Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Změna formátu Mistrovství republiky

Odeslat odpověď
Příspěvků: 139 • Stránka 6 z 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • Odpovědět s citací

Re: Změna formátu Mistrovství republiky

Příspěvekod Randalf » 28 zář 2023, 13:30

Tento způsob nominace zdá se mi poněkud nešťastným...

Body za každé ocenění jsou hezké, nicméně když se najdou správní sponzoři a ocení ty správné modely, není problém na MR protlačit slepenice, které tam kvalitativně nemají co dělat.
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 28 zář 2023, 16:46

Na M ČR se díky bodovému systému nominuje modelář, ne jeho model se kterým body získal.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 28 zář 2023, 18:21

Tak pokud si chceš hrát se slovíčky, tak modelář, co na to nemá...
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 28 zář 2023, 18:39

To může být pravda, ale ovšem i nemusí.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peje.modely » 11 čer 2024, 19:21

Randalf píše:Tento způsob nominace zdá se mi poněkud nešťastným...

Body za každé ocenění jsou hezké, nicméně když se najdou správní sponzoři a ocení ty správné modely, není problém na MR protlačit slepenice, které tam kvalitativně nemají co dělat.

No já si myslím, že jde i o to, že modelář pojede například na šest soutěží v roce, řekněme s poměrně slušně postaveným modelem, ale na všech šesti soutěží, narazí na některé modeláře, kteří prostě staví lépe. To se může stát. Takže mu na všech soutěžích seberou body, protože vždycky skončí druhý a za to body nejsou. No a pak se stane, že ten co získal body za například kategorii IV.C buď na MR nepřijede, nebo přiveze model do jiné kategorie. A jak víme z výsledkové listiny z roku 2023, tak v této kategorii nakonec soutěžil pouze jeden model. Takže ten co soutěžit chtěl, tak nemohl a nakonec se ani neudělil titul MR, protože na to musí být tři. Tam bude ten problém.
To je to o čem jsem psal.
peje.modely

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 12 čer 2024, 06:50

peje.modely píše:
Randalf píše:Tento způsob nominace zdá se mi poněkud nešťastným...

No já si myslím, že jde i o to, že modelář pojede například na šest soutěží v roce, řekněme s poměrně slušně postaveným modelem, ale na všech šesti soutěží, narazí na některé modeláře, kteří prostě staví lépe. To se může stát. Takže mu na všech soutěžích seberou body, protože vždycky skončí druhý a za to body nejsou. No a pak se stane, že ten co získal body za například kategorii IV.C buď na MR nepřijede, nebo přiveze model do jiné kategorie. A jak víme z výsledkové listiny z roku 2023, tak v této kategorii nakonec soutěžil pouze jeden model. Takže ten co soutěžit chtěl, tak nemohl a nakonec se ani neudělil titul MR, protože na to musí být tři. Tam bude ten problém.
To je to o čem jsem psal.

Tak znovu (po kolikáté už?)

1) nikdo nikomu nemůže body sebrat, protože body se přidělují
2) to, že skončí druhý, neznamená, že nedostane body
3) nominační body nejsou v systému děleny na kategorie

Než budete příště vymýšlet nesmyslné konspirační teorie, nastudujte si prosím dostupné informace...
máte je hned v úvodu tohoto vlákna.

Jediná pravda ve Vašem příspěvku je, že když se na mistrovství nesejdou v kategorii nejméně tři modely, není udělen titul mistra republiky. Toto pravidlo tam ale je "od nepaměti".
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Armoredgroupclub » 12 čer 2024, 12:29

Souhlasím většinou vyhrávají ty modely Pac se Pepa zná s frantou x let a skoro spolu bojovaly v Normandii, hodnotí se většinou modelář a ne model. Úsměvné je i to že člověk přiveze medaile z Mošoně,Bytom atd. A tady pak v ČR nic :-D divný :D . Další věc je že muže vyhrát takový člověk který není v žádném klubu a ani na mistrak nechce. Proto nechápu proč není udělala kategorie (kvalifikace) kam by člověk přihlásil své modely a byli ohodnoceny body nad 75 bodu jdeš na mistrák…. nesplnil bodový limit nejdeš na mistrak.
Armoredgroupclub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peje.modely » 12 čer 2024, 13:24

1) nikdo nikomu nemůže body sebrat, protože body se přidělují
Pokud někdo, třeba Pepík, dostane ocenění za nejkrásnějšího Miga z války ve Vietnamu, kterou vyhlásí místní Vietnamský obchodník s oděvy a někdo jiný, například Franta, bude s dalším Migem budeme říkat druhý, protože se rozhodovalo mezi ním a výše zmíněným Pepou, tak Franta žádné body za speciálku nedostane, protože nemá žádné ocenění. Pokud takhle pohoří šestkrát, jak jsem psal, tak nemá nominační body a nikam nejede. Takže jak jsem psal, ostatní mu tzv. seberou body a Franta má smůlu. Ano má stavět lépe, já jen reaguji na příspěvek, kde je psáno, že se na MR může dostat model nevalné úrovně.
2) to, že skončí druhý, neznamená, že nedostane body
Jak jsem psal, když ve speciálce skončí druhý, nemá pět bodů za ocenění a nikdo neví, že byl druhý. Dokonce jak napsali z Panther Cupu, oni ani speciálky neodeslali na Svaz modelářů.
3) nominační body nejsou v systému děleny na kategorie
Tak to víme, proto jsem psal že může být kategorie neobsazena, protože záleží na každém modeláři s čím nakonec přijede.

Než budete příště vymýšlet nesmyslné konspirační teorie, nastudujte si prosím dostupné informace...
máte je hned v úvodu tohoto vlákna.
Takže žádná konspirace, ale pouze fakta. Už jsme to několikrát probírali a stále jsou rozpory. Speciálky nemusí pořadatel přijímat, nemusí je odesílat na svaz, tak jak to je? Pokud někdo speciálku vyhlásí a v nominačních pravidlech je napsáno, že taková speciálka je součástí nominace na MR, tak by měl pořadatel automaticky vyhlášenou speciálku evidovat a vítěze zařadit do nominačního přehledu na svaz.
Jediná pravda ve Vašem příspěvku je, že když se na mistrovství nesejdou v kategorii nejméně tři modely, není udělen titul mistra republiky. Toto pravidlo tam ale je "od nepaměti".[/quote]
To také víme a to je škoda.
peje.modely

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 12 čer 2024, 13:29

Já taky rád sbírám nominační body, baví mne to, většinou mám splněno po pár soutěžích a vím, že na mistrák nikdy nepojedu.
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peje.modely » 12 čer 2024, 13:59

Renda píše:Já taky rád sbírám nominační body, baví mne to, většinou mám splněno po pár soutěžích a vím, že na mistrák nikdy nepojedu.

To naprosto chápu, když je velká skříň na poháry tak se musí zaplnit.
Možná by to chtělo upravit přihlašovací formulář na soutěže, kde by se na lístečku objevilo, kdo soutěží o nominaci a kdo ne.
Pohár dostane ten kdo vyhraje a když nesoutěží o nominaci, tak pět bodů dostane první na řadě, kdo bojuje o MR.
peje.modely

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 12 čer 2024, 14:44

No, to asi ne.....
Já byl taky zkraje skeptický na nový systém, ale postupně jsem mu přišel na chuť a teď myslím, že by se i mohl zpřísnit.
A jak chceš zjistit, kdo má zájem jet na mistrák a kdo ne, během roku změním názor a je hotovo.
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peje.modely » 12 čer 2024, 14:47

Renda píše:No, to asi ne.....
Já byl taky zkraje skeptický na nový systém, ale postupně jsem mu přišel na chuť a teď myslím, že by se i mohl zpřísnit.
A jak chceš zjistit, kdo má zájem jet na mistrák a kdo ne, během roku změním názor a je hotovo.

