Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mistrovství republiky mládeže 2019

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Mistrovství republiky mládeže 2019

Příspěvekod Pavel Klouček » 09 kvě 2019, 12:14

Letošní Mistrovství republiky mládeže proběhne již tradičně při akci ModellBrno v termínu 14. a 15. června 2019. V příloze jsou uvedeny propozice. Zveme všechny mladé modeláře k účasti.
Přílohy
Propozice__MR_Mládeže_2019.pdf
(387.29 KiB) 44 krát
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Re: Mistrovství republiky mládeže 2019

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 čer 2019, 13:47

dotaz pro děti
https://www.modellbrno.cz/cz/informace/pro-soutezici
dle kap A na stránkách je odkaz na zkrácené hodnocení , znamená to že se půjde podle toho?... jde o to aby si děti uspořádali dokumentaci ....
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 03 čer 2019, 14:04

Ne, odkaz je uvedený chybně. Zkrácené bodování se používá jen na krajské přebory, mistrák se jede podle klasických stobodových.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Bílek » 17 čer 2019, 07:00

Jestli bych mohl poprosit, mohli by jste příští ročník dát všem komisím rozhodčích propisky?

Ne vážně... mít na celém listě v komentářích modelu napsáno jen v jedné kolonce "pěkné" a nic víc, to mi přijde docela směšné, na to kolik tam bylo modelů (konkrétně se mi jedná o skupinu rozhodčích co bodovali čtvrtkové modely). V jiných komisích jsou listy poctivě vyplněné a děcka si mohou počíst, na co si mají dát příště pozor. Ale ve čtvrtkových letadlech v tomto směru tragédie.
Míra Bílek
http://www.armycast.cz/
Míra Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 čer 2019, 07:52

Míro určitě to neplatilo pro všechna čtvrtková letadla. Byl jsem u toho, kdy jsme se soutěžícím a otcem rozebírali připomínky právě v listech čtvrtek, tuším že kategorie starších žáků. Jinak samozřejmě souhlas, vyplňovat by se mělo poctivě a všichni rozhodčí na to byli před zahájením výslovně upozorněni. Je mi líto, že se to nepodařilo plně uhlídat.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 17 čer 2019, 08:27

Ano Pavle, tohle je problém snad neustále, u seniorů asi nad tím člověk mávne rukou, ale u dětí je to podle mě přímo nutnost,aby si u dalších modelů dali pozor. Jak jsem se informoval, u této komise čtvrtkařů měl na starosti zapisování do kolonek Olda Václavík a v tomto směru naprosto zklamal. Takto pro příště prosím ne, a také prosím, ujasněte před začátkem bodování rozhodčím, jak mají přistupovat ke kolonce podklady v případě že je doložen pouze stavební návod. Není možné aby část rozhodčích dávali 0,5 za návod, a druhá půlka nula. Půl bodu asi nic neřeší, ale jde o princip a jednotný výklad pravidel.
Modelů se sešlo nakonec slušný počet a myslím že hodně povedených.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 17 čer 2019, 09:35

Martin Černý 'Černoch' píše:Ano Pavle, tohle je problém snad neustále, u seniorů asi nad tím člověk mávne rukou, ale u dětí je to podle mě přímo nutnost,aby si u dalších modelů dali pozor. Jak jsem se informoval, u této komise čtvrtkařů měl na starosti zapisování do kolonek Olda Václavík a v tomto směru naprosto zklamal. Takto pro příště prosím ne, a také prosím, ujasněte před začátkem bodování rozhodčím, jak mají přistupovat ke kolonce podklady v případě že je doložen pouze stavební návod. Není možné aby část rozhodčích dávali 0,5 za návod, a druhá půlka nula. Půl bodu asi nic neřeší, ale jde o princip a jednotný výklad pravidel.
Modelů se sešlo nakonec slušný počet a myslím že hodně povedených.

ptal jsem se na to na školení v Ploskovicích tedy na nějaký standard navíc když 2 body je docela dost

0b ... bez dokumentace
0,5 b ... dokumentace obsahující jen návod, ale nějak neúplný - třeba jiná camo než je v návodu (nebo když není ... znáte to když je camo na škatuli )
1bod ....dokumentace a nějaký popis stavby (úprav , vložené fotky ) obsahující návod návod
1,5 bod ... dokumentace a nějaký popis stavby (úprav atd ) obsahující návod + literatura (založená)
2. body ... dokumentace a nějaký popis stavby (úprav atd ) obsahující návod výběr (Scan nebo kopie ) literatury či internetu s komentáři vložený do této dokumentace
tedy aby bylo hodnocené "vlastní sádlo" vložené do dokumentace

což je můj pohled ... ale byla k tomu diskuze se závěrem : že je to pocitová záležitost a musí se nechat na rozhodčích, ty argumenty byly pochopitelně různé... např návod WnW versus nějaký "shit" návod na nějaký ďábelský resin

add Mládež.... když jsem viděl kluka z jakou nechutí k tomu (dokumentace) přistoupil a jak to odflákl že se dětem do toho moc nechce ...... no ale na druhou stranu stejně v neděli odflákl referát z Fyziky do školy .... Wikipedie a Ctrl C Ctrl V co čekat v smart elektronickém věku.. od puberťáka

Jinak k hodnocení je to moc dobré jako zpětná vazba ... když si kluk přečetl hodnocení tak sám vybral další model i s ohledem na hodnocení tak aby eliminoval chyby které udělal .. prostě viděl že i to jeho smart lepení , kdy staví model tak rychle ... nese s sebou chyby ... byť bych si mohl na kroužku plíce vymluvit :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

Odeslat odpověď

Zpět na SMCR- IPMSCZE