Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kdo je registrovaný na Hannants - ZABLOKUJTE SI KARTU!!!

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Kdo je registrovaný na Hannants - ZABLOKUJTE SI KARTU!!!

Příspěvekod Honza Jezl » 03 lis 2010, 07:50

maly update
http://modelweb.modelforum.cz/view.php?cisloclanku=2010100016
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 03 lis 2010, 08:48

Minimalne 2 eshopy priznaly utok z Koree nezavisle na sobe, takze odkad utekly udaje o kartach je lozeny. Nehlede na to, ze hacknout se do IT nejakyho modelarskyho eshopu je, co se slozitosti tyce, o nekolik radu jednodussi nez nabourat banku. Navic by muselo dojit k hacku nekolika bank (je velmi nepravdepodobne, ze by ehopy z ruznych zemi pouzivaly stejnou banku nebo clearingovou agenturu). Kompromitace dat zevnitr banky pripadne clearingove agentury je take vysoce nepravdepodobna, nebot by k ni muselo dojit u nekolika najednou.
Chapu, ze z vyjadreni Hannantsu to muze vypadat, ze za nic nemuzou, ale podle meho nazoru se jen snazi alespon v nekterych ocich se zbavit zodpovednosti za ztratu dat. Podle meho nazoru se nejaky clovek z nejakych duvodu zameril na konkretni typ eshopu. Dokonce je klidne mozne, ze postizene eshopy pouzivaji podobny engine, ktery mohl obsahovat nejakou security issue, pak je to jeste jednodussi.

Osobne v cele te zalezitosti vidim velke plus v tom, ze hodne lidi bude zas chvili opatrnejsi a zacnou premyslet nad tim, jak zabezpecit sve penize.

M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan petr » 04 lis 2010, 08:05

Jen pro info, v úterý se pokusili cucnout kamarádovu kartu, která byla k nákupu na Hannants použita použita pouze jednou, a již před cca. dvěma roky. Celkem 4 pokusy (9 000, 8 000, 6 000 a vzhledem k tomu, že měl naštěstí prázdný účet, tak se spokojili s 68,- korunama)
Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 08 lis 2010, 11:47

Právě volala paní z bezpečnostního oddělení ČS a.s. nahlášený pokus o 178 USD a pak asi 4 USD vše zamítnuto ... to je dobrá zpráva pro majitele účtů ČS a.s. jediná nevýhoda musím týden čekat na novou kartu, naštěstí mám k účtu i druhou maesto... (no ta stará už byla pěkně ošoupaná)
Pohovořili jsme o problému na Spořce vědí - modeláři- Hannants - Anglie. :grin: .... jo tenhle pokus byl přes Saudskou Arabii
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fedoke » 08 lis 2010, 13:28

Zdravim, kedze som sa na Hannants zaregistroval az 10 oktobra 2010 a nikdy som nic nekupil, myslel som si ze som v pohode. Z omylu ma vyviedli v sobotu, za 80 euro. To jasne dokazuje to, co je jasne uz asi kazdemu, a sice ze cez banku sa to von dostat nemohlo. Chvalabohu som den predtym zaplatil z tohto uctu vianocne dary, takze tam nebolo vela penazi, pretoze na ucte ostalo 5 centov . . . . Takze to este neprehucalo a davajte si pozor.
fedoke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 08 lis 2010, 13:35

To se tam musela zadat kreditka hned, i když jsi zatím nic nechtěl kupovat?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 08 lis 2010, 13:47

172flogger píše:To se tam musela zadat kreditka hned, i když jsi zatím nic nechtěl kupovat?

nemusela, ale mohla (mam ten pocit). Ale je to zvlastni, teoreticky je mozne, ze tu kreditku pres banku overovali
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 10 lis 2010, 09:51

Aktualizace: Hannants má již zprávu od té bezpečnostní firmy a ti prostě nic nenašli, žádný mezery, žádný chyby, žádné náznaky útoku na server

A včera oznámili, že v nejbližších dnech zavedou PayPal.
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 10 lis 2010, 11:04

no jo ale.... důvěra zákazníků je fuč.... komplikace s dočasně odstaveným účtem díky zablokované kartě, administrace s vydáním a vyzvednutím karty a PINU ... konec konců i změny právě na tom PayPal....
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hl.pavel » 16 lis 2010, 21:49

