Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Forum

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1352 • Stránka 89 z 91 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91
  • Odpovědět s citací

Re: Forum

Příspěvekod Aleš R. » 16 úno 2014, 10:38

Mám dotaz na velikost fontů. V Opeře mám titěrný písmenka, v IE tak akorát a Chrome vypadá jak dětský slabikář. Staré forum to nedělalo a samozřejmě ani jiné www stránky mě to nedělají...Primárně používám Operu a tam mě to docela vadí....Díky
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 17 úno 2014, 10:01

Vpravo nahoře jde změnit velikost textu - jak je to A a u něj šipky - vlevo od uživatelského panelu. Vyzkoušej to, jestli to pomůže.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 17 úno 2014, 17:25

Výborně, díky, jde to. Ono to "A" je bílé a v tom podkladu jsem měl tedy makačku ho najít. :)

Edit - tak problém - při jakémkoli přepnutí okna se mi vrátí malé písmo
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 17 úno 2014, 19:12

Aleš R.: Na jakou hodnotu máš nastavený zoom v Opeře? Zkus nastavit hodnotu na 100%. Mělo by to jít pomocí Ctrl+0 (nula).

Info: Velikost každého z fontů jednotlivých textů je zde nastavována css skriptem jako násobek relativní jednotky "em", která odpovídá nastavení velikosti písma prohlížeče (Při zoomu 100% a standardním nastavení OS odpovídá hodnota 1em velikosti písma 16px u všech prohlížečů). Záleží tedy pouze na výchozím nastavení velikosti písma prohlížeče, nikoli na prohlížeči (I když je pravda, že některé starší (hodně) verze Opery měly ve zpracování "em" bug, ale ten se projevoval větším textem oproti ostatním prohlížečům (100% = 20px)).
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 17 úno 2014, 22:29

Tak v Opeře to bylo v pořádku, zoomovat nešlo, byla 0, ale zkusil jsem to i v Chrome, tam se zareagovalo, a písmenka mám teď všude stejně malý.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 18 úno 2014, 18:04

Zdenek Bluenavel píše:...co se v tomto novém prostředí změnilo (samozřejmě v pozitivním slova smyslu) z hlediska funkčnosti fóra ve vztahu k uživateli, ...

Tímto děkuji za "zcela vyčerpávající" odpověď na (výše citovanou) otázku, kterou jsem v tomto vlákně položil před čtrnácti dny (to jsou celé dva týdny).
Já třeba přišel na bezva vychytávku - dřív, když jsm chtěl smazat více zpráv najednou třeba v odeslaných, tak jsem musel odfajfkovat "x" zpráv (řekněme, že jsem s někým řešil nějakej problém) pod sebou, vybral jsem dole pod seznamem možnost "Smazat" a pak jsem ji potvrdil tlačítkem "Přejít"... A aby to bylo všechno jasný, ještě se mne to pak pro jistotu optalo, jestli to myslím vážně a pak se to stalo.
Teď je to tak, že prostě otevřu jednu zprávu a smažu jí, pak otevřu druhou a tu taky smažu a takhle furt dál a dál hezky postupně, bez nějakýho velkýho přemejšlení nebo dávání si pozor, abych neodfajfkoval špatnou/jinou zprávu..., protože to políčko (co chci vlastně s vybranýma zprávama udělat) pod seznamem zpráv mám zastrčený pod ten sloupec reklam stejně, jako to tlačítko "Přejít". Podotýkám, že tak jednoduché řešení jako třeba změna velikosti písma tak nějak nezabírá.
Tak to má být, je to tak správně?
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 18 úno 2014, 21:05

Já teda mažu zprávy výběrem několika konverzací a pak dole vyberu, že je chci smazat a "přejít".
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 18 úno 2014, 21:56

klimeji píše:Já teda mažu zprávy výběrem několika konverzací a pak dole vyberu, že je chci smazat a "přejít".

Jo, tak to jsem taky dělal, jenže teď, co to mám inovovaný, tak to menu "Označit/odznačit jako důležité" nekončí tou šipkou, která nabízela "Mazat označené (nebo tak nějak)" a nebo asi končí, ale je to skovaný někde pod tím sloupcem bannerů (ne dole pod ním, ale za ním) a zřejmě je tam i to "Přejít"...
Takže když mazat, tak mažu zprávu po zprávě, hezky "jednotlivýma", ani dablovat nejde.
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 19 úno 2014, 01:11

Zdeněk Bluenavel: Pro šířku monitoru pod 1280px tlačítko opravdu vybíhalo mimo viditelnou oblast - opraveno.
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 19 úno 2014, 06:00

Luboš Kuna píše:Zdeněk Bluenavel: Pro šířku monitoru pod 1280px tlačítko opravdu vybíhalo mimo viditelnou oblast - opraveno.

Díky, už si to zalezlo do druhý řady...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 27 úno 2014, 14:22

Ještě jedna technická připomínka: má-li téma málo příspěvků, nejde mi vůbec kliknout na uživatelský panel, na nic u políčka "hledej" ani na horní reklamy. Třeba u "Zobrazit vaše příspěvky" mi to docela vadí... :'-(

EDIT: Opraveno, děkuji. :cool:
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 23 bře 2014, 02:14

Dnes v nočních hodinách bylo modelforum přeneseno na nový diskový prostor a má jinou systémovou IP adresu. Symbolická jména zůstala zachována. Do ranních hodin by změna měla být správně zpropagována do všech DNS serverů. Při testu jsem nepozoroval nikde nutnost obnovy stránky (F5 nebo Ctrl-F5), přesto to nevylučuji.

Současně s migrací byla navýšena přidělená paměť serveru a mohl jsem tedy provést úpravu databáze, takže funguje vyhledávání od 2 znaků . :wink:
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janky » 28 bře 2014, 18:55

Dotázek...Čím to, že když najedu na nějakého uživatele, chcu mu poslat PM, kliknu na PM, napíši co mám na srdci, chcu odeslat...a... v záhlaví hláška "zadaní uživatelé neexistují"... pomoc... :cry:
Nic není náhoda.....
janky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 29 bře 2014, 09:09

Musis presne napsat uzivatelovo jmeno.
Tedy i s hackama carkama.
Nejjednodussi je uzivatele najit pripavne uzit jeho prispevek a jednim klikem poslat SZ.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janky » 29 bře 2014, 18:25

No, o to se přesně snažím. Najdu jeho příspěvek, kliknu na PM a hláška že neexistuje
Přílohy
MF.JPG
Nic není náhoda.....
janky

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1352 • Stránka 89 z 91 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91

Zpět na Modelforum