Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vložené fotky a jejich kvalita

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Téma uzamknuto

Re: Vložené fotky a jejich kvalita

Příspěvekod Ondřej Zada » 14 črc 2009, 15:03

chinaman píše:Ja viem že modelárstvo sa pomali ,ale isto stáva koníčkom majetnejších

Co to je za blábol, když si k modelů nekoupíš tunu doplňků tak je modelaření levnější než když jdeš večer do hospody...
Ondřej Zada

Příspěvekod VojtaH » 14 črc 2009, 15:30

mess píše:
VojtaH píše:Promiň mEssi, ale to je s odpuštěním kravina.
Když si někdo dá tu práci a postaví perfektně model,
jen aby to nakonec zmršil fotkama, tak to není na chloubu, ale na ostudu.
A to už je na zamyšlení.. :-k

Jestli vidis Zmrsene fotky = Zmrseny model, pak to vidis jinak, nez ja. Nestavim modely pro ostatni, ale pro sebe. A jak uz tu psalo nekolik lidi, je jen otazka, jestli se nekomu chce nebo nechce se prdet s focenim postaveneho modelu. Mi skoro ke kazdymu postavenymu modelu lidi pisou, ze fotim mizerne, ale ja proste nemam naladu pokazdy resit podlozku, osvetleni apod.
Jak uz jsem psal driv, nema smysl nikoho do niceho tlacit, jediny, jak se tady da podporit delani lepsich fotek, je vytvorit jednoduchy navod, jak na to, pro ty, co se to ucit chti. Jakykoli rejpani nebo nuceni do neceho povede jen k tomu, ze tu tech fotek bude min. A podle meho nazoru je lepsi, kdyz se tu fotky objevi i slabsi nez kdyz by se nemely objevit vubec.
Tot asi to, co jsem k tomu chtel rict. Bez toho zminovaneho navodu (nemluvim o threadu o padesati strankach) je tohle tema jen plkani.
M.

Ještě jednou a pommmalluuuu:
Nerozumím logice raději slabší fotky, než žádné...pokud tam nice neuvidím, je to celkem k ničemu, i kdyby to stavěl Wilder.
Je v zájmu každého z nás, nafotit to aspoń tak, aby tam byloněco vidět.
Stručný návod, jak upravovat fotky tu vložil Pavel Šenk hned na začátku,
ale tak opakování je matkou moudrosti:
viewtopic.php?f=19&t=21190
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

Příspěvekod mess » 14 črc 2009, 15:35

Pak mluvime o voze a o koze, ale to uz je jedno. Mmj jsem chtel ukazat na nesmyslny spojeni zmrvenych fotek a zmrveneho modelu.
Kazdopadne to porad vidim jako zbytecny pruzeni, kdo se chtel naucit lip fotit, udelal to. Zbytecne se to tu hroti.
M.
Martin Benko
mess

Příspěvekod jiří ščučka » 14 črc 2009, 15:36

jak majetnejších? hochu já žiju na hranici chudoby :lol: a viděls moje fotky? moje modely?

já stavím modely pro svoji potěchu samozřejmě ale když už tu možnost mám tak se pochlubím žejo

problém vidím v tom že chlubit se chce spousta lidí.... taky sem fotíval všeličím jen abych to moh hodit na forum-viz fotky dva,tři roky zpátky, ale vždycky sem se to snažil nafotit co nejlíp tak aby z toho bylo něco poznat...

když už se rozhodnu jít z kůží na trh tak nemůžu čekat že mi někdo něco pochválí (coš chceme fšichni a kdo říká že ne ten lže sám sobě) když to plesknu ajfounem nebo tomu věnuju dvě vteřiny stylem plesk-connect-upload

když vezmu prezentaci svých modelů tak 90% tvoří internet , zbylých 10% výstavy a soutěže (letos ani těch 10) což znamená že pokud chci mít s modelem úspěch a tzv ho dobře prodat, čiže 90% úspěchu závisí jen a jen na dobré fotografii.

už slyším ty kecy:ale tvoje modely za to stojí ale u toho mýho blablablabla.... i když postavím průměrný model a čekám rady tipy,kritiku tak přece nemůžu očekávat nic konkrétního když na tom modelu jde pyču poznat jen díky zlé fotce.

