Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nominační přehled pro rok 2024

Odeslat odpověď
Příspěvků: 191 • Stránka 8 z 13 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13
  • Odpovědět s citací

Re: Nominační přehled pro rok 2024

Příspěvekod Renda » 05 pro 2023, 14:20

Pane Švihovče, že mně neznáte je Vaše chyba! Ale v HK můžeme dát řeč.
Ale spíše to ukazuje na něco úplně jiného.

A ano, jak píše Víťa výše, jezdit a nemoct ovlivnit jiné faktory, to je asi pitomost, že jo?
Snažím se poukazovat na divnosti v nominacích, ne jen pro mne, pro celou odbornost.
Ale jo, na jednu stranu mi to může být putna, ale aby se pak někdo nedivil, že naštvaní lidé vystoupí ze svazu.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
„Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 05 pro 2023, 15:00

Podle RENDA Nevím kdo jste. A v klidu s tím žiji. Jste prostě remcal, který se zaštiťuje jinými.
Netuším, na co ukazuje, že nevím o koho jde. Poučte mi.
Divnosti v nominacích nejsou. Je tabulka na body, která se dá lehce kontrolovat. Něco se modeláři nezdá? OK, vznese dotaz.
......ale aby se pak někdo nedivil, že naštvaní lidé vystoupí ze svazu...... Klasika. Někdo, nějak, někdy.
A - Za mě nevidím jediný důvod aktuálně ze svazu vystupovat.
B - Vždy budou remcalové.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 05 pro 2023, 18:21

Ano, jsem remcal...

Ps: Jinak máte dole můj podpis a podle něj se dá najít dost indicií.
Ve svazu jsem dost dlouho , mistráky dětí i dospělých jsem taky pískal, ještě když jsem byl členem KPM Žamberk, od vystoupení klubu ze svazu jsem v GTčku.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 05 pro 2023, 22:05

Už jsem Vás, tedy “Rendu” identifikoval. Ano remcal. Na soutěže jezdíte, umísťujete se.
Lidé by měli hledat způsoby a ne remcat... to byl důvod dohody našeho klubu s fa. Eduard ohledně spolupořadatelství E-day ... a mohli se tak výsledky započítat do bodovací tabulky, což se povedlo ... a myslím, že právě vy jste si v diskuzi lebedil, že máte nominaci v kapse. Napsal jste toto: Tak ve finále mi stačil E Day a mám splněno. Je to tak? Takže kdo chce, cestu najde. N A J D E ! Ovšem remcat je jednodušší.
E-day potvrdil, že jde například toto.
1. Využívat proxy. To znamená, aby se vzal jeden model kamaráda z klubu s sebou.
2. Pokud je modelářská akce klubu, který není v SMČR, může se domluvit s jiným klubem, který v SMČR je, jako spolupořadatel. Nemusí jim vykrádat akci, ale poskytnou pomoc třeba jako rozhodčí.
3. Na modelářských akcích, které mohou být nominační, udělit větší počet "nám se líbí" třeba jen lístkem. A ne jen 1. až 3. umístění.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 26 led 2024, 12:49

finální přehled kvalifikačních bodů ze soutěží roku 2023
Přílohy
nominační body k 31_12_2023.pdf
(118.74 KiB) 124 krát
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 26 led 2024, 13:05

Petře, reklamace.
Výsledky Memoriálu Jaroslava Urbance byly dodány 13. 12. 2023.
Prosím tedy o revizi.
Děkuji Ti.
Naposledy upravil Zdeněk_Fabík dne 26 led 2024, 13:06, celkově upraveno 1
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 26 led 2024, 13:58

Zrevidováno, není co měnit.

1) výsledky mají být dodány do 30. dnů
2) výsledky byly "přilepeny" k odpovědi na výzvu výběrového řízení na poředatele mistráku (díky tomu jsem je přehlédl)
3) po kontrole akce stejně nevyšla nominační (stále někteří hlásí nesprávná čísla licencí)

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 26 led 2024, 14:13

Tak jsem si to cvičně sčítnul a v celkem 38 klubech je v tabulce zazanamenáno (tudíž předpokládám registrováno u svazu) 343 dospělých a 80 mládežníků, z toho nominační body splnilo 93 dospělých a 44 dětí. To není zas tak hrozné. Uvidíme kolik z nich skutečně bude mít zájem se mistráků zúčastnit.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 26 led 2024, 15:22

Petr3342 píše:Zrevidováno, není co měnit.

1) výsledky mají být dodány do 30. dnů
2) výsledky byly "přilepeny" k odpovědi na výzvu výběrového řízení na poředatele mistráku (díky tomu jsem je přehlédl)
3) po kontrole akce stejně nevyšla nominační (stále někteří hlásí nesprávná čísla licencí)

Výsledky ustecké akce byly poslány včas. Možná snad zmatečně, ale z toho nikoho neobviňuji.
Kluci z Ústí mi říkali, že podmínka 4/2 byly splněna, nekoukl by ses, prosím, kde je chyba a zde nepůjde opravit - mohl se někdo upsat nebo něco podobného.

Volal jsem Ti, možná bude lepší si o tom popovídat, ať si tady nepíšeme. Ahoj Z.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 26 led 2024, 21:13

Zdeněk_Fabík píše:Výsledky ustecké akce byly poslány včas. Možná snad zmatečně, ale z toho nikoho neobviňuji.

11.11. soutěž a 13.12. výsledky opravdu není 30 dní, a opravdu to není včas. Navíc 30 dní na odeslání emailu s výsledky, které pořadatel má před skončením soutěže (jinak by nemohl vyhlašovat) a sprezencí, kterou má po zahájení soutěže (jinak by nemohl hodnotit), mi opravdu nepřipadá jako šibeniční lhůta, kterou by měli pořadatelé tak tak stíhat...

ale protože to je o kousek, tak jsem se na to podíval (jak už jsem psal minule)

Zdeněk_Fabík píše:Kluci z Ústí mi říkali, že podmínka 4/2 byly splněna, nekoukl by ses, prosím, kde je chyba a zde nepůjde opravit - mohl se někdo upsat nebo něco podobného.

že je tam chyba jsem už psal, a opravit nejde, opravdu po roce fungování není možné za každého dospělého svéprávného člověka dohledávat chyby, shánět správné informace a opravovat co popletl. To jsem ještě ochoten dělat u dětí, ale dospělé opravdu za ruku vodit nemůžeme.

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 27 led 2024, 13:41

Petře, postřehy z mé strany:

1. Že jsou problémy s čísly licencí jsem se dozvěděl od Tebe včera. Mohl jsem na to upozorňovat jako oblastní koordinátor dříve během roku, aby si to modeláři a organizátoři pohlídali. Teď vím, že jsi to sem psal v červenci, ale toho jsem si bohužel v létě nevšiml.
2. Během roku 2023 došlo k chybnému přečíslování licencí - což byla chyba SMČR- a vinou tohoto nebyly započítány výsledky z Žatce.
4. Velmi pravděpodobně ze stejného důvodu nebyly uznány body některým jedincům na jiných akcí, které jinak podmínku nominace 4/2 splnili.
3. Nominační systém je nový, nezažitý, daly se očekávat problémy/nedostatky - být Tebou poslal bych výslednou tabulku na předsedy klubů SMČR, ať se na to podívají, zda získané body sedí a dal čas případné nedostatky narovnat. Ty jsi to poslal jako hotovou věc.

Výsledkem je ten, že nyní máme členy SMČR, kteří přijeli na nominační soutěž, soutěž splnila podmínku 4/2, modeláři se umístili a měli tedy nárok na zisk bodů, Ale z administrativních důvodů, které soutěžící nezavinili, jsou bez bodů. A bez možnosti revize, jak jsi zde uvedl.

Být Tebou, zvážil bych takto striktní pohled, protože ve výsledku to jednak naštve lidi i kluby a jednak bude i méně modelů na M ČR. Tři divoké karty pro seniory tomu nepomohou.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gripen cz » 27 led 2024, 18:04

Zdeňku lépe bych to nenapsal.
V podstatě díky bodům 2 a 3 z tvého příspěvku mám místo 20 nominačních bodů jen 5.
Tomáš Pavlík.Člen KPM Kadaň
Gripen cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 27 led 2024, 18:56

Přesně tak.....
A pak jsem za remcala.

