Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mistrovství ČR dospělých 2024

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mistrovství ČR dospělých 2024

Příspěvekod švihy » 04 črc 2024, 13:41

Zveřejňujeme propozice Mistrovství České republiky seniorů v plastikovém modelářství pro rok 2024.

Hlavní změnou je uplatnění kvalifikačních podmínek pro účast v mistrovské soutěži.
Dále připojení slovního spojení -s mezinárodní účastí- a symbolická platba za tuto účast.
A navýšení finanční částky za podání protestu.

Spuštění registrace soutěžních modelů je měsíc před akcí samotnou, tedy 14.8.2024 v 00:01 hod.

Těšíme se na všechny účastníky =D>

Kolektiv Plastic Model Clubu Praha.
Přílohy
Propozice str. 1.jpg
Propozice str. 2.jpg
Propozice str. 3.jpg
Propozice str. 4.jpg
Propozice str. 5.jpg
Propozice str. 6.jpg
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 12 črc 2024, 09:43

Začínáme zveřejňovat speciální ceny vyhlášené pro letošní Mistrovství České republiky seniorů v plastikové modelářství.

Plastik Model Club Praha, tedy modelářský klub, který letošní mistrovství pořádá, vyhlašuje speciální cenu pod názvem "310. PMC CUP" aneb I rozhodčí staví.
Cena nebo ceny jsou určeny pro vybraný model/modely rozhodčích, kteří budou hodnotit v rámci MČR.
Přílohy
310. pmc cup (2) - kopie.jpg
Naposledy upravil švihy dne 18 črc 2024, 10:12, celkově upraveno 1
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 15 črc 2024, 11:13

švihy píše:Začínáme zveřejňovat speciální ceny vyhlášené pro letošní Mistrovství České republiky seniorů (18+) v plastikové modelářství.

Mistrovství České republiky seniorů v plastikovém modelářství je pro ročníky 2005 a výše.
Sám sem propozice vyvěšujete a napíšete 18+ což je nesmysl ( ovšem vypadá to líbivě , jako že že je mistrovství otevřeno pro 18leté, není )
Člověk který dovrší v době konání soutěže 18 let se zúčastnit nemůže, ač by i jinak třeba mohl.

Dlouhodobě na tento naprostý nesmysl upozorňuji, stačí dohledat starší příspěvky.
Zbrojní průkaz ,pilotní průkaz, beztrestný pohlavní styk, to vše možno hluboce před 18rokem,..........ovšem od 18 se tak nebezpečné záležitosti jako Mistrovství republiky v plastikovém modelářství zúčastnit nemůžete.
Plastikové modelářství je hodně nebezpečný sport !
Často používaná argumentace o nutnosti zachování kvality těžce neobstojí, naprostý alibismus.
Dokonce i stát u nás uznává od 18let takovou duševní vyspělost, člověk získává krom jiného plnou svéprávnost s takovou vymožeností jako je např. volební právo.
Bavíme se o 18letém člověku který vlastně může vše běžného,..............................ovšem soutěžit na mistrovství s kusem plastu ne, neskutečná absurdita.

Jak jste přišel na 18+ ? (24-5=19...........u Vás 18? )
Proč se snažíte navodit pocit že je soutěž otevřena 18letým když tomu tak není ?
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 15 črc 2024, 20:30

Jarda Matt píše:
švihy píše:Začínáme zveřejňovat speciální ceny vyhlášené pro letošní Mistrovství České republiky seniorů (18+) v plastikové modelářství.

Mistrovství České republiky seniorů v plastikovém modelářství je pro ročníky 2005 a výše.
Sám sem propozice vyvěšujete a napíšete 18+ což je nesmysl ( ovšem vypadá to líbivě , jako že že je mistrovství otevřeno pro 18leté, není )
Člověk který dovrší v době konání soutěže 18 let se zúčastnit nemůže, ač by i jinak třeba mohl.

