Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Charkov

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 16 led 2007, 15:05

jupp píše:cca od r.44 probíhaly do SS regulerní odvody a to hlavně u tzv.Volksdeutsche, říšští němci měli pořád ještě na výběr esli do WH nebo SS,z důvodů rychlýho budování nových divizí Himmler hooodně moc slevil ze svých nároků na árijskej výběr dobrovolníků :shock: :shock: Elita už nebyla co bývala :!: :wink:

Správne, išlo o prelom rokov 43/44... Tu si dovolím poznamenať, že odvody sa netýkali napr. Leibstandarte, ktorá si zachovala svoju výnimočnosť až do konca vojny, Das Reich a Hitlerjugend. Lenže - zvyšné divízie SS s výnimkou niekoľkých naozaj už neboli to, za čo sa bojové jednotky SS považovali.Myslím, že je namieste uviesť, že samotné SS považovali za elitu Leibstandarte SS Adolf Hitler, Das Reich, Totenkopf (i keď členovia Leibstandarte a Das Reich práve Totenkopfom otvorene pohŕdali pre ich službu v koncentrákoch a nikdy ich neuznali za seberovných), ďalej Hitlerjugend, Florian Geyer, Hohenstaufen a Wallonien. Tiež treba povedať, že povesť Zbraní SS zničili jednak Sonderkomandá a hlavne tzv. bojové skupiny ako napr. Komando Kaminsky, Komando Dirlewanger a ďalšie. V týchto však neslúžili Nemci, ale napr. Litovci, Lotyši, Estónci, Ukrajinci a Rusi. Tí sa správali počas Varšavského povstania tak, že ich nakoniec poľné súdy SS odsúdili na trest smrti (to musela byť zberba...). Tiež jednotky vytvorené z muslimova vôbec z obyvateľov balkánu sa považovali za ani nie druhoradé ako skôr za "štvrtoradé" jednotky, napr. Hanjar zložená s muslimov.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 16 led 2007, 16:14

Branko dovoľ,aby som Ta vyviedol z omylu. Kaminského vrazdiaca psychopatická jednotka boli UKRAJINCI,ktorý dobrovoľne bojovali na strane nemcov! Pri potlačovaní Varšavského povsatania sa nemcom úpne vymkli z pod kontroly a útočili na samotné jednotky SS a wermachtu. Kamiského nemci uniesli a zavrazdili a zinscenovali tak,aby to padlo na hlavy partizánov.Potom jednotku rozpustili a popravili zvyšných veliteľov. Jednotka Diverlagen,bola zlozená prevazne z nemcov-zlodejov,vrahov,pytliakov a podbných typov,brutalitov bola niečo za Kaminského jednotkou....Jednotky zlozené z Lotyšov,Estoncov a Litovcov patrili k elite,kľudne môzu stát po boku Das Reich,alebo LSSAH.Dôvod,bol jednoduchý-vedeli veľmi dobre,čo znamá zit po červenou hviezdou,bojovali v podstate aj za seba a rusy ked ich zajali,tak ich strieľali ako potkany.V bitke o Berlín bojovalo viacej pobaltanov,ako nemcov!!!!
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 16 led 2007, 17:31

V poriadku Filip, suhlasim s tebou - tieto veci, ktore si napisal viem, ibaze som ich moc nerozvadzal. Ak som to napisal nezrozumitelne, tak sa ospravedlnujem :) Len mam jedno doplnenie ku Kaminskemu - ja viem tak, ze ta jeho zberba zacal strielat do Nemcov az vtedy, ked prisli toto komando zatknut pre absolutne neludske spravanie sa (popravde, ani si radsej nechcem predstavit, co tam tito barbari stvarali). To ostatne sa zhoduje.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilik » 16 led 2007, 20:02

Branko & Hronec Filip : Naprostý souhlas .. přesto SS nemám rád když už tedy .. tak tu Das Reich , LSSAH anebo Wiking snesu
Jezte rychle, než to rozežere chleba.
-----------------------------------------
Listerův bakteriologický sandwich
vilik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 16 led 2007, 20:23

Hronec Filip píše:Koki:ale rozumiem srande,ale som bol zvedavý,ako sa doplašíš...

:evil: ...takto si so mňa robiť srandu :tongue: :-D
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 16 led 2007, 20:26

Petr píše:Když se tak dívám na ty hochy tak mají většinou buršláky nebo bílé maskovací převlečníky, takže co se týká figurek asi maskovací vzory ala hrach nebo lomená skála nepoužiju že?

teoreticky by šla použiť aj maskovačka (nosili ju aj pod tou bundou), ale čo sa týka Charkova, myslím že práve tá "vetrovka" a zimné prevleky by sa tam hodili najviac – aj sa tam najviac používali (teda na začiatku roku 43)... a samozrejme klasickou poľnou šeďou tiež nič nepokazíš :-D
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 16 led 2007, 20:46

Branko a Filip: ste sa chlapci nejak zakecali... :-D

jednotky ako LSSAH, Das Reich, Wiking ale aj Totenkopf patria medzi to lepšie spomedzi SS (a Wiking bola bezkonkurenčne najlepšia "zahraničná" jednotka)

- čo sa týka barbarstva niektorých zložiek... netreba zabúdať na trestné oddiely, do ktorých šli jednotlivci za nejaký priestupok a museli vykonávať často nie príliš pekné činnosti viac menej ZATREST :wink:

PS: ako som tu už spomínal - je dobré prečítať si knižky o týchto jednotkách (Leibstandarte, Das Reich... atď. od vydavatelstva Svojtka - tuším)
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 16 led 2007, 21:01

chcelo by to aj nejaké fotečky na PzIII L.je niečo?
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 16 led 2007, 22:21

Braňo píše:chcelo by to aj nejaké fotečky na PzIII L.je niečo?

no na PZ III L. čosi mám... ale či je to zaručene z Charkova teda fakt neviem :? (ale skôr by som to tipoval na Stalingrad)
Přílohy
pz3_01.jpg
pravdepodobne Kursk
pzIII_105.jpg
pzIII_031.jpg
pzIII_030.jpg
pzIII_029.jpg
pz3jph17.jpg
zdá sa mi že toto ani neni L :)
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 16 led 2007, 22:33

a ešte niečo z Charkova (Filip dúfam že teraz bez výhrad :-D )
Přílohy
NA004860.jpg
charkov_52.jpg
charkov_49.jpg
charkov_46.jpg
charkov_45.jpg
charkov_25.jpg
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 16 led 2007, 22:36

Díky koki
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koki101 » 16 led 2007, 22:46

Petr: 8)

ešte nejaké "maskáče" z Charkova...
Přílohy
charkov_57.JPG
koki101

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 16 led 2007, 22:52

Díky, takže když zůstanu u bílé nebo šedozelené bude to věrhodnější ?
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 17 led 2007, 10:50

no na PZ III L. čosi mám... ale či je to zaručene z Charkova teda fakt neviem :? (ale skôr by som to tipoval na Stalingrad)[/quote]

Koki:idem podľa poradia ako si sem fotky dal:
1-J zima 41/42
2-L 24.pz.div Stalingrad
3-very early J,Barbarosa 41,11.pz.div.
4-pravdepodobne J,24.pz.div. Stalingrad
5-J
6-M,2.pz.div.Kursk 43-Poniry

Braňo:L-ko z Charkova nemám,v drvivej väčšine M-ká,J-befel a K. Chcelo by to kúpit knihu od Fedorowica na Charkov,bol by som múdrejší,ale priznám sa zatial nato nemám financie :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 17 led 2007, 18:20

Díky.Čo sa týka toho PzIII L,tak to nemusí byť zrovna Charkov.Potreboval by som foto na L ko
BraňoHerain

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Německá technika 1939-45