Tomu nevěřím. Přesto jsi takto pravidla porušil, i když jsi dobře věděl co bude následovat - Zákaz editace pro všechny. Hlavně že jsi to tedy spoludiskutujícím "hrdinsky natřel", ale že má teď díky Tobě (a dalším mazačům) zbytek uživatelů kteří Ti nic neudělali zbytečně sníženej komfort pro práci na MF je Ti jedno že? Jak jinak mám takový počínání nazvat? Mně prostě příjde sobecký (dementní).

Apropo, když už se oháníš morálkou, nikde jsem si nevšiml že by jsi se (nebo někdo další z mazačů) za svoje chování alespoň dodatečně omluvil. Napsal jsi alespoň adminům něco jako "Kluci sorry, byla to volovina, ujeli mně nervy ale už se to nebude opakovat, proto prosím netrestejte ty co za nic nemůžou a vraťte jim možnost editace...Dík". Asi těžko že, ale druhý ironicky nazývat siláky to jo...
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 29 bře 2013, 19:38

Pro cele forum nechat možnost editace posledního přizpěvku. A co se týče burzy... mnozi sou stejně líni napsat do titulu že inzerát už neplatí... a většinu co jsem vymazal tak jen diky tomu, že jsem si na konci po pročtení všim poznámky, že je vše vyřízeno.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 bře 2013, 20:21

To Joséé - přesně kvůli takovým jako jsi tu to tady občas stojí za ***** jak sám tvrdíš.Nejdřív se podívej do svého svědomí a pak utoč na brečící adminy. Ano, jestli se tě tu nelíbí, tamhle máš dvěře a můžeš kdykoliv svobodně odejít, stejně jak jsi přišel. Nikdo tě v tom nebrání. Sem zvědav jak dlouho tady na tomhle prohnilém foru ještě vydržíš. Podle mě jen silný slova schovaný za nick.
Nepleteš si takhle náhodou demokracii s anarchií? Tomy by odpovídal tvoje pojednání o cenzuře zde. Demokracie neznamená , že si můžeš jako uživatel dovolit vše. To se šeredně pleteš.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 29 bře 2013, 20:32

Opatření mě štve, nicméně ho chápu. Zkuste alespoň zvážit prodloužení doby, kdy je možno editovat. Burzu to nevyřeší, ale vyřeší to aspoň třeba odstraňování hrubek.
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Paulík » 29 bře 2013, 20:54

josee píše:A sakra. To som vôbec nečakal, že sa to tu tak rozbehne. Len ma to utvrdilo, že nie som sám čo sa mi nepáči na tomto fóre. Vedenie tohto fóra praktizuje staré komunistické praktiky a cenzúru - kto nesúhlasí s nami je proti nám a tým pádom tu nemá čo robiť. A ako to tu chodí, tak nepotrvá dlho a celé toto téma sa vymaže, lebo títo uplakaní a ješitní páni neznesú pravdivú kritiku o ich neschopnosti viesť toto fórum.

Myslíš že M4 vedú toto fórum uplne neschopne? Prečo potom neskúsiš viesť nieake ty? Teoreticky ak je podľa tvojho názoru toto fórum také zlé a tak hrozne sa ti tu nepáči absolútne nechápem prečo tu si, prečo tu chodíš a prsipievaš.

No offence len som sa potreboval vyjadriť ... :paint:
Obrázek
IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Hotovo:
OH-13S Sioux (1/48 Italeri)
Ján Paulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 30 bře 2013, 07:39

Pawlik píše:Používám mobilní připojení a MF mě co chvíli vyhazuje. Než napíšu delší příspěvek, tak jsem odhlášený a příspěvek končí někde v kyberprostoru a můžu začít znova...

Jsem na tom podobně, obcházím to tak že si otevřu s MF dva panely a v tom druhém se těsně před vložením příspěvku znovu přihlásím. Protože mně to v tom prvním samozřejmě po chvilce psaní či vkládání fotek vykopne aniž bych o tom věděl. funguje to.

Zbytečně silná slova a ne zcela namístě, řekl bych.

Jarek S. píše:Pro cele forum nechat možnost editace posledního přizpěvku...

Bez časového limitu... To by šlo, ne?

Osobně si teda myslím že když si to tu někdo vymaže je to jeho mínus a něco to o něm vypovídá. Těžko někoho nutit a zas tak často se to nestává.
A naopak oceňuji když se někdo po emotivním odchodu z MF vrátí a dokáže napsat že to bylo unáhlené, jako,tuším, Erich Súňaj (jestli komolím tak pardon).
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Gatling71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erich Súňai » 30 bře 2013, 11:21

Vďaka za ocenenie, asi si myslel toto? viewtopic.php?f=8&t=37969
Nechcel som ani nič písať, ale keď som sa už spomenul, tak by som niečo aj pre pochopenie "mazačov", z pozície ako som to bral asi ja a možno aj iný. Jednoducho keď sa do človeka pustia viacerý další s osobnými útokmy, urážkamy a že tu ani ja ani moje názory nemajú čo robiť, napriek tomu že ja som sa nikdy neznížil k niečomu podobnému (stále to beriem tak že keď niekomu dôjdu argumenty, tak začne osočovať),tak to nakoniec prekročí určitú hranicu, človek zabudne že tých pár jedincov nereprezentuje celé MF a spraví to čo takíto týpkovia vyprovokovali. Čiže keď nechcú mňa, ani moje názory, tak ich jednoducho odstránim. Ja viem že je to nakoniec blbosť ale človeka to v tej chvíli ani nenapadne. Niečo podobné tu prebehlo aj nedávno, keď sa pár jedincov pustilo do V.Martinického. Najskôr to bolo iba pár "skalných", ktorý ešte aspoň skúsili zdôvodniť čo proti nemu majú a potom sa pridávali další "hrdinovia", ktorý si pravdepodobne chceli aspoň virtuálne do niekoho kopnúť, lebo v reále si to asi nedovolia. Všetci sa vyjadrovali takým spôsobom, ako by hovorili v mene celého MF, vôbec neberúc do úvahy kladné reakcie na jeho tvorbu. Celé to bolo aspoň pre mňa odpudivé, ako nejaký hon na čarodejnice a keď Vlado zareagoval, tak dobreže nebúchali šampanské a poplieskali sa po ramenách že aký sú šikovný a dokonalí. Naštastie to on predýchal a nedal sa nakoniec vyštvať.
Takže niekedy by bolo dobré pozrieť sa aj na príčinu toho mazania (nevravím že to bolo tak aj v posledných prípadoch, nesledoval som ich) a nejakú reakciu mať aj na pôvodcov, kvôli ktorým taký skrat nastal. Napríklad v mojom prípade k ničomu takému nedošlo a napriek tomu že objekt útoku a úrážok som bol ja(ja som ich neopätoval, iba som skúšal logicky argumentovať), vyhrážanie banom som obdržal iba ja a hlavný aktér útokov na moju osobu(nie prvýkrát) obišiel úplne nasucho, čomu som sa potom ako som zistil že je z rovnakého klubu ako ten čo sa mi banom vyhrážal ani nečudoval. A to bolo v mojom prípade tou príslovečnou poslednou kvapkou, po ktorej som zmazal všetky svoje dovtedajšie príspevky. Nevravím že to bolo správne, ja som to aj olutoval, ale po tejto mojej skúsenosti, aké som mal vtedy pocity, viem niektorých "mazačov" aj pochopiť.
Erich Súňai

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Modelforum