Dlouhodobě na tento naprostý nesmysl upozorňuji, stačí dohledat starší příspěvky.
Zbrojní průkaz ,pilotní průkaz, beztrestný pohlavní styk, to vše možno hluboce před 18rokem,..........ovšem od 18 se tak nebezpečné záležitosti jako Mistrovství republiky v plastikovém modelářství zúčastnit nemůžete.
Plastikové modelářství je hodně nebezpečný sport !
Často používaná argumentace o nutnosti zachování kvality těžce neobstojí, naprostý alibismus.
Dokonce i stát u nás uznává od 18let takovou duševní vyspělost, člověk získává krom jiného plnou svéprávnost s takovou vymožeností jako je např. volební právo.
Bavíme se o 18letém člověku který vlastně může vše běžného,..............................ovšem soutěžit na mistrovství s kusem plastu ne, neskutečná absurdita.

Jak jste přišel na 18+ ? (24-5=19...........u Vás 18? )
Proč se snažíte navodit pocit že je soutěž otevřena 18letým když tomu tak není ?

viewtopic.php?f=787&t=151825. Prostě jedna a nebo druhá volba, kde je problém?... Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 16 črc 2024, 10:48

Honzo,
absurdita není problém, absurdita je stav kdy jsou věci zařazovány kam nepatří, věci které odporují rozumu a nedávají smysl.
Nepřipuštění 18letých,na mistrovství seniorů s kusem plastu je absurdní.
Problémem je , že je tato absurdita direktivně prosazována.

Tím že ve svém příspěvku Švihy zmínil 18+ jsem zajásal že se "doba hnula" ,že 18letý je již brán v "plastikovém světě" jako svéprávný a absurdita (věc mimo zdravý rozum) zmizela, ovšem hned zjistíte že uváděných 18+ je klam.
Proč Švihy uvádí 18+ když správně je 19+ nevím, případnou otázku musíte směřovat na něj.

Uměle navyšovat věk pro možnost poměřit síly v dospělácké kat. je špatně, v "plastu" nemá žádné opodstatnění, jde proti zdravému rozumu...........to je absurdita.
18letý člověk je všeobecně vnímán jako zcela dospělý (pomineme extrémy jako kandidatura na prezidenta atd.), ovšem startovat na "dospělém" mistrovství v plastikovém modelářství nemůže, je nucen jít na mládežnickou soutěž (kam přijede coby řidič autem, a večer si udělá příjemný se svým protějškem ).
Doba se změnila ,jsou případy kdy méně jak 18letí mají založeny své vlastní firmy, úspěšné prosperující firmy které vedou,atd.,atd., .... 18 letý není dítě aby byl nucen soutěžit v mládežnických kat..

Dám Vám příklad ač fotbal jde zcela mimo mě.
Na právě skončeném ME hrál tuším za Španělsko "klučina" ve věku 16let (dle moderátora, případně se omlouvám pokud jsem se přeslechl),patřil k jedněm z nejlepších,.......budete jej posílat pryč, že tam nemá co dělat ? Budete jej posílat na mistrovství šestnáctek ?
U nás ano ,a to je to absurdno o kterém hovořím (odkazem na mistrovství mládeže jej tam posíláte vlastně i Vy).
Já říkám že to není dobře, trend by měl být opačný a nebránit 18letým soutěžit na dospělém mistrovství tak jak je tomu nyní.

Jsme v diskusi , upozorním že nikoho neosočuji,nenadávám.........ač jmenuji nic proti, spíš naopak, odvedenou práci v žádném případě neznevažuji.
Jsem jeden z mála který si dovolí , či může dovolit, říct věci které si modeláři říkají jen tak, jeden druhému při pokecu.
Pokazuji na chybu systému kterou jsem prodiskutoval s kde kým. Situace není tak jednoznačná jak na venek vyznívá (viz "suché" propozice), stav je zhruba lehce ve prospěch zachování stávajícího, .....snad ze setrvačnosti ?

