Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mistrovství ČR seniorů v plastikovém modelářství 2019

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mistrovství ČR seniorů v plastikovém modelářství 2019

Příspěvekod David Lengyel » 16 lis 2019, 23:47

Musí být členem IPMS
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 18 lis 2019, 09:59

Musí? Dle propozic u Eday mi spíš přijde, že nemusí. Akorát na rozdíl od členů musí platit startovné 200,-.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 18 lis 2019, 10:17

Ono se to má tak, že těch 200 Kč je cena za členskou známku SMČR a po jejím zaplacení se dotyčný stává členem SMČR. Takže ano, soutěžící musí být členem SMČR a tím se může stát i tak, že na místě zaplatí členský poplatek 200 Kč.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 18 lis 2019, 10:33

Takže situace se má takhle:

Soutěžit smí běžně POUZE člen SMČR, nebo cizinec který se prokáže průkazem jejich národní organizace.

Protože se ozývaly hlasy, že by ten a ten i soutěžil, ale členem být nechce, domluvil jsem výjimku na letošní a příští ročník, aby se ukázalo, nakolik je to členství opravdu překážkou. Jediná podmínka od Svazu byla, že si tito nečlenové musí zaplatit startovné.

V ročníku 2021 pravděpodobně tato možnost opět zmizí, neb zájem je minimální...
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 19 lis 2019, 13:18

Proč jsem se ptal: jeden zahraniční modelář si mi postěžoval, že ho diskvalifikovali, protože nemá český pas, ale jak to bylo doopravdy nevím, nebyl jsem u toho, akorát psal, že příště na to kašle a jede do Mošoně. Viděl bych to na nějakou chybu v komunikaci. Loni vyhrál Hobby, tak chtěl zkusit bodovačku, tu prej vyhrál taky, ale vyřadili ho. Znovu píšu, že to beru jen jako názor jedné strany a jak to bylo doopravdy nevím, akorát mi přijde škoda, že se urazil evidentně šikovný modelář, který mohl být pro celé mistrovství přínosem.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 19 lis 2019, 13:39

Vasek píše:Proč jsem se ptal: jeden zahraniční modelář si mi postěžoval, že ho diskvalifikovali, protože nemá český pas, ale jak to bylo doopravdy nevím, nebyl jsem u toho, akorát psal, že příště na to kašle a jede do Mošoně. Viděl bych to na nějakou chybu v komunikaci. Loni vyhrál Hobby, tak chtěl zkusit bodovačku, tu prej vyhrál taky, ale vyřadili ho. Znovu píšu, že to beru jen jako názor jedné strany a jak to bylo doopravdy nevím, akorát mi přijde škoda, že se urazil evidentně šikovný modelář, který mohl být pro celé mistrovství přínosem.

Zahraniční účastník nemůže být mistrem ČR, stane se však vítězem soutěže... není informační šum v tomto?

Je to tím, že je vypsáno "Mistrovství ČR s mezinárodní účastí ", nikoli "Mezinárodní mistrovství ČR"....
zdánlivá drobnost, rozdíl je právě v tom, zda mistrem může nebo nemůže být cizí státní příslušník....
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 lis 2019, 14:03

Máte pravdu
i na letošním MČR byli minimálně dva zahraniční účastníci a bylo to vysvětleno při předávání ... dostali cenu za umístění ale tituly patřili jen lidem s českou "licencí"

Zastávám názor že účast cizinců je důležitá i pro místní komunitu, vím že je to otázka financování ze strany SMČR ale obdobně by mohlo být řešeno i účast nečlenů..

Nicméně ve stanovách SMČR je definováno členství cizinců, (IV.1 písmeno b) ale týká se jen cizinců 18+ Bude do budoucna řešena otázka i děti cizinců žijících v ČR... Je to můj rodinný případ, kdy děti partnerky se narodily v ČR, ale mají Slovenský pas (na Slovensku nemají ani trvalý pobyt) ale Čechy se stanou až v 15 letech, kdy si mohou požádat o Českou OP. Mimochodem ČR reprezentují s modely i na soutěžích na Slovensku?

