Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tanky Tiger u Kurska - operace Zitadelle

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 11 pro 2007, 20:03

Delvin: posledné dve fotky sú na stroje od GD,ale v podstate dopĺňajú Tigre z Kurska. Díky,že si prispel.

Arhad: bohužiaľ,nie som registrovaný na žiadnom zahraničnom fóre,neviem po anglicky.....ale ak vedia oceniť našu prácu zo zahraničia,je smutné,že ju vie oceniť len minimum domácich!!!! :( :( :( :( Sťahovanie je ľahšie ako prispievanie!
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 11 pro 2007, 20:05

A inak,za pozornosť stojí foto od Delvina-12.jpg,v pozadí vidno ďalšiu pzIV F1,tantokrát zo Schurtzen!!!
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 11 pro 2007, 20:10

Arhad: osobne si myslím,že by sme to mali rozdeliť na wermacht a SS.lebo keď načneme 503,oddiel,tak to tu bude pekná mela...... :) :) :)
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 11 pro 2007, 20:50

Filipe, Arhade, Davide a další, kteří zde prezentujete v těchto historických tématech, máte můj obdiv, za to, že se snažíte sem naprat maximum informací, poznatků z historie, jak fotografických, tak historických...o lidech, jednotkách, jednotlivých strojích atd. a ani se nedivim, že se Vám nelíbí, že jste třeba i na to sami a , že se najde jen málo lidí, kteří přispějí nebo pochválí Vaši snahu.
Ono to totiž neni tak jednoduché....rád bych třeba i někdy pomohl, ale já na to nemám...povšechný přehled samozřejmě ano, ale o takovéto rozdělení podle divizí, strojů, lidí apod. jsem se nikdy nezajímal a tak podle toho nemám ani členěný archiv....a ani mé znalosti tomu neodpovídají...takže kluci sorry. Rád se sem chodím dívat a přečíst si Vaše názory a prohlédnout si zajímavé fotografie. Držím Vám palce a nenechte se odradit...stejně na to budete dále sami pokud se nepřidá další zájemce o historii Vám podobný....já jsem jenom modelář.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 11 pro 2007, 21:32

a když nemáš tolik času jako vy.... nevím nejak se neumím představit že ve škole čumím na 1000 fotek tigerů a porovnávám které jsou ze stejne a koukám po detailech...
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jupp » 11 pro 2007, 22:43

Jan Pavlík píše:Filipe, Arhade, Davide a další, kteří zde prezentujete v těchto historických tématech, máte můj obdiv, za to, že se snažíte sem naprat maximum informací, poznatků z historie, jak fotografických, tak historických...o lidech, jednotkách, jednotlivých strojích atd. a ani se nedivim, že se Vám nelíbí, že jste třeba i na to sami a , že se najde jen málo lidí, kteří přispějí nebo pochválí Vaši snahu.
Ono to totiž neni tak jednoduché....rád bych třeba i někdy pomohl, ale já na to nemám...povšechný přehled samozřejmě ano, ale o takovéto rozdělení podle divizí, strojů, lidí apod. jsem se nikdy nezajímal a tak podle toho nemám ani členěný archiv....a ani mé znalosti tomu neodpovídají...takže kluci sorry. Rád se sem chodím dívat a přečíst si Vaše názory a prohlédnout si zajímavé fotografie. Držím Vám palce a nenechte se odradit...stejně na to budete dále sami pokud se nepřidá další zájemce o historii Vám podobný....já jsem jenom modelář.

zcela se ztotožňuju s příspěvkem Honzy ,nepřispívání neni obrazem nevážení si vaší PRÁCE a snahy ,spíš jde o to ,že tak nějak neni čím přispívat,většinu toho zásadního tady zastanete Vy - a to jak z fotografickýho ,tak i historickýho hlediska s perfektním přehledem a výkladem ,takže za mě taky díky a držim palce ,ale taky jsem jen modelář :(
100.Jäger Division

Wehle Ondřej
jupp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 18 pro 2007, 14:04

Ďalšie dve fotky na stroje od 505-ho oddielu.
Přílohy
nový-1505 kursk43.jpg
nový-2222.jpg
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 24 pro 2007, 21:27

je fajn tolik fotek Tigeru, ale pak z toho ma jeden hlavu v pejru pri stavbe. :) kor kdyz je problem zjistit jaka verze Tigeru to vlastne je. je spousta fotek na Tigery od Das Reich s nekolika typy stitu kanonu u Kurska, Charkov lze pomerne dobre zmapovat, ale pak jak zacly mezi sebou michat tanky divize SS, tak je to problem. docela me zaujalo ze S02 je velitelsky stroj coz jsem vubec nevedel nez jsem nevidel fotky v knize Toger in COmbat ze vsech moznych stran. kazdopadne je zrejme ze Tigery od Das Reich mely v Charkove a u Kurska atypicky tvar bedny za vezi, dle Davida Byrdena se jednalo o polni vyrobu v dilnach divizi.
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 27 pro 2007, 12:54

Ďalší stroj od 505.odielu,niekedy na jeseň(skorá zima??)1943.
Přílohy
nový-1 505 pz abt..jpg
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod -TOMeK- » 28 pro 2007, 19:55

Snad to tu nebylo.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
a tady nevim jestli jde o Zitadelle.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
KPM Slaný
Modeláři hlašte případy lichvy a předražování!

