Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konference SMČR- IPMSCZE

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 52 z 81 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 81
  • Odpovědět s citací

Re: Konference SMČR- IPMSCZE

Příspěvekod onysx » 27 pro 2017, 22:06

No Michale dobrej podnet pro budouci vedeni plastikove sekce.O celku SMCR je zbytecne tu debatovat i kdyz bez nej by jsme byli v pr...Jako co by jste kdo chteli za vynalozenych 100,- rocne?Sveho casu jsem byl v odborech.Jako mlademu po vyuceni me ve firme rikali:pojd do odboru,budes met zastani proti nespravedlnosti a utlaku ze strany zamestnavatele a k tomu i bonus ve forme kolekce k vanocum a odborovou chatu na dovolenou s rodinou.Platil jsem mrzky peniz kazdy mesic a pred vanocema dostal kolekci-horkou i pres to ze ja radeji mlecnou a prosadili za nas kolektivni smlouvu se "spostou" vyhod.Kdyz doslo na reseni opravdoveho problemu zamestnavatel vs zamestnanec tak odbory sklopili usi a prd velebnosti.Rekl jsem dost a odesel.Cekat ovsem od vedeni pl.sekce nejakou -pro me nepredstavitelnou-osobni podporu no nevim.Podporim navrh ktery se bude zaobirat mladeznikama a reprezentaci pl.modelarstvi mimo CR.Ovsem za jasnych podminek a pravidel!Tzn. realnej postupovej klic k mistraku.Mozna melu blbosti ale je to souhrn spousty myslenek a napadu ktere nejen tu zazneli.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 27 pro 2017, 22:07

Michale, zapomeň, SMČR je dnes již jen kanál pro čerpání peněz pro určité firmy, uspořádání MČR a ždímání dotací atd. Nějaký dětský kroužek, jedno jestli v Aši, nebo F-M, nikoho v SMČR nezajímá. Zvolí se předsednictvo a další 4 roky bude klid, jakoby SMČR nebylo
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod msob » 27 pro 2017, 23:32

msob píše:
vlastabárta píše:V podstatě tě můžu jen politovat, nikdy jsme se neviděli a přesto máš potřebu mě napadat ? Ale tobě je vlastně jedno koho napadáš, ty se prostě jen potřebuješ vybrečet, že ? Tak si posluž..
Ale pokud máš problém s Ciniburkem, asi bys to měl napsat jemu osobně, plastikář není a nevím, že by to sem chodil číst...
..Jen nevím jestli na to máš koule

Zaprvé - skutečně nepotřebuju politování ani se někam chodit vybrečet, tím méně od lidí, odpovědných z velké části za stav, ve kterém se nachází SMČR.

Zadruhé - kdyby sis přečetl mé příspěvky, tak bys zjistil, že nikoho nenapadám, jen poukazuji na fatální pochybení a šlendrián odpovědných představitelů SMČR, ke kterým stále patříš.

Zatřetí - s Ciniburkem, zde pod nickem TomasC jsem si tady i jinde pár názorů vyměnil tak nevím, kde bereš jistotu, že sem nechodí a že nemám koule si to s ním vyříkat.

BONUS - máš TY koule na to, odpovědět na dříve položené otázky ohledně například rezignace předsednictva KSpM, případně ještě dříve předtím položené dotazy jak to bylo se schvalováním nových stanov SMČR?

Dovětek - Je velmi zajímavé, že když se vede diskuze ohledně problémů svazu tak jsou všichni zodpovědní zalezlí jak krtci a jen co diskuze utichne, tak vylezou jako by se nechumelilo - jak napsal trefně již přede mnou Petr3342 "maje másla na hlavě, že by mohl být nejbohatším na světě, opět růžky vystrkuje"

Takže TY koule na to mi odpovědět NEMÁŠ! OK, předpokládal jsem to :)

Položím tedy jednodušší dotaz :) Tvrdíš, že stanovy SMČR tvořil nějaký právník...

vlastabárta píše:. tři za klub si odhlasovalo předsednictvo v demisi, já byl pro poměrné zastoupení dle počtu členů v klubu..
Petře stanovy tvořil svazový právník v návaznosti na nový OZ, víc k tomu dnes nemám...
Nechápu, že máš čas byt stále online, ale já mám i jiné povinnosti, nicméně nabídka na leden platí stále