když chci hezký model,musím se snažit,to samé platí i o fotce

pěkná fotka se dá udělat i pětimegovým kompaktem když tomu člověk věnuje trošku času a kdo holt foťák nemá ten má bohužel smůlu,s tím se nedá nic dělat

to abychom každého donutili dělat aspon trošku čitelné fotky donutit nemůžeme,těžko se dá říct "hé more máš fotky na hóvno, je sem ani nédavej" ale doufám že přinutím někoho se nad tím alespon zamyslet

to abych dělal nějaký návod bych se ale vysral jelikož to bude stejně k ničemu a budu mít zahlcený mail i schránku dotazama jak se to vlastně dělá

pro dolina:čeče ti nevím podle čeho ale 90% modelů i fotek je o dost lepších než průměr...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

Příspěvekod VojtaH » 14 črc 2009, 15:47

mess píše:Pak mluvime o voze a o koze, ale to uz je jedno.
Kazdopadne to porad vidim jako zbytecny pruzeni, kdo se chtel naucit lip fotit, udelal to. Zbytecne se to tu hroti.
M.

Nemyslím si, že je to zybtečný, asi s fotkama nějaký problémek bude, když se o tom bavíme.
Anebo holt se někteří musí smířit, že na jejich dílka nebudou nadšenéreakce, neb na fotce není nic vidět.
Jak jsem už psal, kdo chce, vlákno Jak fotit modely si najde a přečte bo se zeptá.
Hned na začátku tam je návod:

viewtopic.php?f=429&t=9271&st=0&sk=t&sd=a&hilit=jak+fotit+model+k+y
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

Příspěvekod Václav Hochmuth » 14 črc 2009, 16:17

Napriklad taky gramaticky spravny prispevok (alebo aspon citatelny) nestoji nic a netreba na to ani kopec casu, ale aj tak kopec ludi pise ako polovicni analfabeti... Neda sa cakat, ze to s fotkami bude lepsie - ten kto chce fotit lepsie sa to urcite nauci (na fore uz postupy su, pripadne nie je problem pohladat ich), kto nema zaujem nepomoze mu ani 100 navodov a rad.
Václav Hochmuth

Příspěvekod mess » 14 črc 2009, 16:44

Nejde o to, jestli navody jsou nebo ne, ale o to, ze omilat tady 100x probirany tema obecne je k nicemu a jedinej zpusob, jak k tomu zas nekoho postouchnout, je mu sem tam jednoduse rict, co dela blbe.
A co se gramatiky tyce, obcas me taky zaboli, kdyz vidim, jak nektery modelari pisou (samozrejme nemluvim o nespisovny mluve), ale stejne tak jako u tech fotek, clovek to budto toleruje nebo ignoruje.
M.
Martin Benko
mess

Příspěvekod chinaman » 14 črc 2009, 17:32

Ondřej Zada píše:
chinaman píše:Ja viem že modelárstvo sa pomali ,ale isto stáva koníčkom majetnejších

Co to je za blábol, když si k modelů nekoupíš tunu doplňků tak je modelaření levnější než když jdeš večer do hospody...

Prepáč,ale pre mna je "íst večer do hospody" neznámy pojem,ktorý som si zrušil po synovom narodení.A o kupovaní tony doplnkov ani nesnívam,stačí pozriet moje modely

.[quote="jiří ščučka"]jak majetnejších? hochu já žiju na hranici chudoby

Neviem "hochu" aká je hranica chudoby u vás,ale ja mám už asi mesiac podporu cca.200Eur a predtým som robil za cca.300-350Eur /vzdelanie mám strojnícku priemyslovku-konštruktér návrhár/.Manželka má príjem tiež cca 300Eur/vzdelanie kvalitárka-hygienička potravín/.Ku tomu 3 a 7 ročné dieta.A potom mi hovor že to nie je pre majetnejších.Ked pozerám ako lezú hore ceny za 1:35.A ako tu čítam tak ani bojovka v 72 na tom z nárastom nie je lepšie..
Ale radšej túto tému nechajme.
chinaman

Příspěvekod Dolin » 14 črc 2009, 20:42

Ale to nebylo o tem že jako za každou cenu koupit zrcadlo a děcka pak poslat pást! Spíše o tom že když už je foťák je na hovn.o se vymlouvat že neumím!!!!! To jako pak ten foťák ani nemusí být! (Něco po dobného je Tuning club Břeclav a hláška typu Mimoň je moc daleko!! #-o )
Jestli ovšem někomu stačí to že mu pak napíšou že fotky stojí za hov.no tak jako OK.Tu je to spíše o tom že snaha pomoct je,..jen se ptejte a vždycky někdo poradí!
Myslím že studio a ani světelný stan to nechce......