Já neříkám, že je špatný, naopak.
To by právě bylo s tím, že by zaškrtnul políčko nominace MR a když nezaškrtne a změní názor, to je potom těžký, každý by měl být rozhodnutý předem.
Proto jsem já říkal, že by se nominace měla dělat od října do srpna. A v září by se vědělo, kdo má nominaci na MR jistou a jel by na soutěž.
Jen nějak zajistit, aby se obsadili všechny kategorie.
Někdo zbrojí na kategorii a nakonec titul nemá, protože lidi nepřijedou. To je nespravedlivé.
peje.modely

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 12 čer 2024, 18:49

Myslím že někteří z Vás mají evidentně málo práce nebo starostí.
Pokud chci získávat nominační body v soutěži líbí nelíbí musím tomu upravit i výběr modelů a kategorií kam je přihlásím. Vše je opět v rukou pořadatele, stejně tak jako výsledky které zašle na svaz. Pokud jsou v propozicích k soutěži vyjmenovaných všechny speciálky tak dle uvedených výsledků jsou body přiřazeny. Co v tom neustále hledáte za problém?
Pokud se chcete zúčastnit MČR v kategorii která není moc běžná-třeba lodě, tak musíte holt sjezdit soutěže kde ta kategorie vyhlášena je. A řeči o tom že cenu ziskal Pepík co není členem svazu a Karel který je utřel hubu si nechte jinam.
Neustále se rozšiřuje množství akcí pořádaných ve spolupráci aby byla co největší šance pro modeláře body získat.
A na rovinu říkám že už mně dost vytáčí ty řeči o já na bráchu,brácha na mně
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peje.modely » 13 čer 2024, 09:15

onysx píše:Myslím že někteří z Vás mají evidentně málo práce nebo starostí.
Pokud chci získávat nominační body v soutěži líbí nelíbí musím tomu upravit i výběr modelů a kategorií kam je přihlásím. Vše je opět v rukou pořadatele, stejně tak jako výsledky které zašle na svaz.
Já jsem jenom psal, že pokud jsou speciálky dle pravidel, jednou z možností nominace, tak by mělo být povinností pro pořadatele, takovou speciálku přijmout a odeslat na svaz ve výsledkové listině.
Pokud jsou v propozicích k soutěži vyjmenovaných všechny speciálky tak dle uvedených výsledků jsou body přiřazeny. Co v tom neustále hledáte za problém?
Já jsem nepsal, že jsem výsledky za speciálky neodeslal. Já ne.
Pokud se chcete zúčastnit MČR v kategorii která není moc běžná-třeba lodě, tak musíte holt sjezdit soutěže kde ta kategorie vyhlášena je. A řeči o tom že cenu ziskal Pepík co není členem svazu a Karel který je utřel hubu si nechte jinam.
Pohár ať si Pepík nechá, ale body by měl získat člen svazu. Ale pokud si někdo myslí, že nečlen má odebírat body pro nominaci kam nemá přístup, tak prosím, já to respektuji.
Neustále se rozšiřuje množství akcí pořádaných ve spolupráci aby byla co největší šance pro modeláře body získat.
A na rovinu říkám že už mně dost vytáčí ty řeči o já na bráchu,brácha na mně
To si musí každý přebrat sám, to já neřeším.

peje.modely

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 13 čer 2024, 09:27

No výběr modelů ... ne každý letadýlkář chce stavět techniku nebo lodičky. Na druhou stranu lodě či figurky jsou krásný způsob, jak to hezky po česku ojebat a body získat. Udělám slušnou lodičku, objedu 2 soutěže a limit je doma. A pak se klidně můžu přihlásit na mistrák do letadel nebo techniky dle libosti. Ve finále je ten obávaný bodový systém jen klauniáda, která se dá s malou námahou obejít, a že těch způsobů se zpětně vymyslelo. Od tohoto výběru kategorií počínaje, proxy konče. Stačí jen chtít. Uzavřená společnost několika jmen (a ano, byli by to svým umem ti nejlepší) by to byla jen v případě, kdyby se body dávaly striktně dle kategorií.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 139 • Stránka 6 z 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Zpět na SMCR- IPMSCZE