Je známo jméno toho "svazového právníka" a případně částka, za jakou ty paskvilózní stanovy stvořil? Proč se ptám - žádný právník nebyl nikdy uváděn jako "svazový právník" a jediné placené funkce ve svazu byly předseda kumulovaný s tajemníkem jmenovitě Mgr. Miroslav Navrátil a pak na půl úvazku nějaká účetní, jejíž jméno nikde zveřejněno nebylo. Tedy pokud nějaký právník něco pro svaz dělal, dá se s vysokou pravděpodobností předpokládat, že si za to vzal honorář. Což když je vidět výsledek jeho práce je špatně. Nejen, že by měl vrátit daný honorář, ale rovněž diplom a nikdy se nikomu nechlubit, že je právník :)

P.S. Ještě jeden jednoduchý dotaz - jako člen předsednictva SMČR mi můžeš zajisté sdělit, členem kterého klubu je, či byl, odstoupivší předseda Mgr. Miroslav Navrátil? Není v tom nic osobního, jen by mne zajímalo, jestli třeba do příslušného klubu šly nějaké dotace :) Budeš mít koule na to mi odpovědět???

Mějte hezký den :)
Marek
msob

• Odpovědět s citací

Příspěvekod msob » 29 pro 2017, 23:05

No a zase KRTKUJEME :D :D :D

Tedy uplatněna taktika "NECHAT VYHNÍT", léta úspěšně používána Mgr. Navrátilem jakožto přecedou a tajemníkem svazu - asi je to nakažlivé - chytil to i TomasC, teď Bárta a Mátl tím taky trpí :D :D :D

Mějte se všichni fajn a mějte hlavně úspěšný rok 2018 jak osobně, tak pracovně ale hlavně modelářsky :)

Marek
msob

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 29 pro 2017, 23:20

msob píše:No a zase KRTKUJEME :D :D :D

Tedy uplatněna taktika "NECHAT VYHNÍT"

a čemu se divíš? Jako vždy když začalo VLASTÍKOVI téci do bot... zmizí, počká až se diskuse zanese balastem a potom znovu vystrčí růžky...

ptal jsem se ho na to vícečetné členství záměrně, neb stále figuruje v KPM 354 a zároveň se prezentuje jako předseda klubu 199.
Pokud si tak "pružně" upravuje zákon, potom může být vyjasněno, jak se vzalo (čáry máry) před konferencí tolik členů klubu 199 a tedy tolik delegátů...

jak jsem již mnohokráte řekl - ryba smrdí od hlavy....
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 30 pro 2017, 08:03

Náhodou jsem slyšel, ze v Berouně je velice široká modelařska základna a místní mají velký zájem o členství v klubu 199. Dokonce i mnozí berounští Romové zanechávají krádeží, obchodu s omamnymi látkami a stávají se z nich modelaři a členové uvedeného klubu. :grin:
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel B. » 30 pro 2017, 11:31

Jestli to nebude tím, že všichni co nejsou ve svazu a jedou na MR si kupují známku na akci a automaticky jsou vedeni pod 199. To platí i pro žáky a pro ty kteří zaplati členství a nejsou v žádném klubu. A dá se uměle navýšit počet členů když je konference. Proto ten počet
Pavel B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 30 pro 2017, 11:52

A TO je ta vec ktera by mela zaniknout!!!tim by zmizela spousta problemu a tahanic.proste MČR v plastikovem modelarstvi by melo mit jasna pravidla a postupvej klic pro ucast!a pro ty neregistrovane tzv.divoka karta nebo neco takoveho.Telford si stejne spousta lidi jezdi ve sve rezii a nemusi byt cleny svazu.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 pro 2017, 12:46

Vlasta Bárta je jako noční můra.
Když už neví kudy kam a dojdou argumenty, začne útočit. Ale to, že lidi utíkají ze svazu je hlavně chyba celého vedení, to si asi nikdo neuvědomuje.
A zase si říkám, na co Svaz, na co nějaké nesmyslné MČR? Pro pár jedinců? Není to potřeba a plno bodovacích soutěží to ukazuje. Kdo chce soutěžit, tak jede. Soutěží je v roce mnoho.
Pokud se takovýmto žábám na prameni nepřetrhne penězovod, budou tu stále. Nějaké svazy a pravidla byly možné v socíku, teď je to přežitek.
Můj názor.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 30 pro 2017, 12:59

Renda píše:Nějaké svazy a pravidla byly možné v socíku, teď je to přežitek.
Můj názor.

ale vždyť ten názor všichni znají, není třeba ho na každé stránce připomínat....

možná by bylo dobré vzít prostě na vědomí, že pro někoho svaz jako systémová věc smysl má (ne ovšem takovýhle, o tom žádná) a prostě na tuhle diskusi nechodit.... nakonec jako nečlen stejně nic nezměníte, jen plevelíte diskusi a vršíte právě ten balast co se VLASTÍKOVI tak hodí do mlýna, aby ty jeho výlevy vždycky pěkně rychle zapadly...

