Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SZ

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

SZ

Příspěvekod Vladimír Kučera » 19 led 2013, 19:00

Prosím,potřebuji poradit. Nevím,co jsem zvrtal,ale už nějaký čas mi nejdou odesílat soukromé zprávy. Ještě nějaký čas to fungovalo tak,že jsem mohl alespoň odpovědět,ale teď už ani to. Jen zprávu přijmout. Procházel jsem nastavení,ale nic jsem nenašel. Pomůže někdo? Předem díky......V.K.
Jo a zapoměl jsem ještě napsat,že při odesílání zprávy a odliknutí zprávu odeslat, mi vždy zmizí adresát a tím pádem zpráva neodejde....
Vladimír Kučera

• Odpovědět s citací

Re: SZ

Příspěvekod Milan Holzapfel » 28 čer 2014, 10:46

Dotaz na aviza soukromých zpráv. V profilu má zaškrtnuto zasílání aviza nových SZ na mail. Toto sice probíhá, ale se značným spožděním (i víc jak 12 hodin). Stejně tak mám zvoleno otevírání pop up okna při příchodu zprávy (v prohlížeči je povolena výjimka a adblock vypnut) a okno se neobjevuje. Nevím to zcela přesně, ale zdá se mi, že toto se dějě po poslední "velké" změně verze modelfora.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 28 čer 2014, 11:01

Počet SZ je limitován, možná máte "plno"...
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 28 čer 2014, 13:43

To s tím nesouvisí. Plno nemám 62% in a 27% out. SZ normálně chodí a jejich počet se objevuje v uživatelském panelu. Neobjeví se ale vyskakovací okno při otevření stránek modelfora, že máte novou zprávu což předtím běžně dělalo. Upozornění na mail také dříve chodilo v zápětí po příchodu nové zprávy. Teď přijde upozornění až hodně dlouho po tom. Např. zpráva došla v 19:00 otevřel jsem ji cca ve 21:30 a upzornění na mail přišlo až druhý den kolem 10:30 .
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 28 čer 2014, 18:08

Ta mailové upozornění mohou souviset s tím, že máš mail u Centrum.cz, oni teď začali používat nějaké nové antispamové filtry, posílal jsem náčelníkovi několik mailů a vrátily se mi jako nedoručitelné z důvodu SPAMu, přitom na žádném Blacklistu moje adresa není, až jsem to poslal přes web, tak to došlo, zpráva asi týden předtím prý mu skončila ve spamové složce, ale dřív bylo vše bez problémů. Zajímavé je, že mail byl poslám na dvě adresy a na druhou byl doručen bez potíží. Takže to opožděné posílání ( doručování) upozornění bych spíš reklamoval u umělců z Centrum.cz. Vyskakovací okno nevím, možná nějaká samovolná změna po automatické aktualizaci prohlížeče, poslední dobou si autoři dělají co chtějí a člověk nemá skoro šanci instalaci nějakého rádobydobrého sw či doplňku k prohlížeči zabránit. Mně zatím SZ a upozornění na ně fungují přesně tak, jak jsem si nastavil kdysi při registraci, tj tak, jak to asi máš i ty, mail, okno...
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 28 čer 2014, 20:23

Jirko díky za info. V mailu mám stránku modelfora nastavenou jako výjimku v antispamu, ale je možný, že ten filtr co používají na centrumu ještě před doručením může způsobovat to zpoždění.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcus » 30 čer 2014, 21:23

Jirka Látal píše:Takže to opožděné posílání ( doručování) upozornění bych spíš reklamoval u umělců z Centrum.cz.

Používám schránku na volny.cz a mám stejný problém. Mail s upozorněním přijde až po několika hodinách, dřív se to nestávalo. Takže to nebude problém na Centrumu, ale možná někde jinde...
Marcel.
Marcus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 01 črc 2014, 15:12

Já se setkal s problémem doručení na Centrum.cz a mám info od lidí, se kterými si častěji vyměňuji maily, že občas s maily mají problémy i u jiných poskytovatelů. Já používám mailserver na Z-mailu, který jsem dostal k doméně a mně konkrétně upozornění na SZ chodí správně. Naopak mám zkušenost, že pokud něco posílám z firemního mailu, tak je zpoždění i víc jak půl hodiny a pokud to nervově nevydržím a zprávu pošlu opakovaně třeba i třikrát, tak často jako první dorazí ta odeslaná jako poslední. Takže je fakt, že příčin může být víc
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 16 črc 2014, 17:44

Tak nevím, kde je zpomalená komunikace, ale za dnešní odpoledne jsem dostal celkem 5 (pět) soukromých zpráv, první z nich těsně po poledni.
Anonci na mail jsem k nim zatím nedostal ani jednu (mail na centru). Přitom mám vyzkoušeno, že jak mi do mailové schránky oznámení o SZ nebo jakékoliv jiné příchozí zprávě dorazí, řve mi telefon kvůli textovce, zpoždění je v řádu do pěti minut nejdéle.
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 17 črc 2014, 08:53

To bych tedy asi opravdu viděl na problém u Centrum.cz. Minulý týden jsem posílal z adresy, kterou používám jen k úřední komunikaci, mail na adresu na Centrumu a vrátil se mi jako neodručitelný, prý SPAM... Zjistil jsem, že server pro odchozí poštu, který používá můj poskytovatel internetu, se dostal na BlackList asi u dvou nebo tří ze skoro stovky seznamů a to Centrumu stačilo k zablokování. Naštěstí mi umožnili používat vlastní server pro odchozí poštu, který požaduje autorizaci (na rozdíl od serveru poskytovatele, kde ho tak může použít kdokoliv bez nutnosti znát přihlašovací jméno a heslo) a tam to mám bez problémů, jen jsem musel přenastavit všechny poštovní účty.
Takže bych asi zkusil kontaktovat technickou podporu Centrum.cz a stěžoval si, že chodí maily opožděně či vůbec
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 18 srp 2014, 08:03

Už to chodí tak jak má. Nevím jestli někde někdo něco udělal, ale minulý týden přišlo jak avizosoukromé zprávy na mail u centrumu, tak i upozornění vyskakovacím oknem na stránce modelfora prakticky ve stejnou dobu.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 19 srp 2014, 06:22

Jojo, něco jsem s tím dělal 8-)

viz. viewtopic.php?f=8&t=8272&start=15
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 19 srp 2014, 07:20

V tom případku veliké děkovanec!
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Sváda » 19 srp 2014, 21:03

Na Centrum.cz chodí již vše bez problémů. Díky!
http://www.airliners.net/user/Pitrs/pro ... teUploaded

Obrázek
Petr Sváda

Odeslat odpověď

Zpět na Modelforum