Já říkám aby se tato absurdita již změnila (nejedná se o nic jiného než "papírový" přesun jednoho ročníku jinam) stejně k tomu časem (snad brzo) dojde.
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 črc 2024, 12:57

Proti zdravému rozumu jdou tvoje myšlenky Jardo. Když je definice juniora- na MČR žáků může i ten kdo dovrší v daném roce 18-ti let, proč by měl mít ještě možnost jít o pár měsíců později na dospělácký? Podle mě je to nastavený správně. Na svém posledním mistráku když může byl, na mistrák dospělých pujde za rok, normální, logický, asi většině lidí je to jasné.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 16 črc 2024, 13:29

Mě by spíš zajímalo, proč by tu možnost neměl mít, pokud se kvalifikoval. Samozřejmě, že body by se měly počítat jenom z dospěláckých kategorií...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 črc 2024, 13:39

Mě by zajímalo proč jo.... Obecně se bere u věkových kategorijí kalendářní rok jako rozhodné období, kdy ještě může anebo už nesmí. Jak by jste to chtěli ošetřit? Kontrolou přesného datumu narození a kdo do termínu MČR žáku nedovrší 18-ti let může a kdo dovrší byť třeba v den konání MČR tak už by měl smůlu? Je horko, trocha chladné vody prospěje, uklidní to mysl, přejdou divný myšlenky a tak je celkově člověku lépe. (:) Nikoho taková konina za posledních 20 let nenapadla, co si pamatuju.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 16 črc 2024, 13:53

Už jsem to psal výš... Protože se kvalifikoval?!
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 črc 2024, 14:18

Jak by se mohl kvalifikovat, když sbírá kvalifikační body v dětských/juniorských kategoriích? Pokud soutěž využívá registrační systém Luboše Kuny (a je jich čím dál více) tak podle datumu narození soutěžícímu do 18-ti let a 18 let včetně , nedovolí se zaregistrovat do jiných než mládežnických kategorijí. V tomto systému není možné si přihlásil model do juniorské a současně i seniorské kategorie, čili nemůže si vysoutěžit seniorské kvalifikační body.
Tam kde tento systém nemají, tam to samozřejmě jde, ale otázkou je, kolik takových soutěží je, nebo v blízké budoucnosti bude.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 16 črc 2024, 17:34

Martin Černý 'Černoch' píše: na MČR žáků může i ten kdo dovrší v daném roce 18-ti let, proč by měl mít ještě možnost jít o pár měsíců později na dospělácký?

Přesně proti zdravému rozumu je to co jsi Martine napsal ty , v tom je také třeba ta absurdita kdy na dospělé lidi (18-19) pohlížíš jako na děti.
Mj. v žádném z příspěvků jsem nikoho nenapadl tak jako ty hned první větou.

Martine nic proti, ale to že se k tobě nedonesla chyba z které pramení nyní probírané jinak celkem životaschopného systému je tvoje mínus, ani bych se tím nechlubil !
Neděláš nic jiného než že vysvětluješ a obhajuješ proč nejde dospělé, plnoleté, svéprávné lidi po věku 18let pustit na soutěž s kusem plastu v seniorské kat. a vše alibisticky svádíš na systém jako na modlu.
Já i jiní jsou jiného názoru .
Dovršením 18let člověk získává práva která jsou nadřazena systému který by zde měl akceptovat jejich plnoletost a počítat s ní, v této maličké věci by bylo dobré systém přizpůsobit a uměle neomezovat práva již dospělého jedince v účasti na seniorském mistrovství

Nejspíš hovořím s lidmi kteří jsou někde jinde, tento nedostatek - absurditu si uvědomují .
Možná je to tím že vedu kroužek, potenciál a vlastně záměrnou diskriminaci 18-19 vidím , ty ji obhajuješ.
To máš z několika "mládežníků" takový strach ?