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 pro 2017, 13:36

Sorry, hluboce se omlouvám, jen mě vadí, že se to tady vůbec musí řešit.
Už mělo být dávno někým z rezignujících podáno Tr. oznámení na neznámého pachatele. Protože ti do toho vidí nejvíc.
A pokud se to probírá veřejně na veřejném fóru, tak i já, sice jako bývalý člen, se snad mohu ozvat.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 30 pro 2017, 14:24

Neskutečné žvásty.
Pánové a já mám nějakou povinnost být stále na fóru a odpovídat na vaše příspěvky okamžitě jak je sesmolíte ??
V tom opravdu svůj volnej čas utápět nehodlám.

Takže popořadě, msob, jseš mi úplně volnej, pokud máš problém,vyřiď si ho s tím s kým ho máš, já to nejsem...

petr 3342 , ty jsi dodnes vůbec nepochopil členský příspěvek pro svaz, ale abych tě uklidnil, platím si tu směšnou stovku v obou klubech, a ty ??

PavelB , po zániku možnosti být registrovaným členem SMČR a nebýt v žádném klubu, to byla jediná možnost jak se účastnit třeba MR. Uměle navýšit členy před konferencí ? asi nevíš o čem píšeš, protože jak už jsem tu psal, ať má klub tři členy nebo sto, na konferenci pojedou tři zástupci z každého klubu, takže co je na tom podivného ?

síra píše:Náhodou jsem slyšel, ze v Berouně je velice široká modelařska základna a místní mají velký zájem o členství v klubu 199. Dokonce i mnozí berounští Romové zanechávají krádeží, obchodu s omamnymi látkami a stávají se z nich modelaři a členové uvedeného klubu. :grin:

...asi jsi v Berouně dlouho nebyl, protože Romové jak píšeš, tak těch tu moc nemáme a kdyby se nějakej opravdu přihlásil, nemám předsudky jako ty a klidně bych ho do klubu přijal. Nejsme rasově předpojatí, ty snad ano ??

Renda píše:Vlasta Bárta je jako noční můra.
Když už neví kudy kam a dojdou argumenty, začne útočit. Ale to, že lidi utíkají ze svazu je hlavně chyba celého vedení, to si asi nikdo neuvědomuje.
A zase si říkám, na co Svaz, na co nějaké nesmyslné MČR? Pro pár jedinců? Není to potřeba a plno bodovacích soutěží to ukazuje. Kdo chce soutěžit, tak jede. Soutěží je v roce mnoho.
Pokud se takovýmto žábám na prameni nepřetrhne penězovod, budou tu stále. Nějaké svazy a pravidla byly možné v socíku, teď je to přežitek.
Můj názor.

Rendo parkrát jsme se na tvojí soutěží potkali, potkali jsme se i jinde a v podstatě jen čumíš a nejsi schopen cokoliv říct, tady máš jako nečlen svazu pindů k polovině témat na tohle téma co tady na fóru najdeš, prostě klasickej remcal s kecama ke všemu a všem.
Tak ať se ti daří 8-)

onysx píše:A TO je ta vec ktera by mela zaniknout!!!tim by zmizela spousta problemu a tahanic.proste MČR v plastikovem modelarstvi by melo mit jasna pravidla a postupvej klic pro ucast!a pro ty neregistrovane tzv.divoka karta nebo neco takoveho.Telford si stejne spousta lidi jezdi ve sve rezii a nemusi byt cleny svazu.

Postupovej systém ? Kdo by na něj dnes jezdil po celý republice, bodovaček je sice dost, ta vaše třeba je kvalitní, ale jinde ? Odpověz si sám. A divoká karta ? Už pár let je MR otevřené i pro členy, stačí si jen přečíst propozice..
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 30 pro 2017, 14:30

vlastabárta píše:
petr 3342 , ty jsi dodnes vůbec nepochopil členský příspěvek pro svaz, ale abych tě uklidnil, platím si tu směšnou stovku v obou klubech, a ty ??