Moje osobní zkušenost je z minuleho týdne. Nějaka svi.. se pokusila na moji kartu koupit věci cca za jeden tisic liber. Banka mi okamžitě volala a nasledně zrušila kartu. Novou kartu jsem dostal za dva dny. Poslední muj nákup z Hannants byl před pěti měsíci. Podle e-mailu od nich se ztratily údaje o transakcích za posledni tři měsice, pokud si dobře vzpomínám, ale asi to nebude tak docela pravda.
hl.pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 17 lis 2010, 08:54

dva dny :shock: ....To máš dobrou banku.... moje zku..rvená Česká spořitelna a.s. to je jiné :evil: kafe .. viz výše sice kartu zablokovali a tím, že bude vydaná nová do týdne (karta na pobočce ČS a.s. Křenova 7, 162 00 Praha 6) a pin poštou.... v pondělí jsem si říkal, že by měla být karta hotová i volal jsem na infolinku (to se dovoláte do Prostějova nebo Ostravy .. to jen tak na okraj... :D ) tam jsem byl hodně nepříjemný po zjištění, že karta na pobočce není (mají nastavené v CRM trasování kontejnerů s kartami) a že nebyl ani vydán příkaz na tisk pinu.. a že vše asi tak do týdne (tedy 14 dní bez možnosti přístupu na peníze) včera jsem je testnul znova (evidentně jsem byl už s příznakem problémového klienta...( to se dá v systému Genesys běžně nastavit opeátorem nebo supervizorem) protože operátor byl dóost odměřený ale první schwalbe ... na pobočce mají kartu... a pin se prý už také vytiskl tak jsem vyrazil a kartu už mám...ale platit s ni ještě nemůžu nemám pin (snad v čtvrtek) ale vzhledem k tomu že pošta nejhůř doručuje v Praze tak až v pátek....
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 17 lis 2010, 09:43

hl.pavel píše:Moje osobní zkušenost je z minuleho týdne. Nějaka svi.. se pokusila na moji kartu koupit věci cca za jeden tisic liber. Banka mi okamžitě volala a nasledně zrušila kartu. Novou kartu jsem dostal za dva dny. Poslední muj nákup z Hannants byl před pěti měsíci. Podle e-mailu od nich se ztratily údaje o transakcích za posledni tři měsice, pokud si dobře vzpomínám, ale asi to nebude tak docela pravda.

Covece, Pavle,docela me prekvapuje ze sis o tomhle incidentu nezjistil neco vic. Informace, ze byly napadeny karty, ktere k nakupum u hannants byly pouzity pred vice jak tremi mesici, se objevily jak na modelforu, tak na modelwebu (26.10), tak na arc foru, proste vsude kde to jen slo...
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 17 lis 2010, 09:46

zbynek.skopan píše:dva dny :shock: ....To máš dobrou banku.... moje zku..rvená Česká spořitelna a.s. to je jiné :evil: kafe .. viz výše sice kartu zablokovali a tím, že bude vydaná nová do týdne (karta na pobočce ČS a.s. Křenova 7, 162 00 Praha 6) a pin poštou.... v pondělí jsem si říkal, že by měla být karta hotová i volal jsem na infolinku (to se dovoláte do Prostějova nebo Ostravy .. to jen tak na okraj... :D ) tam jsem byl hodně nepříjemný po zjištění, že karta na pobočce není (mají nastavené v CRM trasování kontejnerů s kartami) a že nebyl ani vydán příkaz na tisk pinu.. a že vše asi tak do týdne (tedy 14 dní bez možnosti přístupu na peníze) včera jsem je testnul znova (evidentně jsem byl už s příznakem problémového klienta...( to se dá v systému Genesys běžně nastavit opeátorem nebo supervizorem) protože operátor byl dóost odměřený ale první schwalbe ... na pobočce mají kartu... a pin se prý už také vytiskl tak jsem vyrazil a kartu už mám...ale platit s ni ještě nemůžu nemám pin (snad v čtvrtek) ale vzhledem k tomu že pošta nejhůř doručuje v Praze tak až v pátek....

jako, 14 dni je ulet, na druhou stranu muzes byt rad, ze CS to vubec odchytla. Jsou banky, ktere tyhle transakce povolily. Ja mel u CSOB kartu i PIN za 5 dni, takze akceptovatelny...
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 17 lis 2010, 10:57

Pavle, jen tak mimochodem - ted jsme koukal na webovou stranku hannants a tam maji jasne psano, aby si uzivatele zablokovali vsechny karty, ktere si registrovali na hannants po 23. breznu. Nicmene diky za informaci, ze je to stale aktualni
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 17 lis 2010, 11:05

Znova opakuji informaci, ze na ARC foru se objevil clovek, ktery hlasal zneuziti jeho CC karty, ktera nebyla pouzita na Hannants. Kazdopadne je nutne si CC karty hlidat, a necekat az nejaky siskula se naboura kamkoliv a zcizi informace o CC karte a po te penize z uctu.

:wink: :wink: :wink: :wink:
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Modelforum