Kde - dílna za denního světla
Podložka - plynové závěsné topidlo
Pozadí - obyčejná stěna
Blesk - NE
Stativ - ANO!

(a mylím že podobně to bliknu i kompaktem!!)
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

Příspěvekod chinaman » 14 črc 2009, 21:09

To že chce niekto pomôct to beriem,ja tiež rád na fore pomôžem hocikomu ak viem.Ale ked si prečítaš prvé dve vety úplne prvého príspevku od Rum,tak mne to neznie ako návrh na pomáhanie druhým,ale skôr ako návrh na selekciu aké fotky na forum môže a aké nie.A bohužial takéto názory som postrehol aj od iných.
chinaman

Příspěvekod jiří ščučka » 14 črc 2009, 21:13

i kdyby tak úroveň fora to beztak nezvedne,ja už jen čekam že to tu dopadne jak na valce a přestanu sem chodit bo ten chaos nebudu zvládat
jiří ščučka

Příspěvekod Chmell » 14 črc 2009, 21:14

Člověk tu jeden den není a kouká jak blázen kam se toto téma dostalo.
Ruku na srdce, nekouká většina z Vás na zahraniční fóra a nekochá se krásnými modely – a ty jsou vždy perfektně vyfoceny!!! (nebo snad ne?)
Neřekne Vám fotografie daleko více o tom jak danou část autor modelu dělal, než půlstránkový popis?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Návod na správné fotografování modelů neexistuje a popisovat složitě co má každý udělat aby dosáhl kvalitní fotografie je dosti složité a ne všichni by jej mohly pochopit. Udělat návod pomocí fotografií, není zase až tak blbuvzdorné a u každé fotografie by musel být stejně popis co je na obrázku. A tak tu máme poslední možnost krátký „videonávod“ (tutoriál).
Na této poslední možnosti již nějakou dobu s kolegou pracujeme, ale než vše odladíme tak Vám nezbude nic jiného než přijít na PilsenKIT a shlédnout workshop „Jak fotografovat model(ky)“. Jsem zvědav kdo se přijde zdokonalit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
A jak by měla vypadat finální fotografie modelu?
Co třeba takto?
Omlouvám se za kvalitu snímku, ale použil jsem jen poloprofesionální fotoaparát a profesionální objektivy,stativ, světlo dodaly stavební halogeny, pozadí zase plastová bílá deska tl. 1,5 mm a vše jsem to naházel do světleného stanu.

Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

Příspěvekod Honza Miňovský » 14 črc 2009, 21:23

no omluva je na místě !....použít ,,jen poloprofi,, zrcadlo... no to teda nevim nevim :grin: :grin: :grin:

....né vážně....fotka opět ,jak jinak než perfektní. =D> ...kéž bych to aspoň z poloviny tak dával jako Vy....
- v Plzni se přijdu zdokonalit velice rád...
focení mě nebaví o moc méně než lepení modelů :)
tak už jen proto přijdu... :P
.: Honza Miňovský 18 let :. KPM Kladno
Finished:
->Fw190A-8 1/48 Eduard in Detail...<-
->Kittyhawk Mk.I 1:48 + spousta doplňků<-
Honza Miňovský

Příspěvekod Dolin » 14 črc 2009, 21:35

No Petře jako to ano souhlasím plně,...ale jako tu myslím nebylo myšleno jak fotit zrcadlem a ještě lepším zrcadlem,..ale (ode mě myšleno) nějak pomoci tomu že i kompaktem to de!!

PS: Lidi stativ nemusí být tripod za 3000,-............dokonce ani za 2000,-............ba co víc ani za 1000,- či 850,- ............ale obyčejný plátěný pytlík naplněný FAZULÍ nebo podobným něčím!!! Případně foťák podložený knihou a tak,......(Já například používám zásadně cizí stativy,..nejlépe Chmellův! :-D )
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

Příspěvekod angusarmy » 14 črc 2009, 21:52

Na jedno se tady zapomíná. Dokonalá fotka, skvěle nasvícená, atd...totiž odhalí spoustu chyb, které nejde třeba pouhým okem vidět. Pamatuju si, když jsem poprvé použil na svoje modely nebo figurky makro, chtěl jsem hned s modelařinou skončit :lol: .
Takže, když má někdo na modelu ťápotu, stříbřící obtisk nebo špatný přechod barev, tak to vyfotí trochu tmavěji a je klid :-D .
Málokdy se tady vyskytne špičkový model špatně vyfocený.
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

PředchozíDalší

Téma uzamknuto

Zpět na Modelforum