Bodré podoledne
-TOMeK-

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 28 pro 2007, 23:40

http://www.youtube.com/watch?v=QJ6gjUAM ... re=related

Sice ne KURSK,..ale,...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 pro 2007, 14:35

To -TOMeK-: tak ten Tiger s Kfz. 2 je vyfocen o několik stovek km jinde a je to "131" z Pz.Abt. 504 znehybněný 23.4.43 u Medjez-el-Bab v Tunisu.

Někdo tady psal, že je málo přispěvovatelů k tomuto tematu a že ostatní zde jenom sosají. Ale z výše uvedeného sem nic nedávám, abych toto suprové tema nezahltil fotkama, které nemají nic s Zitadelle společného.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 30 pro 2007, 13:09

Takže nedá mi nereagovať na príspevky typu ja sa do toho nevyznám a nechcem sem dávať somariny a pod. Ja sám som si veľa krát nie istý niektorými fotkami,ale nemám problém napísať Arhadovy,alebo Branikovy,poslať mu fotky,ktoré som našiel a poradiť sa či sú vhodné na publikovanie do danej témy. Uznávam,že nikto nepadol z neba učený,ale keď má niekto chuť sem niečo hodiť(alebo do inej témy)dá sa to riešiť aj týmto spôsobom. Keď napíšete mne,Arhadovy,Branikovy,alebo napr.Davidovy iste vás nikto nebude ignorovať a poradí,usmerní ako ďalej.....Týmto príspevkom nechcem nikoho napádať,len usmerniť ako sa to dá,a ako by mala spolupráca vypadať. Každý má vlastný archív s ktorého by iste mal čo ponúknuť aj pre ostatných,tým že sa neozve,nepomôže nikomu,ani sebe. Ja som bol ortodoxný lietadielkár,skončil som s tým iba pred pár rokmi,o technike som nemal ani páru,ale časom som sa zdokonalil,keď to ide u mňa iste by to išlo aj u iných,len treba chcieť. :) :) :)
Arhad:sory za zasratie témy,ale musel som to napísať. A mohol by si sem takisto niečo prihodiť,nech sa pohneme ďalej,mám v zásobe ešte pekné fotočky.... :D
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 30 pro 2007, 14:12

Hronec Filip píše:Takže nedá mi nereagovať na príspevky typu ja sa do toho nevyznám a nechcem sem dávať somariny a pod. Ja sám som si veľa krát nie istý niektorými fotkami,ale nemám problém napísať Arhadovy,alebo Branikovy,poslať mu fotky,ktoré som našiel a poradiť sa či sú vhodné na publikovanie do danej témy. Uznávam,že nikto nepadol z neba učený,ale keď má niekto chuť sem niečo hodiť(alebo do inej témy)dá sa to riešiť aj týmto spôsobom. Keď napíšete mne,Arhadovy,Branikovy,alebo napr.Davidovy iste vás nikto nebude ignorovať a poradí,usmerní ako ďalej.....Týmto príspevkom nechcem nikoho napádať,len usmerniť ako sa to dá,a ako by mala spolupráca vypadať. Každý má vlastný archív s ktorého by iste mal čo ponúknuť aj pre ostatných,tým že sa neozve,nepomôže nikomu,ani sebe. Ja som bol ortodoxný lietadielkár,skončil som s tým iba pred pár rokmi,o technike som nemal ani páru,ale časom som sa zdokonalil,keď to ide u mňa iste by to išlo aj u iných,len treba chcieť. :) :) :)
Arhad:sory za zasratie témy,ale musel som to napísať. A mohol by si sem takisto niečo prihodiť,nech sa pohneme ďalej,mám v zásobe ešte pekné fotočky.... :D

....souhlas s Filipem , a to naprostý :wink:

Všem se omlouvám , že toto téma prozatím ustrnulo a nepřispívám - bohužel mám tolik práce , že na toto moje oblíbené forum jen občas juknu z práce, stejně jako dnes :cry: :cry:

Bohužel mé pracovní vytížení ( je neděle 30.12.2007 ) mi nedovoluje
prozatím pokračovat , takže Filipe , pokud chceš , tak klidně můžeš , pokud budu mít nějaké doplňující informace , či fotografie a hlavně čas ,
tak se ve večerních hodinách přidám, tedy pokud mi to tělo dovolí a spíše
nepadnu do postele .....

Jen tedy malou poznámku , na sPzAbt.503 mám cca 300 fotek , takže tento oddíl bych dal až na konec ....

...již dopředu všem přeji Happy New Year :celeb: a klidně pokračujte ...

Arhad

PS - zavádět ve firmě SAP je fakt o nervy :cry: :cry: :cry:
".......snadnější je měnit fronty,
nežli horizonty....."
Arhad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod -TOMeK- » 30 pro 2007, 16:02

Příště se polepšim. S tim aby se diskuze nezaplácavala fotkama mimo souhlasim, ale občas je prostě nemožný k fotce, pokud je z netu,dohledat popis. Příde mi ale škoda se o zajímavou fotku nepodělit. Ať si to admin klidně smaže.
KPM Slaný
Modeláři hlašte případy lichvy a předražování!

Bodré podoledne
-TOMeK-

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Německá technika 1939-45