Jinak pro kolegu Švihovce- nemám ve svém okolí někoho, komu bych bral model, abych pomohl splnit podmínku a i kdybych měl, takový model bych se neodvážil někam převážet....

Ale spíše je to bod v pravidlech k zamyšlení, nebo ne?
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 27 led 2024, 19:07

tak aby bylo jasno, ten slavný "bod 2" je jednoznačná lež.

Celé přečíslování systémem jsem zkontroloval, a narovnal. Bohužel to ke změnám u akcí nevedlo. Týkalo se to především juniorů, protože problém byl jen u lidí, kteří byli do systému nově vřazení ze začátku roku a na volná místa v číselné řadě klubu. Kdo byl od začátku, nebo kdo byl přiřazen na konec, toho se to nedotklo.

Zdeňku, asi by sis měl uvědomit, že jsi činovník svazu, oblastní koordinátor, a že není vhodné takhle hloupě podrývat věrohodnost svazu šířením lží a neznalostí. Obzvlášť "pěkné" je to ve chvíli, kdy jsme spolu v pátek po telefonu tu chybu v evidenčním systému probírali, a kdy jsem ti jasně řekl, že jsem celé jaro znovu kontroloval, což byl mimo jiné jeden z důvodů, proč delší dobu nebyla ona tabulka aktualizována.

Jarní soutěže, o kterých tak plameně vyprávíte, byly zveřejněny už dávno, už dávno se tu také řešilo, že prostě je to tak, že se najdou tací, kteří doplatí na laxnost, a lenost kolegů. Zlobte se na ně, nakonec, to oni jsou svaz. Jeden každý člen je svaz, a jak se jeden každý člen bude chovat, takový svaz bude.
Pravidla byla jasně nastavená, prvních několik měsíců jsem chyby jak to šlo opravoval, další měsíce jejich autory na jejich chybu upozorňoval, chyby u dětí opravuji celý rok. Trávím u toho víkendy, a opravdu nebudu dospělé svéprávné lidi vodit za ruku (jak už jsem psal dříve).
Od začátku roku upozorňuji, že je nutné si vzít a používat nové průkazy, od začátku roku apeluji, že je nutné jezdit na soutěže a uvádět licence, když to modeláři nedělají, tak je těžko nutit. Ano, bylo by z principu možné dle stanov vydat nařízení klubům, jak mají jako pořadatelé vystupovat a tyhle věci vyžadovat, ale ani já, ani zbytek předsednictva nechceme direktivně nařizovat víc, než je naprosto nutné.
A fejkovat startovní a výsledkové listiny odmítám. Dokonce mám takový pocit, že i proto došlo před minulým volebním obdobím ke změně vedení, aby se to nedělo.... pletu se snad?

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gripen cz » 27 led 2024, 19:36

Ahoj Petře.

Do roku 2020 jsem byl pod Žatcem. Od roku 2021/2022 jsem pod naším Kadaňským klubem. Po Prosecké soutěži jsem od tebe dostal e-mail, že jsem špatně zadal své klubové číslo. Žatecké číslo si z hlavy opravdu nepamatuju a opravdu jsem ho při registraci nezadal. Tak kde se tam vzalo?

Nehledě na to, že jsi mi v e-mailu také psal, že pro tentokrat jsi údaje opravil. Neopravil. V tabulce nemám body z Proseku pod aktuálním číslem licence a ani pod původním číslem co jsem měl v Žatceckém klubu. To Žatecké číslo v tabulce ani není uvedené. A ano vyhrabal jsem starou kartičku abych se podíval jaké číslo jsem vůbec měl.

Tak kde je chyba? To jako když jsem odešel ze Žatce a neplatil za Žatec známku tak i tak jsem zůstal v systému svazu?

Nerozumím tomu a nechápu to.
Tomáš Pavlík.Člen KPM Kadaň
Gripen cz

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 191 • Stránka 8 z 13 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13

Zpět na SMCR- IPMSCZE