Osobně si myslím, že stanovy by měli řešit jen dlouhodobý pobyt cizince bez ohledu na věk.
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 20 lis 2019, 09:40

Petr3342 píše:Takže situace se má takhle:

Soutěžit smí běžně POUZE člen SMČR, nebo cizinec který se prokáže průkazem jejich národní organizace.

Protože se ozývaly hlasy, že by ten a ten i soutěžil, ale členem být nechce, domluvil jsem výjimku na letošní a příští ročník, aby se ukázalo, nakolik je to členství opravdu překážkou. Jediná podmínka od Svazu byla, že si tito nečlenové musí zaplatit startovné.

V ročníku 2021 pravděpodobně tato možnost opět zmizí, neb zájem je minimální...

Já jsem o této výjimce neslyšel... ale chyba bude asi na mé straně, protože jsem netušil, že je zde taková možnost, a tudíž po ničem podobném nepátral.

Proč musí tato možnost zmizet, i když je minimální zájem? Je s tím nějaký problém? Finanční, organizační?
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 20 lis 2019, 10:30

Vyjímka je pouze se souhlasem SMČR a pokud by vyjímka měla platit trvale, museli by se změnit stanovy celého SMČR. Podle nich může na vrcholné soutěži soutěžit jen člen SMČR - stejný je to třeba u fotbalu. Bez průkazky klubu vás do zápasu taky nepustí.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 22 lis 2019, 07:49

zbynek.skopan píše:
Nicméně ve stanovách SMČR je definováno členství cizinců, (IV.1 písmeno b) ale týká se jen cizinců 18+ Bude do budoucna řešena otázka i děti cizinců žijících v ČR... Je to můj rodinný případ, kdy děti partnerky se narodily v ČR, ale mají Slovenský pas (na Slovensku nemají ani trvalý pobyt) ale Čechy se stanou až v 15 letech, kdy si mohou požádat o Českou OP. Mimochodem ČR reprezentují s modely i na soutěžích na Slovensku?

Pokud se v ČR narodí dítě jehož rodiče nemají časkou národnost, nemůže mít české občanství a nemůžou si požádat o český OP (ten se vydává už od narození a né až v 15)
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 22 lis 2019, 10:22

nemáte pravdu - a pletete to ...
- dítě cizince narozeného v ČR dostane české RČ a pak RČ země příslušnosti (naše děti mají 2x RČ České a Slovenské) další doklad mají slovenský pas . Partnerka má slovenský pas a český "průkaz trvalého pobytu" dřív to byla zelená knížka teď je to kartička podobná OP a má český ŘP.

- pro děti v 15 letech platí nabití Českého občanství s běžná OP v 15 letech podle podmínek.
https://www.mvcr.cz/clanek/udeleni-stat ... bliky.aspx

- jen dodám že ČR umožňuje dvojí občanství, ale neumožňuje to Slovensko pokud ještě platí zákon NR SR č. 250/2010 Zz - Slováci mohou mít jen Slovenské nebo ho ztratí

Ale děti které od narození získaly české občanství (musí být alespoň jeden rodič občan ČR, nebo má rodiče bez občanství) mohou mít český OP, ale má platnost jen 5 let s kterým můžete jezdit jen po EU... ergo se i tak vyplatí mít pro dítě radši pas.
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 22 lis 2019, 12:01

Předpokládám, že partnerka se narodila za dob Československa. A jelikož má dvojí občanství i děti můžou mít české.

Jinak to zas tak automatické není.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 22 lis 2019, 12:57

Toto ustanovení platí jen pro lidi narozených před rokem 1993, ale kteří žili - měli trvalý pobyt u nás (Slováci) nebo Češi na Slovensku bez přerušení. Netýká lidí, kteří se přestěhovali v pozdější době.
zbynek.skopan

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE