Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Třetí bitva o Charkov - I. SS Panzer Korps, Grossdeutchland

Odeslat odpověď
Příspěvků: 374 • Stránka 7 z 25 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod branik » 11 črc 2007, 15:28

Neserkajte sa do privátu a rozvíjajte tému tu. :)
To, že sa nikto iný nepripojí, tak asi nemá prehľad ako vy. Časom sa Vaše infá môžu niekomu zísť.
branik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 12 črc 2007, 07:21

Vážení badatelé Arhade, Davide-Binky a Filipe H. děkuju vám - jistě i za mnoho dalších lidí tady - za super práci, kterou tady předvádíte! =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o<
Prosím vytrvejte a berte naše nečinné přihlížení jako důkaz toho, že nestíháme Vaše tempo a dedukce....
Já osobně se chystám na menší dio s Panzer III J od LAH č.556, díky informacím a hlavně fotkám tady se chci pokusit o ce nejpřesnější stvárnění té konkrétní uličky, vojáků, plotu, stromů atd....Je super, že jsou tady podklady pohromadě. Ještě jednou díky a RESPECT :twisted: :twisted: :twisted:
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 12 črc 2007, 07:26

Arhad píše:
Hronec Filip píše:Páni,nekašleme nato,nebudeme kecať len cez ICQ??? Tu je to aj tak len debata nás troch....... :cry: :cry: :cry: :cry:

....no já doufám, že to bere i někoho jiného, pár pochval tu bylo :wink:
No a pokud ne, tak by nebylo tolik shlédnutí , ale po stránce příspěvků to je opravdu jen o třech lidech,
mohl by se někdo přidat -fundovaný, znalý , tolerantní a vstřícný :-D

Chlapi to nám přece neuděláte. Zabalit takhle skvělou práci. Jasně bude za to prd (rozuměj zadarmo), ale ten pocit. 8-) :D

Já bych se rád přidal, ale nejsem ani fundovaný, ani znalý. Ne že bych byl úplný BFU, ale vašeho formátu nedosahuji ani z poloviny. :evil: :cry:

Čekám pořád na tu knížku od LAH. Jakmile dorazí a bude tam něco co se sem bude hodit, začnu vám pomáhat co budu moct. 8-) :D

Málem bych zapoměl: MOC, OPRAVDU MOC DĚKUJEM. =D> #-o [-o<
If the facts don't fit the theory, change the facts.

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Pz.III M Das Reich

Příspěvekod Petr Vejvoda » 13 črc 2007, 09:39

Jenom jsem našel lepší verzi fotky, kterou už sem dal Filip Hronec (na str.5) V popisku je vše řečeno...
Přílohy
Panzer_III_M_Ostketten_Kharkov.jpg
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Re: Pz.III M Das Reich

Příspěvekod Arhad » 13 črc 2007, 10:47

Petr Vejvoda píše:Jenom jsem našel lepší verzi fotky, kterou už sem dal Filip Hronec (na str.5) V popisku je vše řečeno...

Ahoj chlape,

protože jsi určitě potěšil Davida-Binkiho, a zároveň zarmoutil Filipa Hronce , tak dikec za tuhle fotečku .
Jinak můžu se pozeptat , kde jsi ji našel ( pokud je to www link, tak by mne zaujímal i text okolo ) a nebo publikace, z které tato fotka je ?

Dikec Arhad

PS - Filipe, takže červená čísla s bílým lemem na PzKpfw III budou na 99,99% od Das Reich :wink:
".......snadnější je měnit fronty,
nežli horizonty....."
Arhad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 13 črc 2007, 11:20

Fotka je z fóra na http://www.finescale.com, probíraly se tam osteketten na Pz.III, ještě tam byla jedna fotka (viz dole, 19.Pz.divize), údajně taky z Charkova !!!
O zdroji těch dvou fotek se tam nepíše, ale zkusím se tam hned zeptat.... Jinak na tomto fóru jsem se ptal už na Wittmanna a trochu nám tam kdysi pomohli pěknejma skenama, tak jsem dneska poprosil o fotky na Charkov 1943...kecaj tam hlavně amíci, mají dost literatury a občas nejsou líní něco naskenovat, tak se třeba zadaří....budu to sledovat.
Přílohy
Panzer_III_L_19_Pz_Dv_Kharkov.jpg
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 13 črc 2007, 12:13

Určitě budete znát tohle videjko, je tam i úsek z místa (cca na stopáži 1:15 - 1:25), které zde diskutovalo, jestli je to Charkov, nebo ne, tak v tom videu to za něj taky vydávaj. Je to moje "oblíbené místečko", parádní záběry.....snad to není moc nahraný, ještě to budu víc študovat, jestli neprocházej tou samou cestou tam a zpět, při prvním pohledu na video mi to tak při srovnání s fotkama přišlo, ale snad by tam na takovou pakárnu neměli čas...
http://www.youtube.com/watch?v=yUhSAk1p ... ed&search=
Přílohy
video.JPG
Věžové číslo 505 !!!
video1.JPG
video1.JPG (10.96 KiB) Zobrazeno 3710 krát
video2.JPG
video3.JPG
video4.JPG
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 13 črc 2007, 14:18

To Petr Vojvoda: Arhad má pravdu s tou fotkou jsi mně mile překvapil moc dík ;-I
Taky ti musim poděkovat, že jsi dal odkaz na tuto diskusi na zahraniční forum. :) . To video z youtube jsem doteď neznal, tak ti za něj taky moc děkuju. Největší radost mám z té 505 :P

Na stránkách KVH West jsem objevil několik fotografií ofocených z knihy Platz der Leibstandarte:

http://galerie.kvhwest.com/thumbnails.php?album=46

Mezi fotkami v této galerii je zachycena i jenda Pz. IV, bohužel je jen v pozadí a číslo není vidět.
Přílohy
Pz. IV_Leibstandarte_20.jpg
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 13 črc 2007, 14:32

Taky jsem zjistil, velitel Pz. IV od divize Totenkopf nebyl jediný, kdo nosil tu vestu, takže ji klidně mohlo mít více tankistů a tím pádem muže být na fotkách i více Pz. IV :oops:
Přílohy
DSCF0015.jpg
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 13 črc 2007, 14:49

Petr Vojvoda: díky za lepšiu fotku 422-ky,teraz vieme na 100%,že je to verzia M. V popiske je napísané Das Reich,ale kým nevidno označenie jednotky nemôžeme to tvrdiť naisto! Ostatné fotky sú tiež super,zapadnú do mozaiky,len škoda,že nie sú v lepšej kvalite.. :cry:
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 13 črc 2007, 15:12

Když jsem si procházel nastřádanené fotky, narazil jsem na několika fotkách na povědomou budovu, zapátral jsem v paměti, kde jsem ji viděl prvně a vzpomněl jsem si na fotku Pz. III 555 od Leibstandarte. Díky této budově teď můžeme vidět co všechno se odehrávalo na komunikaci vedoucí kolem. Po této silnici se přesuvalo nejspíše jádro divize Leibstndarte i pozdější velitel divize Hitlerjugend Fritz Witt.
Toto je jen část mozaiky, která do sebe začíná pomalu zapadat, jak říká Filip.
Přílohy
Charkov_silnice_4.jpg
Charkov_silnice_3.jpg
Charkov_silnice_2.JPG
Fritz Witt s doutníkem
Charkov_silnice_1.jpg
Pz. III_Leibstandarte_2.jpg
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 13 črc 2007, 15:18

David: [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< ;-I ;-I ;-I =D> =D> =D> ,úžastný postreh!!!!
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 13 črc 2007, 15:36

Dík Filipe :oops: snad časem přibude dalších pár fotek z toho místa. :)

Když jsem nakousnul Fritze Witta, tak sem hodím menší seriii fotek na něho a Sdkfz 251, které nejspíše používal jako mobilní velitelské stanoviště. Na jedné fotce je zachycen v přítomnosti Jochena Peipera.
Přílohy
Witt_Peiper_3.jpg
Witt_2.jpg
Witt_1.jpg
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 13 črc 2007, 18:52

Bezva dedukce s tou velkou budovou jako orientačně-poznávacím bodem, možná už by pomalu šlo určit konkrétní místo na těch super mapách co jsou na začátku v odkazech, ale to už vás tři badatele jistě napadlo a děláte na tom....
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arhad » 13 črc 2007, 19:09

....trochu stranou od SS a samotného Charkova

Fotogalerie k divizi Grossdeutschland

...cestou do Bělgorodu ( přes Borisovku ) v počátcích útoku .
Je to obchvat severně od Charkova, který měl zabránit případnému útoku Sovětů na jednotky útočící přímo na Charkov.

Na prvním snímku je zachycena skupina důstojníků , pravděpodobně konzultující další postup jednotky .
Zleva do prava :Lt. Fuchs, Oberst Lorenz, Hptm. Petereit, Gefr. Schneider .
Zaujímavé jsou kamo bundy- pokud se někdo vyzná ve výstroji a v uniformách a seznámil nás s nimi, tak tuhle oblast mu klidně přenechám :-D

K PzKpfw III používaných touto jednotkou - pokud se kouknu na fotku cestou do Bělgorodu 4.jpg ( již dříve uvedena - u trojů Tiger od GD ), zdá se mi , že za strojem blíže ke kameře je zachycen právě Strachwitzův stroj i s jeho pobočníkem ? Velitel stroje v bílé bundě - stroj blíže ke kameře - salutuje svému veliteli.....oba stroje s největší pravděpodobností patří do velitelské čety ( stroj blíže ke kameře má rám s anténou nad deklem motoru ) a mají dvoumístná čísla . Že se jedná o velitelskou četu napovídá i radioverze SdKfz. 251 po levé straně ....docela dobrý námět na dio :wink:

Arhad
Přílohy
cestou do Bělgorodu 4.jpg
vedle Tigera je stroj Obersta Strachwitze a za ním další stroj PzKpfw III , jehož velitel má bílé kamo kongo
cestou do Bělgorodu 3.JPG
Oberst hrabě Strachwitz, který velel Panzer Regimentu GD
cestou do Bělgorodu 2.JPG
...pohled na kolonu strojů
cestou do Bělgorodu , PzKpfw III od GD.JPG
..poznámka viz text
Naposledy upravil Arhad dne 13 črc 2007, 19:10, celkově upraveno 1
".......snadnější je měnit fronty,
nežli horizonty....."
Arhad

PředchozíDalší

Odeslat odpověď