ale ty jsi VLASTÍKU vůbec nepochopil, že tady nejde o nějaký příspěvek... tady jde o mimo jiné o možný dotační podvod a o neplatnost konferencí... opravdu by mne moc zajímalo, jak jsou jednotliví členové ve svazu evidováni... protože pokud jak ty tvrdíš platíš dvojí příspěvek, to by bylo dvojí členství že... ? a dvojí členství by bylo dvakrát započítáno do volebního klíče, dvakrát započítáno do počtu členů podle kterého se na ministerstvu přidělují dotace... ještě nepochopil panáček ???

ta pokálená stovka je ten poslední problém.... ale to chce ty zákony číst a myslet u toho, místo výkřiků o slovíčkaření že.... :nuts:

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 30 pro 2017, 15:20

Petře tebe je tady škoda, jednou si něco přečteš a už víš kde je chyba, jak je to špatně, jak se dělá dotační podvod a pod. Takovej pražskej brouk pytlík, všemu rozumí, všude byl a od všeho má klíče, no a když je ještě nemá, tak mu je právě dělaj.... Jdi do funkce, protože s tebou to pojede jak po másle.
Pro tvůj klid, ne, nebudu na konferenci jako delegát ani za jeden klub.

A volební klíč ? Tak ještě jednou pro brouky pytlíky, za jeden každý klub, který se zúčastní konference, budou na delegátce max. tři členové za klub. To znamená bude-li tam dvacet klubů bude max. šedesát delegátů.

Dvojí členství neexistuje, jsi pouze jednou členem SMČR, ale můžeš zaplatit na příspěvcích kolik chceš. Jinak v doporučeních od MŠMT je už pár let požadavek zvýšit příspěvek na člena , včetně dětí, cca na 500kč.
Ty asi neplatíš nic, že. To je nejlepší, vždyť on ti ten svaz za tu stovku stejnak nic nedá, máš recht. A solidarita modelářů jako celku, aby mohli s MŠMT jednat jako partner, ta je k ho... A tak to všechno rozdrobíme a rozpustíme, no a ti na MŠMT těm malejm skupinkám nadělí miliony...
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 30 pro 2017, 16:00

ale VLASTÍKU... jako předseda sekce a člen předsednictva si přece umíš ověřit kolik a přes jaký klub jsem zaplatil... mám ti naskenovat průkaz? chceš?

a dál...

tak mi tedy VLASTÍKU pověz, jak je na svazu zamezeno, aby byl jeden člen započítán dvakrát při stanovování počtu zástůpců na konferenci... Pověz nám tedy, kdo konkrétně počítá a kontroluje kolik zástupců smí mít klub...

ponechme stranou nový nesmyslný protizákonný výmysl pevných tří zástupců za klub...
Vždy bylo "zvykově" jeden zástupce za každých započatých deset členů s volebním právem... Když jsi si VLASTÍKU tak skálopevně jistý že je to v pořádku, potom ti jistě nebude dělat probém nám říci, kdo kontroluje, zda v evidenčních kartách nejsou mezi kluby duplicity a kdo tedy upravuje počet členů z nějž se počítá kolik zástupců bude klub mít....

KDO ???

jak vypadá evidenční karta vím... tam se žádná duplicita neuvádí, a nakonec pokud to člen sám neřekne, ani o tom klub nemůže vědět.... Také jsem nikdy ve vedení klubu nezažil, že by nám ze svazu přišlo zpět nějaké ověření, že jsou všichni členové po formální stránce v pořádku, pochybuji tedy důvodně, že to kdy kdo kontroloval... Také kdyby ano, musel by logicky přijít dotaz, za který klub chceš vykonávat své volební právo....

Stanovy totiž mluví výjimečně tentokrát jasně... každý člen má jeden hlas, své právo musí vykonávat osobně a je nepřenosné.... pokud tě tedy VLASTÍKU někdy někde někdo započítá do stanovení počtu zástupců na konferenci ve dvou klubech, máš dva hlasy a to je naprosto jednoznačně proti stanovám....

už chápeš, nač se ptám???

a pro ostatní:
prosím vás lidi... píšu to dost jednoduše aby to pochopil i řekněme nějaký předseda ???

edit: já netvrdím, že s jistotou problém s vícečetným členstvím existuje... já tvrdím, že díky VLASTÍKOVI je tu minimálně podezření, o to větší, že se podle zpráv z předsednictva na konferencích seznamy členů střeží víc než státní poklad a ani předsednictvo sekce se k nim přes žádosti nedostalo... a kde je podezření, tam bývá dobré doplnit vysvětlení... což náš VLASTÍK stále nemůže pochopit a místo toho aby to prostě a jasně vysvětlil, uráží všechny kolem....

Obrázek
Petr3342

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 52 z 81 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 81

Zpět na SMCR- IPMSCZE