Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2015
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MR seniorů ČR a E-day 2015

Přehled soutěží pro rok 2015
Odeslat odpověď
Příspěvků: 185 • Stránka 9 z 13 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
  • Odpovědět s citací

Re: MR seniorů ČR a E-day 2015

Příspěvekod Miloš K. » 28 zář 2015, 00:03

Tak já byl na Eday poprvé od dob,kdy to bylo v Plzni.Co mi a rodině chybělo,byly alespoň toitoiky.Plahočit se na záchody takovou dálku,je opruz.Osvětlení mizerný.Děti co tam přijdou,tak musí být vyloženě modelářsky založené,jinak se nudí.Akce na 2 dny je k čemu?Aby modelář přišel o litr na benzínu?Radši zaplatím 300,- startovné a pořadatel se nasytí.Nemusí to dělat na 2 dny,aby to zaplatili návštěvníci.Oceňuji ale modýlky ke vstupu,ikdyž toto nestavim(Pravděpodobně abychom takové věci nepsali).Parkování zdarma je +.
V každé p..eli je nějaká sokolovna nebo kulturák,tak proč zrovna tady?
Nicméně vše kupuji venku a na Eday jsem si koupil jen pivo.Takže příště už tam nepojedu.Je to finančně i psychycky drahý.
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 28 zář 2015, 03:14

peje.modely píše:
jordan04 píše:Akce super až fakt na ty lodě to když vystřelí tak mi bylo až zle a to jsem kuřák.

Připojil bych se k této poznámce o střílejících a smrdících lodích.
Kolikrát se tady slibovalo a ujišťovalo, že lodě už střílet a smrdět nebudou. Ale asi mají u pořadatele tak silné argumenty, že se prostě střílí a smrdí dál.
Děti které sledují plovoucí lodě s otevřenou pusou, protože je to pro ně zážitek vidět takovou loď v akci, odcházejí od bazénu se záchvatem kašle a s brekem z leknutí při výstřelu.
Opravdu se bez těch výstřelů neobejdeme. Chápu lodní modeláře, že se chtějí pochlubit s tím co ta jejich loď opravdu dovede. Dospělí můžou mít pro jejich koníčka pochopení, ale je nutné s tím otravovat malé návštěvníky? Jestli lodní modeláři nemají děti, tak jejich produkci se střelbou a smradem chápu, ale jestli je mají, tak ať mají prosím trochu pochopení, že děti ostatních nemusejí mít vůbec zájem o nějaké vedlejší efekty. Pokud by stál bazén venku na parkovišti před obchoďákem, tak by určitě střelba nikomu nevadila.

Jinak E-day byl v pohodě a i když jsem si opět nestačil toho moc projít, jsem spokojený. Děkuji všem, které jsem potkal a popovídali jsme o všem možném.

Proti těm BLBŮM s lodičkama (jiný výraz pro to opravdu nemám) se tu protestuje od té doby co tam těmi výstřely smrdí. Já je v neděli dopoledne chtěl pochválit slovy "Chlapi, máte to moc hezký, to je dobře, že letos nesmrdíte", aby mi jedne z nich s přehledem odpověděl: "Nebojte, za chvíli začnem..." To je opravdu Nou koment...
Co se týče osvětlení, myslím, že v pohodě stačilo. Na spoustě akcí v sokolovnách, hospodách a nevím kde ještě je kolikrát horší...
Co se týče záchodů, ToiToiky by určitě bodly, ale dalo se to urychlit i výtahem do 2. patra a tam byly záchody zcela bez front...
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 28 zář 2015, 08:03

Lodickari su fakt kreteni. Je vobec nutne aby tam boli? Deti sa vystrelov boja, smrad vadi kazdemu.

Inak zbytok akcie super.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 zář 2015, 08:14

David Hényk píše:Aleši ten Polák co tam měl publikace MMp a dalších vydavatelů, měl na štítcích viditelně přemazané ceny..

Tak to je dobrý. Já to vzal tak, že si řekli nějakej moula ještě v neděli a natáhli mě, ale asi je to kolorit.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 28 zář 2015, 08:20

Lodičkáři byli požádáni o menší počet pyrotechnických efektů, ale naše žádost se minula účinkem. Inu jak vidí, že se to přihlížející skupince diváků líbí, tak se nedokážou udržet. Bohužel tyto efekty jsou stavěné na rybník a ne do uzavřeného prostoru. Přiznám se, že jak v sobotu, tak v neděli mne dým z efektů VELMI vadil. Už jen proto, že jsem v tom musel strávit 2 dny a nemohl se nijak vzdálit z jejich sousedství. Rozhodně to neprospělo v neděli mým hlasivkám před vyhlášením výsledků.
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 zář 2015, 08:51

Jirka 29 píše: Bohužel tyto efekty jsou stavěné na rybník a ne do uzavřeného prostoru.

To ale všichni dávno víme. Snad tam nejsou ilegálně??
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 28 zář 2015, 08:58

VÝSLEDKY E-DAY 2015 A MR SENIORŮ ČR 2015

Dovolím si nejdříve uveřejnit několik čísel kolem letošního ročníku E-daye.

Celkem se zúčastnilo 944 soutěžních modelů, z toho 79 modelů na MR. Úbytek oproti přihlášenému počtu je dán tím, že někteří lidé se přihlásili dvakrát, či nedorazili. Na sigových a klubových stolech 25 vystavovatelů se nacházelo dalších cca 650-750 modelů- přesný počet nemohl být zaznamenán, protože často na jedné podložce byly dva a více modelů, proto byl počítán vždy jen jeden kus. Na prodejních stáncích bylo možno vidět další cca dvě stovky modelů.
Akce se zúčastnili zahraniční modeláři ze 8 zemí. Nejvíce zastoupení byli opět naši nejbližší východní sousedé ze Slovenska, dále pak z Polska, Maďarska a Ruské Federace. Jen za sobotu butovické garáže navštívilo přibližně 4000 návštěvníků, v neděli necelá polovina sobotní návštěvnosti. Workshopy sklidily velký úspěch a tímto chci všem zúčastněným poděkovat za jejich ochotu. Poděkování patří i proseckým Panterů, jejichž workshop "Naučíme holky lepit" byl stále obklopen zájemkyněmi a jejich maminkami.

A nyní k výsledkům, ke stažení jsou zde:

Vysledky Hobby Senioři.xls
(46 KiB) 366 krát

Vysledky Hobby Zaci a Kadeti.xls
(20 KiB) 45 krát

Vysledky Mistrovství.xls
(30.5 KiB) 281 krát

Modelari v soutezi.xls
(80 KiB) 115 krát

Modely v soutezi.xls
(165 KiB) 103 krát

Závěrem chci poděkovat všem zúčastněným, kteří se podíleli na organizaci této akce, všem vystavujícím a návštěvníkům, kteří vytvořili tu správnou atmosféru.

Takže zase za rok na E-dayi 2016!
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vit157 » 28 zář 2015, 09:09

Foto z E-day 2015

http://www.detailscaleview.com/2015/09/ ... art-1.html
vit157

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 28 zář 2015, 09:27

Stěžovat si nebudu. Je to každý rok minimálně podobné. Takže když tam jedu, vím s čím počítat a co mohu očekávat.
S čím se těžko smiřovat je neohleduplnost lidí :evil:(jak k modelům tak k sobě samotným) ...lidi už se zamyslete a proberte se !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pořadatelům děkuji a přeji hodně energie do dalších let.
Zdraví Petr, ČB
Letecké muzeum Libořezy
https://www.leteckemuzeumliborezy.cz/
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 28 zář 2015, 09:33

Dobrý den. Reaguji na zveřejnění výsledků. Měl jsem tu čest hodnotit techniku bez rozdílu měřítka, seniory, kadety i děti. Ted když jsem si projel zveřejněné výsledky tak se nestačím divit. Místa jsou přeházena a neodpovídají mnou podepsané výsledné listině. Mohu poprosit o vysvětlení !!!! Pokud jsou hodnoceny místa 1 až 3 a ted vidím, že to je jinak, musím se ohradit. Nebyl jsem u vyhlašování, ale pokud se to vyhlásilo takto, jedná se o podvod a o manipulaci s vyjádřením rozhodčích.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 zář 2015, 09:53

A kur.a! :wink:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 28 zář 2015, 09:56

fotky z akce zde http://www.dobrismodel.cz/navstivene-ak ... 5-26-27-9/
Jinak posuzoval jsem také, a až dodatečně jsme byli informováni, že se modely nebudou hodnotit 1-3 ale jako oceněný model. Proto jsou modely na seznamech přeházené, protože tam žádné umístnění není.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 28 zář 2015, 09:59

To Švihy- letos nebylo udělováno 1-3 místo, byly ohodnoceny první tři modely bez rozdílu. Ale protože to nějak výpočetní středisko muselo zpracovat, je tam 1-3. To neznamená, že by se s výsledky manipulovalo- první tři si jsou rovnocenní a obdrželi i stejné ocenění. Divím se, že p.Šámal Vás takto před hodnocením nepoučil- i zde v tomto vláknu to před akcí proběhlo.

Jirka 29 píše:Vítězové v jednotlivých kategoriích se mohou těšit na nové plaketky. Ustoupili jsme v kategoriích HOBBY od hodnocení 1.-3.místo a oceněceny budou první tři modely bez rozdílu pořadí. Je to taková prevence proti vzájemné řevnivosti některých modelářů- takto si budou na bedně rovni a Franta si nebude moci stěžovat, že Pepa to má upatlané a přesto je přede mnou.

Ukázka plaketky v kategoriích Letadla:

IMG_9454sm.jpg

Svoje plaketky dostanou technikáři, autíčkáři, lodičkáři, figurkáři. Každá bude se specifickým symbolem

Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Kuna » 28 zář 2015, 10:22

Jak už bylo napsáno - letos nebylo v HOBBY udělováno pořadí - pouze označení "OCENĚNÝ MODEL".
Jednotlivé oceněné modely jsou v seznamu nesetříděné, protože mají všechny stejnou "váhu".

Aby vás to nemátlo upravuji postupně výsledkovky, aby zde nefiguroval 1. sloupec, což je pouze označení - Umístění označuje sloupec poslední a tam je všude 1.
ObrázekObrázek"There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't"
Luboš Kuna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 28 zář 2015, 10:59

V tom případě ano. Jen opravdu nevím, proč při vyplňování výsledkovky se vše neopsalo podle hodnocení. Osobně mi vadí, když se model, který byl v kategorii třetí objeví jako první. Je to zavádějící a může to být zneužito. Možná to vypadá jako hloupost či hnidopišství, ale já to tak cítím. Bud tedy napsat oceněný model i ve výsledné tabulce nebo umístit modely dle hodnocení. Je to tak vůči modelářům lepší.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 185 • Stránka 9 z 13 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

Zpět na Rok 2015