Nebudu přesně dohledávat, několikrát jsem si dělal srovnání jak by dopadl možný adept, dejte si tu práci a v rámci možností porovnejte.
Ostuda mistrovsví ,kdy modelář popadl ráno z police model, dal jej bez kloudných podkladů do "mistráku" by nejspíš nebyla.

Já bych se nebál jít dokonce dál (doposud byla diskuse o diskutabilních 18-19 mimo mistrák "mládežníků"), prvním dvěma - třem z mistráku juniorů bych automaticky (!!!) otevíral cestu na "mistrák" seniorů bez ohledu na věk !

Za sebe bych asi diskusi uzavřel,
jak jsem napsal, po zveřejnění 18+ jsem se radoval z odstranění absurdity , ovšem není tomu tak (proč není uvedeno správných 19+ nevím),.......... je jen otázkou času kdy bude lépe !

Předložil a napsal jsem jsem věc diskutovanou s modeláři mimo MF které kde kdo čte a nikdo nenapíše.
Ovšem hned podle první reakce (kolik lidí bude mít odvahu veřejně napsat a postavit se proti systému-jinak ne špatnému) se připomínka jeví jako oprávněná.
Pánové [-o<
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 črc 2024, 22:32

Systém je z mého pohledu v pohodě. Pro tvou informaci, já pracuji s dětmi v kroužku skoro třicet let a vychovali jsme zejména v poslední době, několik mistrů a vícemistrů republiky v žákovských kategorijích. Já se tím také nechlubím, pro mě je tohle dost velký zadostiučení. Nikdy jsme takovou blbinu neřešili a ani není potřeba ji řešit. Ode mě je to názor řadového člena svazu, ty jsi jím také? Jsem zvědav co na to odpoví představitelé předsednictva. Hledáš problém kde není a není potřeba nic řešit. Kolik stěžovatelů kteří si tobě stěžovalo se účastní pravidelně žákovských a juniorských mistrovství? Proč by jim to vadilo? Proč by dobrovolně šli o rok dřív mezi dospěláky kde možná nemají tolik šanci na úspěch a neužili si ještě jeden rok se svými vrstevníky. Zejména když poslední roky je to pár modelů v kategorii a mají slušnou šanci na zisk třeba ještě jednoho titulu? Celý to co jsi napsal je pro mě postavený na hlavu. Vyjmenuj mě jedno sportovní nebo modelařině podobné odvětví, kde je systém asi ten spávnější (podle tebe), čili 17 let a dál musíš mezi dospěláky. Já si na nic takového nevzpomínám, možná ale nemám takový rozhled.
Ne, opravdu se nebojím mládežníků mezi seniorama, chodím na mistráky pro to, abych se účastnil, jakým výsledkem skončím až zase tolik neřeším, ale účast je pro mě důležitá.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 18 črc 2024, 10:11

Zveřejňujeme speciální ceny vyhlášené pro letošní Mistrovství České republiky seniorů (18+) v plastikové modelářství.
Další speciální cenou je FYFT TROPHY.
Cenu vyhlašuje modelářský obchod FYFT https://www.fyft.cz/ za nejlépe nabarvenou figurku ve všech soutěžních kategoriích.
Děkujeme obchodu FYFT za vyhlášení této ceny =D>
Přílohy
FYFT MČR 2024 - kopie.jpg
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 18 črc 2024, 10:13

Věk v mém příspěvku ohledně speciálních cen odstraněn.
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 19 črc 2024, 06:53

Zveřejňujeme speciální ceny vyhlášené pro letošní Mistrovství České republiky seniorů v plastikové modelářství.
Již klasická cena kolegů z Liberce pod názvem Utopenec 2024,je určena pro vybraný model podmořského člunu bez rozdílu měřítka.
Model vyberou a cenu předají přímo členové klubu SPL Liberec.
Děkujeme za spolupráci =D>
Přílohy
Utopenec SPL 24.jpg
švihy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE