Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konference SMČR- IPMSCZE

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 65 z 81 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 81
  • Odpovědět s citací

Re: Konference SMČR- IPMSCZE

Příspěvekod Randalf » 05 led 2018, 13:37

Lonestar píše:
Randalf píše:se dostane podpory (a zde nemyslím jen na finance) alespoň kroužkům, které s mládeží pracují?

Myslíš něco jako "soustředění talentované mládeže", pořádané 16.6.2016 KPM 199 s dotací ve výši 19 000Kč?

Tak přesně tohle nemyslím. A docela se divím, že pro necelých dvacet klacků se vymýšlely takové tanečky, to je ztráta času...
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 05 led 2018, 13:39

Petr3342 píše:
Randalf píše:Zaručí tedy vedení svazu, že se dostane podpory (a zde nemyslím jen na finance) alespoň kroužkům, které s mládeží pracují?

zcela jistě ne, a to ani kdyby tam seděla Matka Tereza... to zaručit nejde, leda by to dotyčný hodlal hradit ze svých vlastních zdrojů, nad kterými má 100% moc... Buďme soudní...

Ale v tom případě můžeme svaz, nebo jak se to bude jmenovat, úplně klidně nechat zdechnout...
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 05 led 2018, 13:40

zbynek.skopan píše:o finacování DDM/CVČ/SMT více zde
https://theses.cz/id/6zt46s/DP_RuzickovaM_2014.pdf

já sedět na odboru na MŠMT nedám "pupíkům" ze smčr ani floka

Spíše čekám, kdy se do toho naveze NKÚ a budeme slavní jak burešovo hnízdo :evil:
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 05 led 2018, 13:42

Randalf píše:
Petr3342 píše:
Randalf píše:Zaručí tedy vedení svazu, že se dostane podpory (a zde nemyslím jen na finance) alespoň kroužkům, které s mládeží pracují?

zcela jistě ne, a to ani kdyby tam seděla Matka Tereza... to zaručit nejde, leda by to dotyčný hodlal hradit ze svých vlastních zdrojů, nad kterými má 100% moc... Buďme soudní...

Ale v tom případě můžeme svaz, nebo jak se to bude jmenovat, úplně klidně nechat zdechnout...

Tak on to umí viz akce VOSA
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SvH » 05 led 2018, 15:14

Petr3342 píše:

Když si přečtete stanovy SMČR, tak jako účel svazu jsou tam dva hlavní body 1) podpora soutěžního vyžití 2) práce s mládeží.
Bod 1 je tam, aby bylo za co utrácet peníze, v podstatě rozumný účel držet nějaký formát soutěží, soutěžních tříd a pravidel atrofoval u některých jedinců do podoby "MY jsme vrcholoví sportovci a po hobbystech nám nic není" a berou prachy na své výlety na MS/ME.... bod 2 je aby bylo na co čerpat dotace z MŠMT.... pak se něco "udělá" aby to papírově bylo a hotovo....
Všimněte si, že chybí bod 3) propagovat a podporovat modelářství jako volnočasovou aktivitu a u mládeže jako způsob technického vzdělávání, v podstatě sdružovat VŠECHNY modeláře i ty co nesoutěží... já bych to považoval za hlavní úkol ale asi se na něho nedají získat dotace...

Ale zpět k mládeži. Bohužel v poslední době se začlo klást rovnítko podpora mládeže = dát nějaké peníze na xxxx ... Obávám se, že hlavní problém už není v penězích (těch bude vždycky málo a řekněme upřimně, kdo řekne že má dost a víc nechce...?), ale v nedostatku vedoucích a instruktorů. Stávající vedoucí pomalu stárnou a noví se nehrnou. A pokud se nějaký takový najde, tak je hned na začátku odrazen množstvím formálních požadavků a povinností a odpovědností, že se na to rovnou vykašle. To mluvím o DDM, která jsou vedena jako školská zařízení... Pokud jde o kroužky, které vedou kluby ve svých dílnách, tak tam je to asi v naprostém právním vakuu... Alespoň jsem zatím nenarazil na nějaká pravidla, podle kterých by měly fungovat. Dokud se nic nestane, je to fajn... ale co když se stane?
U plastikové modelařiny to asi není tak vážné jako u funkční modelařiny, ale satčí jedna potrhlá ženská co uslyší že pracujeme s toluenem a budeme všichni feťáci bez rozdílu a budeme mít starostí nad hlavu...

V tomto bych viděl hlavní úkol(-y) svazu: propagace modelařiny jako technickyvzdělávacího koníčka, získávání nových vedoucích pro vedení kroužků z řad aktivních modelářů, nastavení pravidel pro fungování kroužků při klubech, nějaký stupeň právní a finanční (pojistka) ochrany vedoucích při nehodě či úrazu dětí.

Berte to jako námět pro diskuzi na konferenci.
SvH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SvH » 05 led 2018, 15:22

Martin Černý 'Černoch' píše:Musím říct že nový tajemník v zastoupení p. Žemlička funguje uplně jinak a dá se sním velmi rozumně mluvit i po telefonu......

Přeji si a doufám, že tomu tak bude.

Bohužel s některými představiteli SMČR jsem měl již tu čest po telefonu mluvit a měl s nimi velmi dlouhé a rozumné hovory.... avšak jejich následná činnost byla v protikladu s tím, co řekli do telefonu. Tak snad teď už tomu bude jinak.
SvH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 05 led 2018, 15:44

SvH píše:jedna potrhlá ženská co uslyší že pracujeme s toluenem

tak jestli pracujete jenom s toulenem, to je ještě dobré... plastikařina je dnes téměř jen o "chemii"... :-D

ale teď vážně... vše ostatní bych jen podepsal....!
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 05 led 2018, 16:37

Tak uz je vse v poradku.Pan Šámal pozvanku poslal dnes rano i mě.Měl totiž kontakt pouze na Mirka Sýkoru.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 09 led 2018, 08:25

No a tedka trochu vazneji - existuji vubec nejaci kandidati do predsednictva?

A rozhodne bych jim pripadne dal ukoly i drive nez bude konference (aby dopredu vedeli co je bude alespon v prvnim roce cekat):

1) dat do poradku web sekce na smcr (tam vlastne nejde ani nic najit a pokud tam neco je tak to spis neplati nez plati) - na dotaz u Ing Cejnara, ze tam neco chybi, mi bylo receno ze mam kontaktovat Vlastu. Tomu jsem to sice rekl, ale asi na to uz zapomnel. Ten web chce vzit celej z gruntu navovo.

2)Stejne tak jako web smcr tak dodelat a doplnit informacemi i web IPMS - nas klub nikde neni (ani tady ani na SMCR) a to existujeme pres 10 let. Ze nejsme u Skopana sem si vsiml dneska - tomu napisu. A hlavne alespon ty weby provazat mezi sebou (SMCR - IPMS)

3) Pravidelne info o akcich a nalezitostech - dal bych podminku kazdy mesic alespon jeden e-mail na predsedu (i kdyby mel byt prazdny). Posledne v Hradci se slibilo, ze informace budou - vysledkem je, ze mi jednou do roka prislo info o MCR mladeze. Takze tomu, kdo to slibil hlas rozhodne nedam, pokud teda bude kandidovat (jmeno si pamatuju ale nebude jej zverejnovat).
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 09 led 2018, 16:36

=D> =D> =D> Na tohle jsem cekal.Mame taky nejake navrhy na zmeny ale jeste je klubove ladime.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 09 led 2018, 18:24

No hlavne, at se to dostane alespon sem a pak taky na konferenci .. at je z ceho vychazet a problemy jsou formulovany. Snad se prida i nekdo dalsi, my v klubu treba mladez neresime, protoze nase mladez uz stihla dospet.

A snad se taky najde i nejaky kandidat .... me to sice manzelka zakazala, ale to nemusi nic znamenat ... zvazuju ...
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SvH » 09 led 2018, 21:45

havlis píše:..., protoze nase mladez uz stihla dospet.
...

to je ten hlavní problém... mládež je třeba doplňovat průběžně. (:)
SvH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 10 led 2018, 08:13

havlis píše: Ze nejsme u Skopana sem si vsiml dneska - tomu napisu.

moje přehledy jsou:
1 ve stadiu tvorby a ověřování, dto kalendář
2 Mé aktivity nemají nic společné se strukturami SMČR, ba naopak.
3. O existenci Vaše klubu jsem vůbec nevěděl, odkaz na Vaše stránky ve Vašem podpisu Vám také nefunguje :grin: :grin: :grin: Vybavuje se mě v té souvislosti verš Jan 8.7 :grin: :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 10 led 2018, 10:06

zbynek.skopan píše:
havlis píše: Ze nejsme u Skopana sem si vsiml dneska - tomu napisu.

moje přehledy jsou:
1 ve stadiu tvorby a ověřování, dto kalendář
2 Mé aktivity nemají nic společné se strukturami SMČR, ba naopak.
3. O existenci Vaše klubu jsem vůbec nevěděl, odkaz na Vaše stránky ve Vašem podpisu Vám také nefunguje :grin: :grin: :grin: Vybavuje se mě v té souvislosti verš Jan 8.7 :grin: :grin:

Poslana SZ na doreseni
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 10 led 2018, 10:10

vlastabárta píše:
Marek Nováček píše:.. že se s tím ulhaným debilem vůbec bavíte.. já se vám divím...

Vytříbená mluva a styl, patrně budeš velice inteligentní, nepamatuji se , že bychom se znali..

1) netykejte mi
2) děkuji za poklonu
3) ani Vás poznat nechci
4) je zajímavé, že jste se ihned poznal, aniž bych kohokoliv jmenoval?
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 65 z 81 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 81

Zpět na SMCR- IPMSCZE